Moses: ”Vaikea vieraspeli”

Ennakossamme esiin nostettu Jokereiden Steve Moses oli pirteällä pelipäällä ja iski Jokereiden tärkeän kolmannen maalin upean soolon päätteeksi.

– Tänään oli vaikeahko vieraspeli. Taidettiin saada yksi ylivoima varsinaisella peliajalla (kaksi, toim. huom.), mutta toki saatiin pari ylivoimaa kolmannen erän päätteeksi ja jatkoajalla. Tänään taisteltiin rinnalle kolmannessa erässä ja tultiin hienosti ohi. Tärkeä voitto meille, mutta toki mielellämme olisimme ottaneet kolme pistetä, kommentoi Moses tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Tiukka ottelutahti ei Mosesin mielestä näkynyt Jokereiden otteissa.

– Mielestäni aika hyvä fiilis oli koko porukalla. Tänään ei ollut aamujäitä, mutta siitä huolimatta tultiin ekaan erään aika hyvin. Totta kai onhan se vaikeaa olla tuoreena joka ottelussa, kun matkustamme näinkin paljon ja pelejä on joka toinen päivä, Palautuminen nousee isoon rooliin, ja olemme onnistuneet siinä hyvin.

Ottelun tuomarilinja herätti pohdintaa, sillä ajoittain vaikutti että äänekäs kotiyleisö vaikutti tuomareiden vihellyksiin.

– Tuomareiden työ on todella haastavaa, on vaikea nähdä kaikkea mitä tapahtuu jäällä. Ehkä tänään äänekäs yleisö saattoi vaikuttaa muutamiin vihellyksiin, mutta joskus vieraissa se on sellaista. Tänään Atlant tuli vahvasti päälle ja me jouduimme rikkomaan pariin otteeseen. Ei tässä hirveästi kyllä ole valitettavaa, kuten sanoin, tuomarointi on todella haastava.

Hyvin toiminut erikoistilannepelaaminen tyydytti myös Mosesia.

– Kaveri taisi saada yhden ylivoimamaalin, ja kaiken kaikkiaan tärkeissä paikoissa pelattiin hyvää alivoimaa. Ylivoimasta on vaikea sanoa, kun tuli vain muutama mahdollisuus. Toisaalta, jatkoajalla kovassa paikassa onnistuttiin miesylivoimalla ja sitä kautta saimme tärkeän voiton. Ainahan se erikoistilanne pelaaminen on isossa roolissa, ja tänään siinä onnistuttiin hyvin.