TPS:llä oli hetkensä – Kärppiä ei voi enää pysäyttää

TPS:n pudotuspelit käynnistyivät erinomaisesti kahdella voitolla Sportista. Turkulaiset järjestivät myös puolivälierien kovimman yllätyksen hakemalla avausottelussa voiton Oulusta, mutta nyt asiat ovat palanneet normaaliin päiväjärjestykseensä.

Kärpät oli joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa ruosteessa. Oululaisten edellisestä ottelusta oli kulunut yli viikko, mikä näkyi kaukalossa. TPS:n saumat piilivät nimenomaan ensimmäisen ottelun ryöstämisessä ja sen joukkue tekikin erinomaisella esityksellä. Turkulaiset olisivat ansainneet ottelusta voiton jo varsinaisella peliajalla.

Lauantaina Turussa kentällä nähtiin oikeastaan yksi joukkue. Tai no, ottelun loppuhetkillä turkulaiset halusivat päästä edes jotenkin tilastoihin mukaan ja kotijoukkue järjesti varsin yksipuoliset, mutta vaisuksi jääneet nyrkkihipat.

Kärpät selvisi lopun välikohtauksestakin voittajina. Patrik Moisiolle tuomittiin neljän ottelun pelikielto, kun taas Ilkka Pikkarainen huilaa kaksi seuraavaa ottelua. Erinomaisesti pelanneen Pikkaraisen pelikielto on kova kolaus TPS:lle. Myös Ari-Pekka Selinille tuomittiin yhden ottelun toimintakielto.

Turkulaisten raivonpurkauksen tavoitteet jäi hieman epäselväksi. Kenties sillä yritettiin hakea hieman henkistä yliotetta seuraavaan kamppailuun, mutta tulos jäi laihaksi. Kärppien pelaajat poistuivat tilanteista Lasse Kukkosen johdolla naureskellen vaihtoaitioon.

Turkulaiset keskittyivät ottelun jälkeenkin vain valittamaan Lauri Marjamäestä. Marjamäki sen sijaan on sanonut keskittyvänsä vain ja ainoastaan omaan joukkueeseensa. Yksi mielenkiintoinen seikka tulevissa kamppailuissa onkin tuomarilinja. Jatkossa rikkeet kitketään varmasti entistä tiukemmin pois ja pieniin nahisteluihin puututaan herkemmin.

Kärpät sai nihkeän avausottelun jälkeen pelin rullaamaan lauantaina konemaisen tehokkaasti. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja varsinkin runkosarjassakin dominoinut Sebastian Aho löysi pelivireen.

Runkosarjassa joukkueiden kohtaamiset menivät Kärppien hyväksi 3-1. Pudotuspeleissä ensimmäinen ottelu oli vielä hakemista, mutta enää TPS:stä ei ole pysäyttämään kaksi peräkkäistä mestaruutta voittanutta kärppälaumaa.

Kierroksen muut ottelut:

  • HIFK-Pelicans
  • JYP-SaiPa
  • Tappara-Lukko

Seuraa Liiga-kauden huipennusta Nelonen Pro -kanavilta tai Ruutu-palvelusta. Illan kierros alkaa kello 18.30.

Kansikuva: All Over Press