TOP 10: Liiga-kauden suurimmat kohut

Unibet tarjoaa vedonlyöntiin uusille asiakkaille 100 € talletusbonuksen

Liigan runkosarja on loppusilausta vaille valmis ja menneiden kuukausien aikana ehti sattua jos jonkinmoista kohahduttavaa. Peleissä nähtiin puhuttavia taklauksia, ihmemaaleja ja yhdelle joukkueelle läimästiin muun muassa sadan tuhannen euron sakko. Sivustomme listasi runkosarjan kymmenen mehukkainta kohua.

10. TPS:n päävalmentaja Selinin sopimusta ei jatkettu

Ari-Pekka Selin johdatti Turun ylpeyden viime vuonna runkosarjassa seitsemänneksi ja palautti seuran tekemiseen uskottavuuden parin vaikeamman kauden jälkeen. Tällä kaudella Selin ja TPS on jatkanut nousukiitoaan ja joukkue on keikkunut läpi runkosarjan kärkisijoilla. TPS ilmoitti kuitenkin jo marraskuun alussa, ettei Selin jatka tehtävässään kauden päätyttyä. Tuolloin Tepsin sijoitus oli viides. Päätös aiheutti suurta närää ja ihmetystä, eikä syyttä. TPS on tällä hetkellä yksi suurimmista mestarisuosikeista. Huhujen mukaan Tepsin tuleva valmentaja on seuran A-junioreita valmentava Kalle Kaskinen.

9. Pelicansin harjoituksissa nyrkkitappelu

Pelicansin harjoituksissa tapahtui joulukuussa kummia, kun järkälemäinen pakki Ben Blood pudotti hanskansa ja kävi nyrkein joukkuekaverinsa Niko Kivelän kimppuun. Kivelä oli hetkeä aiemmin taklannut Bloodia päähän. Päävalmentaja Petri Matikainen tuli pysäyttämään muutaman sekunnin päästä kahakan. Tilanteen jälkeen jenkkipakki lähti pukukoppiin ovet paukkuen. Matikainen kuittasi tilanteen normaalina toimintana. Näin Lahdessa.

8. Päähän kohdistuneet taklaukset

Tämän kauden runkosarjassa nähtiin poikkeuksellisen monta päähän kohdistunutta taklausta. Esimerkkinä Lukon Ilmari Pitkäsen älytön taklaus täysin puskista Pelicansin Kimi Koiviston päähän. Pelicansin Antti Tyrväinen kävi tilanteen jälkeen kostoretkellä nyrkein. Pitkänen sai taklauksesta kolmen ottelun pelikiellon, mikä oli monien mielestä liian vähän.

Sportin Filip Riska sai vastaavasta taklauksesta viiden ottelun pelikiellon, kun Pelicansin Taavi Vartiainen joutui Riskan kyynärpään uhriksi tammikuussa. Tilanne meni tuomareilta täysin ohi, eivätkä he viheltäneet edes jäähyä.

7. HIFK:n pelaajien epäurheilijamaiset käsimerkit

HIFK:n järkälemäinen Joe Finley lensi lokakuussa suihkun puolelle, kun hän näytti käsielein epäurheilijamaisia merkkejä vieraiden vaihtoaitioon kuuman tilanteen jälkeen. Eleet olivat itsetyydytystä kuvaavia.

Helsinkiläisten hyökkääjä Joonas Rask toisti tempun, kun hän ratkaisi rankkarikisan Vaasan Sportia vastaan joulukuussa. Tempusta tuomittiin yhden ottelun pelikielto.

6. Ulosajo, mikä ei ollutkaan ulosajo

Yksi runkosarjan räikeimmistä tuomarivirheistä nähtiin Vaasassa joulukuussa, kun Sport-hyökkääjä Erik Riska ajettiin tappelun vuoksi ulos. Tuomio meni Riskalta täysin ohi ja hän meni vain muina miehinä vaihtopenkille ja jatkoi myöhemmin pelaamista. Riska oli ollut mukana hulinassa, josta Sportin Ari Grönhdahl ja Matti Lamberg sekä Tapparan Sebastian Repo ja Otto Rauhala saivat niin ikään suihkukomennukset. He poistuivat normaaliin tapaan, toisin kuin Riska.

