Vastassa kivenkova Sveitsi – näitä pelaajia Leijonien täytyy varoa

Faneille.com LogoKiinnostaako futiksen MM-kisat paikan päällä? – Voita matka jalkapallon MM-finaaliin Moskovaan!

Suomessa nousi hymy kansan huulille, kun tiistaina selvisi, että Leijonat kohtaa puolivälierissä Sveitsin. Vaikka on selvää, että Sveitsi oli A-lohkon neljästä kärkimaasta mieluisin, kannattaa kansan vielä pidätellä iloaan. Sveitsillä on nimittäin kasassa huippuryhmä, joka pystyy antamaan Leijonille kovan vastuksen. Kuten Tanska ja Saksakin antoivat.

Senpä vuoksi on hyvä tehdä katsaus Sveitsin kärkipelaajiin, joiden kanssa Leijonien täytyy olla varuilla. Samalla leijonafanit saavat hieman kuvaa siitä, millainen nippu Suomen eteen tänään marssii.

Roman Josi

Nashville Predatorsia edustava Josi on kuulunut jo useamman vuoden NHL:n tähtipuolustajien joukkoon. Tälläkin kaudella monipuolinen pakki iski 53 tehopistettä, mikä on huippukova saavutus puolustajalta. Josi, 27, on pelannut MM-jäillä vasta kaksi ottelua, joissa hän on saalistanut yhden syöttöpisteen. Paperilla hän on kisojen nimekkäimpiä pelaajia.

Raphael Diaz

Sveitsin kapteeni on pelannut NHL:ssä yli 200 ottelua, mutta viimeiset kaksi kautta hän on pelannut kotimaassaan. Diaz onkin Sveitsin NLA:n parhaimpia puolustajia – ellei paras. Hän on ollut jättimäisessä roolissa Sveitsin maajoukkueessa, ja hänellä onkin menossa erinomaiset kisat. Hyvän yleispelaamisen lisäksi Diaz on takonut seitsemässä ottelussa tehot 1+4. Hänkään ei kalpene yhtään suomalaispuolustajien vierellä, päinvastoin. Hän olisi Leijonissa pelatessaan kärkipakkeja.

Ramon Untersander

27-vuotiaan puolustajan myötä Sveitsin alakerran kärkikalusto on ihailtavaa seurattavaa. Untersanderilla on allaan vahva kausi NLA:ssa, jossa hän takoi tällä kaudella 49 ottelussa 29 tehopistettä. Hän on myös esiintynyt edukseen maajoukkueessa, ja Tanskan-kisoissa mies onkin ollut Sveitsin tehokkain puolustaja. Ylivoima-ase on takonut MM-jäillä seitsemässä ottelussa tehot 3+3.

Nino Niederreiter

Mikael Granlundin seurakaveri takoi tälläkin kaudella NHL:ssä mukavat tehot, kun hyökkääjä iski 63 ottelussa 18 maalia ja 32 tehopistettä. Isokokoinen ja vahva Niederreiter on erinomainen hyökkäyspään pelaaja, ja hän tulee taatusti aiheuttamaan suomalaispakeille harmaita hiuksia. Niederreiter on ollut kisoissa alusta lähtien, ja hän on saalistanut seitsemässä ottelussa tehot 3+4.

Sven Andrighetto

25-vuotias hyökkääjä on ollut Niederreiterin tavoin kisoissa alusta lähtien ja kuulunut Sveitsin tärkeimpiin hyökkääjiin. Taitavalla Andrighetolla on allaan uransa paras NHL-kausi, kun hän pelasi Colorado Avalanchessa 50 ottelua saalistaen 22 tehopistettä. Hän ei ole vielä noussut NHL:ssä tähtipelaajan rooliin, mutta näihin karkeloihin mies on kova luu.

Kevin Fiala

Fiala on 21-vuotias lahjakkuus, joka osaa taitopelin lisäksi pelata kovaa. Nopea hyökkääjä pelasi tällä kaudella ensimmäisen kokonaisen NHL-kautensa, ja jälki olikin upeaa: Fiala iski Nashville Predatorsissa 80 ottelussa 23 maalia ja 48 tehopistettä ollen Predsin kärkikenttien pelaajia. Hän on seurakaverinsa Josin tavoin pelannut vasta kaksi ottelua MM-jäillä. Näissä otteluissa mies on kasannut tehot 1+1.

Timo Meier

Meier on Fialan tavoin Sveitsin lupaavimpia – ja nyt jo parhaimpia kiekkoilijoita – ja hänelläkin on allaan vasta yksi kokonainen NHL-kausi. Myös Meierilla on ikää 21 vuotta. Nopea ja kovaotteinen Meier takoi tällä kaudella San Jose Sharksissa 81 ottelussa 21 maalia ja 36 tehopistettä, mikä oli niin ikään erinomainen suoritus. Nuorukainen on tullut MM-jäille rytinällä, kun hän on iskenyt neljässä ottelussa tehot 1+4.

Simon Moser

Moser on monen Sveitsin pelaajan tavoin nopea ja työteliäs hyökkääjä. 29-vuotiaalta Moserilta löytyy myös taitoa, sillä hän iski tällä kaudella NLA:ssa Bernin paidassa 33 ottelussa komeat 32 tehopistettä. Moser on tehnyt tänä vuonna MM-jäillä tehot 2+1, mutta hänen tärkeytensä tulee usein esiin, kun pelit kovenevat. Moser pelaa jo uransa kuudensia MM-kisoja.

Enzo Corvi

Corvi, 25, on hieman tuntemattomampi nimi, mutta häntä ei kannata unohtaa. Corvi pelaa uransa ensimmäisiä aikuisten MM-kisoja, ja miehen debyyttiturnaus onkin sujunut mallikkaasti: hän johtaa Sveitsin sisäistä pistepörssiä yhdessä Niederreiterin kanssa. Molemmilla on kasassa seitsemän tehopistettä. Corvi pelaa NLA:ssa Davosissa, ja hän takoi tällä kaudella 45 ottelussa 18 maalia ja 33 tehopistettä.  Hän on etenkin erinomainen maalintekijä, jolle Leijonat ei voi antaa liikaa tilaa, sillä hän ei tarvitse montaa paikkaa onnistuakseen.

Kansikuva: Getty Images