TOP 5: Liigan maalitykit, joiden ruuti on ollut läpimärkää pudotuspeleissä

Ruutu LogoLiigan ratkaisupelit ovat käsillä. Voit seurata kovinta kotimaista kiekkoa Ruutu+ -palvelun kautta.

Kotimainen kiekkokausi huipentuu – katso pelit ilmaiseksi!

Moni pelaaja nousee uudelle tasolle pudotuspeleissä, kun taas toisilta ruuti kostuu mainion runkosarjan jälkeen. Olemme listanneet jo pelaajat, joiden pistetehtailu on noussut tai laskenut eniten pudotuspeleissä. Nyt käsittelyyn pääsee runkosarjan maalitykit, joiden kuparinen on vielä rikkomatta kevään pudotuspeleissä.

5. Mikael Johansson, HIFK

  • Runkosarja: 37, 8+11=19 (Ottelut, maalit+syötöt=pisteet)
  • Pudotuspelit: 6, 0+2=2

Mikael Johansson on tullut urallaan enemmän tunnetuksi syötökoneena, sillä ruotsalainen on syöttänyt kotimaansa pääsarjassa pelaamissaan 451 ottelussa peräti 198 täysosumaa. HIFK:ssa lätyt eivät ole löytäneet joukkuetovereita aivan yhtä hyvin, vaan Johansson viimeisteli syöttöihin nähden poikkeuksellisen paljon maaleja. Pudotuspeleissä vastuuta on kuitenkin tullut maltillisesti ja maalitili on vielä avaamatta.

4. Arttu Ilomäki, KalPa

  • Runkosarja: 54, 8+20=28
  • Pudotuspelit: 9, 0+3=3

Arttu Ilomäki vaihtoi kesken kauden maisemaa Tampereelta Kuopioon. Vaihto piristi selvästi 25-vuotiasta hyökkääjää, sillä 23 ottelua hallitsevan mestarin riveissä lihottivat pistepussia vain tehoin 2+5. Savossa luisti huomattavasti paremmin, kun kauden lopuissa 31 kamppailussa kertyi pisteet 6+15. Pudotuspeleissä ruuti on kuitenkin ainakin toistaiseksi ollut vielä märkää. Kahdeksan maalia runkosarjassa viimeistellyt Ilomäki on saalistanut yhdeksässä kamppailussa vain kolme syöttöpistettä.

3. Lennart Petrell, HIFK

  • Runkosarja: 57, 9+6=15
  • Pudotuspelit: 12, 0+3=3

Lennart Petrellin paluu punaiseen paitaan alkoi haastavasti, sillä hyökkääjä viimeisteli 16 ensimmäisessä ottelussaan vain yhden täysosuman. Kauden edetessä pikkumusta alkoi kuitenkin löytää hieman paremmin tietään verkon perälle, sillä Petrell kirjautti runkosarjassa yhdeksän täysosumaa. 32-vuotias hyökkääjä on pelannut pudotuspeleissä totutun energisesti ja fyysisesti, mutta maalitili on 12 kamppailun jälkeen edelleen avaamatta.

2. Janne Tavi, JYP

  • Runkosarja: 60, 13+21=34
  • Pudotuspelit: 11, 0+6=6

Janne Tavi pelasi jälleen mainion runkosarjan. 27-vuotias hyökkääjä lähenteli kolmen vuoden takaista piste-ennätystään, kun 60 kamppailussa kertyi mainiot pisteet 13+21. Myös pudotuspelit ovat sujuneet mainiosti, vaikka täysosumia ei vielä olekaan syntynyt. Tavi on kuudella syöttöpisteellään JYPin sisäisen pistepörssin pronssijalla. Yrityksen puutteesta hyökkääjää ei ainakaan voi syyttää, sillä Tavi on laukonut 11 kamppailussa peräti 50 kertaa.

1. Juhamatti Aaltonen, HIFK

  • Runkosarja: 52, 19+20=39
  • Pudotuspelit: 12, 0+5=5

Juhamatti Aaltosen runkosarja oli kaksijakoinen. Toisinaan taituri oli täysin pysäyttämätön, jolloin hän teki kentällä täysin mitä halusi, mistä on osoituksena 19 täysosuma. Toisinaan Aaltosta ei kultaisesta kypärästä huolimatta meinannut erottaa kentältä. 31-vuotiaalla hyökkääjällä on jäänyt jälkimmäinen vaihde päälle kauden tärkeimmillä hetkillä, sillä Aaltonen on pelannut edelliset 20 ottelua ilman täysosumia. HIFK:n valmennusjohto on vetänyt tilanteesta omat johtopäätöksensä eikä Aaltonen ole kokoonpanossa viidennessä ja mahdollisesti ratkaisevassa välieräkamppailussa.

Kansikuva: Matti Raivio / All Over Press