5. Sadan tonnin sakko

Tampereen Ilves sai Liigalta 100 000 euron sakot, hankittuaan joulukuussa hyökkääjä Michael Keräsen, joka oli aloittanut kautensa KHL-joukkue Jokereissa. Liigan-seurat ovat keskenään sopineet, ettei KHL-joukkue Jokereista saa hankkia pelaajia kesken kauden. Sääntöä voidaan pitää sangen erikoisena, varsinkin kun Keränen oli Ilvekseen siirtyessään vailla sopimusta. Kohu oli valmis.

4. Haapalan haamumaali

Riskan ulosajoa kenties vieläkin räikeämpi tuomarivirhe nähtiin Tampereen paikalliskamppailussa, kun Tapparan kultakypärä Henrik Haapalan laukaus hyväksyttiin maaliksi, vaikkei kiekko käynyt siellä päinkään. Kiekko tippui Ilves-maalivahdin varusteista jäähän, mutta matkaa maaliin oli noin 30cm. Tuomarit hämääntyivät, kun tilanteessa Ilves-puolustajan mailan tuppi oli ”pöllyttänyt” maaliverkkoja. Kukaan ei loppujen lopuksi edes protestoinut tilannetta, saatika sitä ei edes tarkistettu videolta. Haapala nosti vain kädet ilmaan maalin merkiksi.

Maali syntyi reilut kolme minuuttia ennen loppua ja Tappara kuittasi lopulta voiton jatkoajalla. Onneksi tapaus ei näillä näkyminen ole ratkaisemassa Ilveksen sijoitusta sarjataulukossa.

3. ”Neekerihuora”

Jukurit näytti esimerkillisesti, miten saadaan kohu aikaan. Hae tiukka vierasvoitto Kouvolasta ja laita pukukopin tapahtumista Facebookin livelähetys päälle. Kohu syntyi kun Jukurien hyökkääjä Jesper PIitulainen asteli riemuissaan koppiin ja huusi: ”Topille neekerihuora!”. Topilla hän tarkoitti Topi Nättistä, joka oli tehnyt voittomaalin. Jukurit joutui pyytelemään odotetusti tapahtumaa anteeksi. Asia oli tapetilla päiviä, kun eri tahot puntaroivat, onko jääkiekon maine nyt lopullisesti tuhottu. Tähän tapaukseen otettiin myös vahvasti kantaa sivustollamme. 

2. Antti Tyrväisen tappotaklaus

Vuoden rotta -palkinnon voisi hyvällä omatunnolla jakaa Antti Tyrväiselle. Pelicans-hyökkääjä jyräsi HPK:n Joonas Lehtivuoren mielipuolisella vauhdilla. Lehtivuori loukkaantui tilanteessa. Tuloksena oli 12 ottelun pelikielto, jonka perusteena olivat sekä ryntäys että päähän kohdistunut taklaus. Pannan pituuteen vaikutti miehen aiemmat vastaavat koiruudet. Kukaan ei halua nähdä vastaavia taklauksia enää.

1. HIFK-pakki tuhosi JYPin tähtipelaajan

Pelkoa ja ihastusta otteillaan runkosarjassa herättänyt HIFK-pakki Joe Finley näytti tammikuussa, mitä tapahtuu kun taklataan avojäällä kuolleesta kulmasta. Kohteena oli tuolloin tuore JYP-vahvistus Michel Miklik, joka vietiin taklauksen vuoksi kaukalosta paareilla ja siitä edelleen ambulanssiin verta valuvana. Miklik löi tilanteessa päänsä todella rajusti jäähän ja hän oli viikkoja poissa aivotärähdyksen vuoksi. Tuomareiden mielestä taklaus oli puhdas. Ottelun jatkuessa JYPin vuoren kokoinen pakki Nolan Yonkman kävi nyrkein ottamassa mittaa vielä Finleystä. Finley on ristiriitainen pelaaja, joka jakaa tunteita vahvasti. Juuri tästä syystä monet fanit rakastavatkin häntä.

Jännitys tiivistyy ja Liigan runkosarja lähestyy loppuaan tällä viikolla vielä 12 ottelun voimin. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press