Viimeistä kertaa Turussa – TPS-Jokerit

90-luvun taistelupari kohtaa viimeisen kerran Turussa

90-luvun taistelupari kohtaa viimeisen kerran Turussa

Klo 17.00 TPS-Jokerit 3.35 – 4.15 – 1.87

Yhden legendaarisen otteluparin viimeinen kohtaaminen nähdään tänään Turussa, kun liigakierroksella kohtaavat TPS ja Jokerit. Turussa varmasti muistellaan kaiholla 90-luvun lopun kulmapeliin perustunutta dynastiaa. Joukkueet kohtasivat jopa neljästi perättäin Sm-liigan finaaleissa 94-97 ja vielä kerran kaudella 99-00. Noista vuosista on kuitenkin jo hetki vierähtänyt ja nyt Liigassa kohtaavat sarjan jumbo sekä mestaruudesta avoimesti puhunut Jokerit.

Jokerit on saanut huilata tiistaista lähtien. Viimeisessä ottelussaan se kellisti KalPan 5-1. TPS taas kohtasi eilen Bluesin (4-2 tappio) eikä joukkue ole siis kerennyt lataamaan akkuja lähes ollenkaan. TPS:n kokoonpanoa ovat viimeaikoina häirinneet loukkaantumiset eikä viimeaikainen flunssa-aalto ole tilannetta ainakaan helpottanut.

Pelin kulku tulee olemaan selkeä. Jokerit hallitsee ottelua selvästi ja TPS joutuu kyttäämään vastaiskuja. Jokereiden viisikot ovat huomattavasti kovempaa kaliiberia kuin turkulaisten vastaavat. Varsinkin helsinkiläisten kaksi ensimmäistä kenttää ovat olleet viime aikoina huikeita. Teuvo Teräväinen nakuttaa pisteitä pelistä toiseen ja viimeksi KalPaa vastaan syntyi tehot 1+1. Mies onkin iskenyt nuorten kisojen jälkeen viiteen peliin tehot 2+9=11. Turkulaisista ei löydy pysäyttäjää tulikuumalle Teuvolle, mutta toivottavasti halliin saapunut yleisö saa muusta rahoilleen vastinetta. Toivottavasti yleisö löytää halliin ja syttyy vielä kerran 90-luvun taisteluparin kohtaamiselle.