Kommentti: Lauri Marjamäki poikkeuksellisen haastavan valinnan edessä – sunnuntai muutti asetelmia täysin

Unibet LogoUnibet tarjoaa uusille asiakkaille erikoistarjouksen lätkän MM-kisoihin! Kaikki uudet asiakkaat saavat 5€ ilmaista pelirahaa liittymisen yhteydessä ja ensimmäisestä talletuksesta saat 10€ ilmaisvedon.

Leijonilla on perinteisesti ollut MM-kisoissa luotettava ykkösmaalivahti, joka on kantanut joukkuetta heikoilla hetkillä. Tänä vuonna tilanne on hieman poikkeuksellisen, sillä maalivahtien suhteen tilanne on auki vielä ennen alkulohkon päätöskamppailua.

Tämän vuoden Leijonia vertailtiin ennen turnausta paljon kolmen vuoden takaiseen joukkueeseen. Tuolloin varsin nimettömällä joukkueella kisoihin lähtenyt Suomi venyi lopulta loppuotteluun asti. Asiasta käy kiittäminen varsinkin Pekka Rinnettä, joka seisoi kriittisissä kamppailuissa käytännössä päällään ja oli voittojen takuumies.

Tuloksellisesti alkulohko on ollut Pariisissa yhtä haasteellinen kuin kaksi vuotta sitten, mutta tällä kertaa tilanne eroaa maalivahtien osalta valtavasti.

Suomi lähti kisoihin Joonas Korpisalo ykkösvahtinaan. 23-vuotias veskari kantoi torjuntavastuun kolmessa ensimmäisessä ottelussa ja pelasi pääosin mainiosti, vaikka joku maaliin lipsahtanut kiekko olisikin hyvänä päivänä varmasti tarttunut räpylään Korpisalon taakse upposi kolmessa ensimmäisessä kamppailussa kymmenen osumaa.

Harri Säteri sai näyttöpaikkansa Sloveniaa vastaan. Kolmannen kauden KHL:ssä torjunut maalivahti ei pystynyt kuitenkaan ryöväämään ykköstorjujan viittaa, vaan pomputteli kiekkoja eikä torjunut vakuuttavasti, vaikka voitto irtosikin.

Sävelten piti olla selvät. Korpisalo jatkaisi joukkueen kulmakivenä.

Kymmenen minuuttia voi kuitenkin muuttaa paljon. Alkulohkon kuudennessa kamppailussa Sveitsi takoi reilussa kymmenessä minuutissa kiekon kahdesti Leijonien verkkoon. Takaiskuja ei voi varsinaisesti laittaa maalivahdin piikkiin, mutta Lauri Marjamäki herätteli joukkojaan vaihtamalla Säterin tolppien väliin.

Tämä muutti lopulta ottelun suunnan. Säteri pelasi erinomaisesti ja otti monia erinomaisia koppeja. Leijonat nappasi lopulta todella tärkeän voiton jatkoajalla. 23 torjuntaan venynyt Säteri ei päästänyt kamppailussa yhtään takaiskua.

Vaikka osumia ei voi laittaa Korpisalon piikkiin, niin Säterin huippupelin myötä Leijonien valmennusjohto on valtavan ison kysymyksen äärellä. Kumpi kantaa torjuntavastuun turnauksen lopuissa otteluissa?

Ennen sunnuntaina kysymyksiä ei ollut, koska Korpisalo on selvä ykkösmaalivahti. Huippupeli Sveitsiä vastaan käänsi kuitenkin vaakakuppia Säterin suuntaan.

Tämä selviää jo tiistaina. Kumpi Kanadaa vastaan tolppien väliin asteleekaan, niin hän torjuu todennäköisesti Leijonien loput ottelut.

Lohkon päätöskamppailu voi tosin vielä muuttaa asetelmia ja maalivahtipeli on tiistaina poikkeuksellisen suuressa valokeilassa. Leijonat lähtee otteluun suurena altavastaajana, joten Suomen kannalta parhaassa tapauksessa Leijonien maalivahti torjuu huippupelin, joka siivittää aina voittoon asti. Vastaavasti riskinä on, että viidessä ottelussa 22 maalia takonut Kanada tekee Leijonien maalivahdista reikäjuustoa.

Kansikuva: All Over Press