Kiekkojuhlat Herningissä – tunnelmallinen pikkukaupunki on täyttynyt lätkähuumasta

Herningin kaduilla on riittänyt kuhinaa kisojen aikana. Kuva: Stina Henriksson

Jääkiekon MM-kisat ovat todellakin tuoneet eloa vajaan 50 000 asukkaan Herningiin. Kiekkofanit alkoivat saapumaan kaupunkiin pari päivää ennen kisojen alkua, ja paikallisena asukkaana tuntui, kuin olisi astunut eri maailmaan kuin pari viikkoa sitten kun käveli keskustan kävelykadulla. Keskustassa on pieni tekojääkaukalo lapsille, laajennetut terassit ravintolojen ulkopuolella, tapahtumateltta sekä jättiscreeni, joka veti toriaukeamaan täyteen muun muassa Suomi- Tanska-pelin ajaksi.

Tunnelma kaupungissa on ollut erinomainen ja kenties aurinkoisella, ajoittain 25 asteen, kevätsäällä on kenties ollut osuutta asiaan. Pienen kaupungin etuna on myös se, että kisat todellakin näkyvät koko kaupungissa, sillä pienen koon ansiosta tosiaan koko keskusta täyttyy lätkähuumasta – ikään kuin koko
kaupunki eläisi mukana lätkähuumassa. Paikallisetkin, kiekkofaneja tai eivät, ovat iloinneet suuresta vierasmassasta. Lisäksi kiekkofaneja näkee myös läheisissä kaupungeissa, ainakin Århusissa ja Silkeborgissa.

Hallin ulkopuolella on kaikille avoin fanzone, jossa voi pelata katulätkää tai nauttia tunnelmasta ja syödä katuruokaa. Hallilla on ystävällinen tunnelma eri maiden fanien kesken, ja vaikka kaukalossa kilpaillaan, fanit ovat kuin yhteiseen suureen juhlaan osallistuva iloinen juhlaporukka.

Tanskan Suomi-voiton jälkeen tanskalaisten laulu raikui ottelun jälkeenkin, ja vaikka suomalaisen näkökulmasta tappio harmitti, tanskalaisten onnistunutta kiekkojuhlaa on kuitenkin ilo seurata. Ehkäpä iloinen kiekkotunnelma myös kasvattaa jääkiekon suosiota urheilulajina maassa.

Jäähallin ulkopuolella sekä kaupungilla voi bongata pelipaitoja laidasta laitaan. Kuva: Stina Henriksson

Stina Henriksson, opiskelee ja työskentelee Tanskan Herningissä

LinkedIn: Stina Henriksson

Instagram: @stinkkih