Mikael Granlund palaamassa tositoimiin

Minnesota Wildin hyökkääjä Mikael Granlundin paluu kaukaloihin on jo lähellä.

Joulukuussa Winnipeg Jets -pelaaja Dustin Byfuglienin taklauksen alle jäänyt Mikael Granlund on palaamassa kaukaloihin. Granlund loukkasi taklaustilanteessa ranteensa ja on ollut jo lähes kuukauden sivussa.

Viime kaudella NHL:ään lopullisesti murtautunut Granlund oli jo palaamassa Wildin viime ottelussa kokoonpanoon, mutta joukkueen lääkärit kielsivät loppumetreillä ”Miken” pelaamisen. Suomalaislahjakkuus palaa todennäköisesti Wildin vahvuuteen All Stars -tauon jälkeen, kun minnesotalaiset kohtaavat Edmonton Oilersin.

Leikkauksessakin käynyt Granlund on kärsinyt lyhyellä urallaan useista loukkaantumisista eikä ole pystynyt kertaakaan ammattilaisaikanaan pelaamaan täyttä kautta.

Miehen loukkaantuminen tuli erittäin huonoon väliin, sillä ”MG” oli juuri pääsemässä NHL:ssä hyvään lentoon hankalan alkukauden jälkeen. Granlund on iskenyt tällä kaudella 32 ottelussa tehot 4+11=15, mitä voidaan pitää vaatimattonana tuloksena, kun otetaan huomioon miehen kyvyt, rooli ja viime kauden pistehtailu. Granlund pelaa toista täyttä kauttaan NHL:ssä ja hänen pelissään on ollut huomattavissa niin sanottua ”toisen kauden kirousta”, mutta Minnesota Wildin heikot otteet selittävät myös miehen tehottomuutta.

Ratkaisu Wildin hyökkäyspeliin?

Minnesotan kausi on mennyt täysin penkin alle, sillä joukkue on juuttunut Central-divisioonan viimeisimmäksi eikä pudotuspelipaikka ole lähelläkään, vaikka mahdollisuudet siihen ovat olemassa. Granlund tuokin Wildin hyökkäyspeliin rutkasti pelinrakentelukykyä, jota Minneapolisissa toden teolla tarvitaankin – Wild tarvitsee tehokkuutta lisää ja etenkin onnistumisia ylivoimalla, ja siihen Granlund tuokin ison avun.

Joukkueen päävalmentaja Mike Yeo pyörittää rulettia Minnesotassa jo neljättä kauttaan, mutta hän ei ole vieläkään saanut revittyä Wildin offensiivista potentiaalia irti. Joukkueen oman pään pelikin on kokenut tällä kaudella kolauksen – Wildilta puuttuu sellainen maalivahti, joka pystyisi yksilösuorituksillaan voittamaan otteluita. Tuore veskarihankinta Devan Dubnyk tuskin nousee Minnesotassa NHL:n kärkimaalivahtien joukkoon, vaikka hän onkin väläytellyt tasoaan mukavasti ensimmäisissä otteluissaan.

Wildin pelit näyttävät päättyvän tällä kaudella runkosarjaan, ellei joukkueessa tapahdu suurta muutosta kevätkauden aikana.

Minnesota Wildin seuraavat ottelut:

27. tammikuuta Edmonton Oilers – Minnesota Wild

29. tammikuuta  Calgary Flames – Minnesota Wild

1. helmikuuta Vancouver Canucks – Minnesota Wild