NHL-kierroksen tulokset ja suomalaistilastot

Washington CapitalsSan Jose Sharks 6-7ja (3-2, 2-2, 1-2)

Capitalsin kotiluolassa nähtiin eilisen ennakon mukaisesti odotetun runsasmaalinen ottelu. Ottelun lopussa nähtiin draamaa, kun Sharks tuli tasoihin viimeisellä sekunnilla ja voitti ottelun jatkoajalla. Joonas Donskoille ei tehomerkintöjä.

Ottawa SenatorsArizona Coyotes 2-3 (0,2, 1-2, 1-0)

Arizonalaiset ovat saaneet mukavan vireen päälle ja voittivat jo kuudennen ottelun edellisestä kahdeksasta matsista. Playoff-raja on Kojooteilta enää kahden pisteen päässä. Joukkueiden ykkösketjut tekivät kaikki maalit ja tehokkaimpana hääri Vinnie Hinostroza tehoin 2+1.

Chicago BlackhawksNew York Islanders 3-2vl (1-0, 2-1, 0-0)

Valtteri Filppula avasi maalihanat ensimmäisessä erässä. Filppula kahmaisi kiekon yhdellä kädellä suoraan aloituksen jälkeen itselleen ja laukoi rystypuolelta matalan vedon ohi Cam Wardin. Toisen erän lopussa Filppula istui kaksiminuuttista koukkaamisesta, kun Jonathan Toews tasoitti pelin ylivoimalla 2-2:een. Rangaistuslaukauksissa Toews teki myös voittomaalin ja Blackhawks vei ottelun nimiinsä. Henri Jokiharju ja Leo Komarov eivät saaneet tehomerkintöjä.

Calgary FlamesCarolina Hurricanes 3-2ja (1-1, 1-0, 0-1)

NHL:n läntisen konferenssin kärkijoukkue Calgary Flames jatkoi vahvoja esityksiään. Helpolla Hurricanes ei voittoa antanut, sillä joukkue laukoi lähes kaksinkertaisesti enemmän ja David Rittich sai urakoida 32 torjunnan verran. Hurricanesin maalilla Petr Mrazek pääsi 15 torjunnalla. Ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Justin Williams haki päätyyn heitetyn kiekon kulmasta ja syötti Sebastian Aholle, joka laukoi suoraan syötöstä, mutta Flamesin puolustaja blokkasi laukauksen. Kiekko pomppasi kuitenkin suoraan Teuvo Teräväiselle, joka syötti Aholle ja Aho tasoitti ottelun 44 sekuntia ennen loppua. Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin 15 sekuntia, kun Flamesin ensimmäinen suora hyökkäys ratkaisi ottelun. Varjopuolena Aho oli jäällä kaikkien Flamesin maalien aikana.

Edmonton OilersDetroit Red Wings 2-3 (0-0, 0-2, 2-1)

Muhkean jatkosopimuksen solminut Mikko Koskinen pelasi Oilersin maalilla. Torjuntoja kertyi 20/23 ja torjuntaprosentti oli 88,9%. Red Wingsin kolmosketju oli ottelun tehokkain, tehden kaksi maalia, mukaan lukien voittomaalin 3. erässä. Molemmista vastasi sentteri Luke Glendening. Jesse Puljujärvi pelasi reilut 13 minuuttia ilman tehomerkintöjä.

Kansikuva: Derek Leung/Getty Images