Las Vegasin joukkue muodostuu jo helmikuussa

Lähde Tikin kanssa Floridaan 5 € betsillä – neljä voittajaa haussa!

NHL:ssä tämän kauden siirtotakaraja on isketty maaliskuun ensimmäiselle päivälle. Tämän vuoden hulinassa on merkittävä ero viime kausien vastaaviin. Nykyiset joukkueet vaihtavat pelaajia ja varausvuoroja sekä solmivat jatkosopimuksia yksi kaupunki takaraivossaan. Las Vegas.

Viimeksi vuosituhannen alussa laajentunut NHL saa ensi kaudeksi uuden organisaation lapsekseen, kun Las Vegas Golden Knights liittyy perheeseen. Joukkue tulee rakentamaan runkonsa nykyisten joukkueiden pelaajista, joten tämän kauden siirtotakarajan tapahtumat vaikuttavat oleellisesti joukkueen kokoonpanoon.

Hieman laajennusdraftin säännöistä:

 1. Nykyiset joukkueet voivat suojata pelaajistaan joko maalivahdin, kolme puolustajaa ja seitsemän hyökkääjää tai yhden maalivahdin ja kahdeksan kenttäpelaajaa.
 2. Kaikki pelaajat, joilla on NMC, siirron estävä pykälä, sopimuksessaan (ja kieltäytyvät luopumusta siitä), on pakko suojata. Suojaukset lasketaan joukkueen kokonaissuojausmäärään.
 3. Ensimmäistä tai toista vuotta pelaavat sekä sopimuksettomat varaukset eivät ole varattavissa. Heitä ei lasketa kokonaissuojausmäärään.
 4. Jokaisen joukkueen pitää jättää varattavaksi
  1. Yhden puolustajan, jolla on sopimus kaudesta 2017-2018 ja on pelannut tällä kaudella vähintään 40 ottelua tai kahden edellisen kauden aikana yhteensä vähintään 70 ottelua.
  2. Kaksi hyökkääjää vastaavilla vaatimuksilla.
  3. Yhden maalivahdin, jolla on sopimus kaudesta 2017-2018 tai joka on RFA, mutta on hyväksynyt seuransa qualifying offerin.
 5. Pelaajia, joilla on todennäköisesti uran päättävä vamma, tai ovat tällaisesta mahdollisuudesta jo kertoneet, ei voi käyttää täyttämään neloskohdan vaatimuksia. NHL hyväksyy ja hylkää tämän säännön rajatapaukset.
 6. Las Vegasin on varattava yksi pelaaja jokaisesta 30 nykyisestä organisaatiosta.
 7. 30 pelaajan pitää sisältää vähintään 14 hyökkääjää, yhdeksän puolustajaa ja kolme maalivahtia.
 8. Las Vegasilla pitää olla 20 pelaajaa, joilla on sopimus kaudesta 2017-2018.
 9. Las Vegasin joukkueen pitää täyttää tulevan kauden palkkakatosta 60 – 100 %.
 10. Las Vegas ei saa ostaa ulos pelaajiensa sopimuksia ennen ensimmäisen kautensa loppumista.
 11. Nykyisten joukkueiden pitää antaa tiedot suojaamistaan pelaajista kesäkuun 17. päivä klo 17:00 paikallista aikaa. Las Vegas muodostaa joukkueensa 20.6. klo 17:00 mennessä ja kokoonpano julkaistaan 21.6.

Kuten näemme, Tyynenmeren divisioonaan liittyvä Golden Knightsin rakentamiseen liittyy liikkuvia palasia. Nykyiset joukkueet ovat täynnä rajatapauksia potentiaalin, sopimuksen ja nykyisen suoritustason tiimoilta, joten toimitusjohtajilla riittää merkittäviä päätöksiä työpöydällään.

Esimerkiksi Coyotesin tilanne on mielenkiintoinen. Joukkueessa on potentiaalisia siirtyjiä jo tällä kaudella. Shane Doan, Martin Hanzal, ehkä Radim Vrbata. Jos heistä joku tai jotkut lähtevät, organisaation suojaustarve kääntyy lähes ympäri.

Tuon vuoksi Las Vegasin joukkueen rakentuminen on tällä hetkellä heikkoa arvailua. Ohessa kuitenkin yksi versio mahdollisesta joukkueesta:

Dustin Brown (LAK) – Tomas Plekanec (MTL) – Joel Ward (SJS)
Jason Zucker (MIN) – Riley Sheahan (DET) – Matt Read (PHI)
Jiri Hudler (DAL) – Calle Järnkrok (NSH) – Jannik Hansen (VAN)
Blake Comeau (COL) – Antoine Vermette (ANA) – Lee Stempniak (CAR)
Beau Bennett (NJD) – Mark Letestu (EDM) – Joel Armia (WPG)
Kyle Brodziak (STL) – Dominic Moore (BOS) – Chris Kelly (OTT)

Brooks Oprik (WSH) – Jack Johnson (CBJ)
Braydon Coburn (TBL) – Calvin De Haan (NYI)
Josh Gorges (BUF) – Luke Schenn (ARI)
Trevor van Riemsdyk (CHI) – Jyrki Jokipakka (CGY)
Mark Pysyk (FLA)

Matt Murray (PIT)
Antti Raanta (NYR)
Garret Sparks (TOR)

Kyseinen joukkue on kasattu sillä ajatuksella, että ensimmäiselläkin kaudella voidaan taistella pudotuspelipaikasta, mutta pajatso kuitenkin tyhjenee verrattain nopeasti. Nimekkäitäkin pelaajia on otettava kyytiin, vaikka vähän kalliimmallakin, jotta yleisö löytää hallille.

Muutama ajatus ilmoille: Olisiko Raannasta jopa ykkösvahdiksi kasinokaupunkiin? Saattaa hyvin olla, mikäli Murray ei ole Pittsburghista saatavilla. Päästääkö Capitals Orpikista irti? Huoliiko edes Vegasin toimitusjohtajana toimiva George McPhee Dustin Brownin sopimusta?

Erittäin monessa helmikuun aikana tapahtuvassa siirrossa ajatellaan tätä palapeliä. Siksi tämän kauden siirtotakarajan loppuhetket ovat todella mielenkiintoisia.

Voit seurata Las Vegas Golden Knightsin rakentumista Viasatin kanavilta sekä Viaplay-palvelun kautta. Kattavan kerroin valikoman NHL:ään löydät Unibetilta.

Kansikuva: Getty Images