Mosesin ennätyksen uhriksi joutunut Engren: ”Kaverilla loistava vuosi menossa”

Jokerit voitti kauden viidennen kohtaamisensa Atlant Mytištšiä vastaan maalein 2-4 ja vei näin kauden keskinäiset ottelut puhtaasti otteluvoitoin 5-0.

KHL:n yhden kauden maaliennätyksen 36. maalillaan rikkonut Steve Moses oli illan juhlittu sankari. Vierailta maalinteossa onnistuivat myös Petteri Wirtanen, Ryan Gunderson ja Tommi Huhtala. Atlantille ja sen suomalaiselle maalivahdille Atte Engrenille tappio tarkoitti sitä, että mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat enää matemaattisella tasolla.

– Kaverilla on loistava kausi menossa. Häntä on vaikea pysäyttää, mutta ei mahdotonta, kommentoi Atlantin suomalaisvahti Mosesin huimaa virettä ottelun jälkeen.

Jokerit johtoasemassa läpi ottelun

Otteluun lähtivät kaksi joukkuetta täysin eri lähtökohdista. Atlant taisteli verisesti viimeisestä pudotuspelipaikasta, kun taas vierasjoukkue Jokerit pääsi pelaamaan paineettomassa tilassa pudotuspelien kotiedun jo varmistuttua.

Jokerit hallitsi kenttätapahtumia avauserässä, eikä Atlant saanut juurikaan peliään käyntiin. Painostus tuotti tulosta, kun Mosesille vihellettiin rankkari läpiajosta vihelletystä rikkeestä. Moses ei erehtynyt, vaan iski kiekon kylmän viileästi ohi Engrenin.

Jokerit oli selkeästi sisuuntunut SKA-tappion jälkeen ja pelirohkeus oli kohdillaan. Luistin kulki mallikkaasti ja pelaaminen oli rentoa. Sen myönsi myös Engren.

– Emme me mielestäni olleet hermostuneita ottelun alussa paineista huolimatta. Ehkä se oli Jokereiden hyvyyttä, jos se siltä näytti, pohdiskeli pettynyt suomalaisvahti.

Toisessa erässä vieraat onnistuivat lisäämään johtoaan Wirtasen maalilla. Läpi ottelun vahvasti esiintynyt ketju Semir Ben-Amor-Wirtanen-Eetu Pöysti lähti oppikirjamaiseen hyökkäykseen, ja hallitun syöttöketjun päätteeksi sentteri itse sai viimeistellä Pöystin syötöstä vieraiden toisen osuman.

Kolmannessa erässä kotijoukkue haki paikkoja vimmatusti ja aavistuksen verran turhautui kun maalit jäivät puuttumaan, eikä paketti pysynyt enää kasassa. Auenneen tilan myötä Jokerit pääsi sinetöimään ottelun itselleen Gundersonin ja Huhtalan kolmannen erän alkupuolen maaleilla.

– Vähän meillä paketti aukesi liikaa, eikä sitten maltettu odottaa niitä saumoja tehdä maaleja. Sitä kautta Jokerit sai liikaa tilaa ja aikaa ja he rankaisivat niistä. Siihen se sitten lopulta ratkesi, summasi Engren.

Atlant taisteli sitkeästi kahden maalin päähän Andrei Taratuhinin kahdella maalilla, mutta isänniltä loppui aika kesken ja näin loppulukemat kirjattiin Jokereille maalein 2-4.

Yrityksen puutteesta ei kotijoukkuetta kuitenkaan voi syyttää, sillä Mytištši vei viimeisen erän laukaukset peräti 22-7 ja vahvan lopun myötä koko ottelun laukaukset kirjattiin isännille peräti 42-30.

Pudotuspelipaikkaan vain häilyvät mahdollisuudet

Atlantilla on vielä kaksi ottelua runkosarjaa jäljellä, ja tilanne jatkopaikkaa ajatellen on vaikea. Eroa kahdeksantena olevaan ja ottelun vähemmän pelanneeseen Sotšiin on neljä pistettä ja takana yhdeksäntenä majaileva Severstal on keskiviikon yllättävän Dinamo-voiton myötä Atlantin kanssa tasoissa 79 pisteessä, myös ottelun vähemmän pelanneena.

– Pakko kai se on uskoa (pudotuspelipaikkaan) kun saumaa vielä on. Koitetaan kovasti kaivaa jostain ylihuomenna taas, ja katsotaan miten se siitä lähtee.

Atlant pelasi tänään mitä todennäköisimmin kolmanneksi viimeisen kotiottelunsa. Ensi kaudeksi KHL-liigaan vahvasti tulossa oleva Spartak on viemässä Atlantin paikkaa, ja samalla Engren on jäämässä toistaiseksi ilman työpaikkaa. Joko ensi kauden suunnitelmat ovat selvillä?

– Ei ole mitään sen suurempia vielä. Katotaan tää kausi nyt loppuun ja mitä tapahtuu. Eihän sitä edes vielä tiedä montako joukkuetta pelaa ensi vuonna. Toivottavasti pysytään kuitenkin tässä liigassa, päättää Engren.