Jesse Puljujärvi kertoi joutumisestaan leikkauspöydälle – ”uran kannalta helpottava päätös”

Viaplay LogoNHL-kauden kaikki ottelut ja huippuhetket suorana Viasatilta ja Viaplaysta

Edmonton Oilers tiedotti maaliskuun lopussa Jesse Puljujärven tilanteesta ja kertoi suomalaishyökkääjän kauden ennenaikaisesta päättymisestä. Leikkausta vaativa lonkkavaiva tutkittiin kahteen otteeseen ennen kuin asiasta tehtiin päätös.

Tavallisesti lonkkavaivoja esiintyy etenkin maalivahdeilla, mutta Puljujärven tapauksessa vika on rakenteellinen ja se voi korjaantua vain kirurgin veitsen myötä. Puljujärvi totesi leikkauksen olevan ”uran kannalta helpottava päätös”, sillä kipujen vallassa pelannut suomalaishyökkääjä ei pystynyt kunnolla pelaamaan tällä kaudella esiin tulleen vaivan kanssa.

Tulokassopimuksensa aikana 139 ottelua ja tehot 17+20=37 koonnut Puljujärvi on kauden päättyessä erikoisen tilanteen edessä, sillä kunnon näyttöpaikan saaminen ja seilaaminen NHL:n ja farmin välillä eivät ole paras lähtökohta ensi kaudelle.

Puljujärvi uskoo toipuvansa leikkauksesta harjoitusleireihin mennessä, joten miehen tulevaisuuden tähtäin on siellä. Sopimus Oilersin kanssa päättyy tähän kauteen, joten leirit ovat Puljujärvelle myös näytönpaikka uutta sopimusta ajatellen.

Leikkaus suoritetaan ensi viikon maanantaina New Yorkissa.

Kansikuva: Codie McLachlan/Getty Images

Lähde: Ilta-Sanomat