Minsk antoi vaisulle Jokeripakalle varoituksen

Eipä ole tullut oltua taas hetkeen hallissa, jossa oli niin paljon tunnelmaa kuin perjantaina Minsk-Arenalla. 14 651 ihmistä oli saapunut todistamaan, kun kotijoukkue Minsk kaatoi Jokerit varsin keskinkertaiseksi jääneessä jääkiekko-ottelussa maalein 1-3. Jokereiden maalin iski Niklas Hagman, isänniltä Charles Linglet onnistui kahdesti ja Jonathan Cheechoo kertaalleen.

– Hallitsimme ensimmäistä erää, mutta kaveri iski toiseen erään kolme nopeaa maalia. Yritimme tulla taisteluun vielä mukaan, mutta se ei tällä kertaa riittänyt, tiivisti Jokereiden Linus Omark.

Isäntien tehokas neliminuuttinen käänsi ottelun

Avauserä oli puolin ja toisin hermostunutta peliä, jossa vauhtia tuntui olevan enemmän kuin järkeä. Kiekko pomppi lavassa, eikä laadukkaita maalintekopaikkoja juuri ollut.

Tästä huolimatta vierasjoukkue onnistui kertaalleen maalinteossa, kun Niko Kapasen syöttö tavoitti keskisektorilta Hagmanin ajassa 15.28, joka painoi suoraan ykkösellä sisään. Hagmanin laukaus oli yksi Jokereiden neljästä kohti maalia suuntautuneesta ensimmäisessä erässä, mutta laukauksien puutteesta huolimatta vieraat olivat pelillisesti niskan päällä.

Toisessa erässä meno oli tasaisempaa, ja maalintekopaikkojakin alkoi syntyä. Näistä vaarallisimmat rakensi Minsk, joka myöskin ne tehokkaasti hyödynsi. Ajassa 26.51 Cheechoo ohjasi isännät 1-1 tasoihin taidokkaasti maalin edestä, ja vain 32 sekuntia myöhemmin oli Linglet’n vuoro onnistua maalin edestä Severi Sillanpään seuratessa tilannetta aitiopaikalta.

Cheechoon maalista ehti kulua 3 minuuttia 46 sekuntia, kun Linglet iski illan toisen maalinsa 100-0 aloitusvoiton jälkeen. Kiekko painui vastustamattomasti yläkulmaan ohi Jokereiden maalilla tänään olleen Henrik Karlssonin.

Toisen erän laukaukset kirjattiin vieraille 8-10, mutta ne tärkeimmät, maalit, kotijoukkueelle 3-0.

Isännät kestivät kirin – Moses loukkaantui

Kolmannessa erässä Jokerit painoi päälle ihailtavan kovalla vimmalla. Painostus ei runsaista yrityksistä eikä edes Riku Hahl erän loppuhetkien (oletuskuva) huippupaikasta huolimatta tuonut tulosta, joten loppulukemat kirjattiin isännille maalein 3-1.

Jokerit sai tappion lisäksi jobinpostia, kun Steve Moses sai kovan osuman suun alueelle kolmannen erän alussa. Moses jäi hetkeksi makaamaan jäälle, luisteli vaihtoaitioon ja poistui välittömästi koppiin. Valmentaja Erkka Westerlundin mukaan Moses vietiin ottelusta suoraan hammaslääkäriin.

Minsk vastaan pudotuspeleissä?

Kun runkosarjaa on joukkueesta riippuen jäljellä 1-2 ottelua, on hyvin todennäköistä, että perjantai-illan parivaljakko kohtaa myös pudotuspeleissä.

Läntisen konferenssin kolmannella sijalla oleva Dynamo Moskova tarvitsee kaksi pistettä jäljellä olevista otteluistaan (Torpedo, Dinamo Minsk) varmistaakseen kolmannen sijan. Jokereiden ohi ei kukaan voi enää nousta.

Viidentenä oleva Minsk puolestaan tarvitsee yhden pisteen kahdesta ottelusta (Dinamo Riika kotona, Dynamo Moskova vieraissa) pitääkseen nykyisen sarjasijoituksensa – olettaen että Lokomotiv voittaisi Severstalin kotonaan varsinaisella peliajalla.

Tämän illan perusteella en tiedä, onko Minsk paras mahdollinen vastustaja Jokereille. Fanaattinen kotiyleisö Minskissä, se kuudes kenttäpelaaja, on paljon isompi voimavara valkovenäläisjoukkueelle kuin monen muun sarjan yleisö – mukaan lukien Hartwall Arenan suomalaisväki.

Kyllä, näpäytän tietoisesti kaikkia suomalaisia Jokeri- ja kiekkofaneja toivoen, että nyt hiljaisina härmäläisinä syttyisimme euraasialaisten kanssaveljiemme tavoin osoittamaan tukemme omalle joukkueellemme, riippumatta siitä kuka on vastassa tai siitä, pelattiinko runkosarjaottelua vai pudotuspelejä.

Joka tapauksessa, ensi viikon perjantaina tosipelit alkavat ja silloin joukkueen pitää olla valmiimpi kuin tänään. Muuten tulee noutaja.

Jokerit pelaavat vielä kaksi runkosarjaottelua; sunnuntaina Zagrebissa vastaan asettuu Medvescak ja tiistaina Bratislavassa Slovan pelaa historiansa viimeisen KHL-ottelun.

Pudotuspelit alkavat tuplakotiottelulla perjantaina 27.2. ja 28.2. Hartwall Arenalla, ja vieraspelit ovat 2.3. ja 3.3.