NHL Mock Draft: Sijat 11-20

Osallistu MM-futiksen viikkokisoihin – voita jopa 2500 euroa!

NHL:n varaustilaisuus käydään tulevana viikonloppuna Yhdysvalloissa Dallasissa. Faneille.com esittelee oman näkemyksensä Draftin ensimmäisen kierroksen varauksista. Toisessa osiossa esitellään varaustilaisuuden sijat 11-20. Voit lukea ensimmäisen Mock Draft -listauksen alla näkyvästä linkistä.

Linkki: Sijat 21-31

20. Los Angeles Kings – Rasmus Sandin, Ruotsi

Puolustaja Sandin aloitti kautensa kotimaassaan Ruotsissa SHL-seura Röglen paidassa. Hän kuitenkin siirtyi vähäisen vastuun takia syksyllä Kanadaan juniorisarja OHL:ään, missä mies pelasi upeaa kiekkoa. Taitava ja hyvin liikkuva puolustaja takoi kauden 51 ottelussa 45 tehopistettä, ja hän olikin koko sarjan parhaimpia offensiivisia puolustajia. Sandinilta löytyy myös vääntövoimaa, ja ruotsalaisnuorukainen onkin kelpo tekijä omassa päässä.

19. Philadelphia Flyers – Rasmus Kupari, Suomi

Kärppien taitava hyökkääjä pelasi pääosan kaudesta Liiga-jäillä, jossa hän teki 39 ottelussa 14 tehopistettä. Pisteitäkin tärkeämpää oli se, että Kupari osoitti olevansa kokonaisvaltaisesti valmis miesten peleihin, vaikka hänelle sattuikin ajoittain juniorimaisia virheitä. Kotkalaislähtöinen hyökkääjä valittiin myös Nuorten Leijonien MM-ryhmään. Kupari on erittäin taitava kiekonkäsittelijä, joka näkee kentän hyvin. Hän ei ole ehkä jään räjähtävin luistelija tai paras maalintekijä, mutta Kupari on kokonaisvaltaisesti erinomainen paketti, jolta on hankala löytää selkeitä heikkoja kohtia. Kupari on Draftin yksi suurimpia mysteereitä, sillä hänet voidaan varata jo ensimmäisen kymmenen vuoron jälkeen tai vaihtoehtoisesti lähempänä ensimmäisen kierroksen loppua.

18. Columbus Blue Jackets –Bode Wild, Yhdysvallat

189-senttinen ja 89-kiloinen jenkkipuolustaja taitaa oman pään pelin. Wilde sijoittuu hyvin, eikä menetä koskaan omaa pelaajaansa. Hän tykkää pelata kovaa ja sääntöjen rajamailla, mikä tekee hänestä erittäin ikävän vastustajan. Wildea ei syyttä laiteta jäälle, kun vastustaja lyö ykköskolmikkonsa kehiin, ja se kertoo tästä miehestä paljon. Kaiken lisäksi Wilde on käyttökelpoinen myös hyökkäyspäässä. Jenkkinuorukainen ei ole ehkä potentiaaliltaan mikään Shea Weberin kaltainen ykköstykki, mutta hänestä on kovaa vauhtia kasvamassa erinomainen top 4 -tason puolustaja NHL:ään.

17. New Jersey Devils – Barrett Hayton, Kanada

Sentterin paikalla parhaiten operoiva Hayton on mielenkiintoinen nimi. Hänessä nähdään paljon floppipotentiaalia, mutta samalla kanadalaishyökkääjää pidetään erittäin laadukkaana lupauksena. Hän on niin sanotusti high risk/high reward -tyyppinen pelimies, joka tulee varmasti saamaan varauksen ensimmäisen kierroksen aikana. Hayton on taidokas hyökkääjä, joka on erinomainen pelinrakentelija sekä kelpo maalintekijä. Haytonilta nähdään usein näyttäviä harhautuksia, jollaisiin vain harva pystyy. Hayton iski tällä kaudella OHL:ssä 63 ottelussa 60 tehopistettä, jolla hän oli joukkueensa kuudenneksi tehokkain pelaaja. Miehen kohdalla onkin puhuttu lievästä tehottomuudesta, vaikka kauden saldo olikin hyvä. Kanadalaissentteri on luistelunopeudeltaan ja fyysisiltä ominaisuuksiltaan kaukana NHL:stä, mutta pitkäjänteisellä työllä Haytonista voi tulla tähtitason hyökkääjä NHL:ään.

16. Colorado Avalanche – Dominik Bokk, Saksa

Tänä vuonna ykköskierroksella varattaneen myös yksi saksalainen, sillä Ruotsissa pelaava hyökkääjä Bokk tulee kuulemaan nimensä jo ensimmäisen 31 pelaajan joukossa. Kysymys kuuluu, kuinka pienellä numerolla hänet napataan? Bokk on Kuparin tavoin melkoinen mysteeri, ja hänen varausnumeronsa voi olla mitä vaan 15-31 numeroiden väliltä. Meidän listalla Bokk pääsee näinkin korkealle, vaikka hänen näyttönsä ovat vielä ohuet: saksalaishyökkääjä pelasi menneellä kaudella SHL:ssä Växjössä 15 ottelua tehoin 1+1 sekä 35 ottelua Ruotsin A-junioritasolla tehoin 14+27=41. Bokk on nopea ja huipputaitava laituri, joka tykkää pysyä kiekossa ja haastaa vastustajia. Hänestä tulee mieleen muun muassa Boston Bruinsin tähti David Pastrnak, joka pelasi myös juniorivuosinaan Ruotsissa. Bokkin potentiaali on valtava, ja senpä vuoksi hän voi saada varauksen yllättävän pienellä numerolla.

15. Florida Panthers – Serran Noel, Kanada

Kaksi viime kautta OHL:ssä viilettänyt Noel on ykköskierroksen yksi mielenkiintoisimpia nimiä, sillä kyseessä on todellinen voimahyökkääjä, jolla on myös potentiaalia tehdä tulosta NHL:ssä. Peräti 195-senttinen ja lähes satakiloinen järkäle ei kaihda tappeluita, ja hän tykkää ajaa maalille kovaa. Noel on myös suhteellisen taitava laituri, joka osaa järjestellä paikkoja ja naulata pikkumustaa tupiin. Suurin kehityskohta on luistelussa, jossa hänellä riittää tekemistä. Mikäli hän pystyy kehittämään luistelunopeuttaan tarpeeksi, voi hänestä tulla kelvollinen kärkikenttien mies NHL:ään.

14. Philadelphia Flyers – Martin Kaut, Tshekki

99-ikäluokkaa oleva tshekkihyökkääjä pelasi koko viime kauden Tshekin pääsarjassa, jossa hän teki 38 ottelussa 16 tehopistettä. Kaut oli nuorten MM-kisoissa maansa suurimpia tähtiä, ja hän pääsi myös debytoimaan Tshekin A-maajoukkueessa. Laiturina pelaava Kaut on monipuolinen hyökkääjä, joka tykkää rakennella peliä, mutta hän ei myöskään jäädy maalintekopaikoissa. Kaut pystyy pelaamaan myös vahvaa kahden suunnan peliä, ja kehityksen jatkuessa tshekkinuorukainen tulee olemaan NHL:ssä vähintäänkin kelpo kakkoskategorian ase, joka tekee vuodesta toiseen 40 tehopistettä ja painaa arvokasta duunia.

13. Dallas Stars – Joel Farabee, Yhdysvallat

Farabee oli viime kaudella Yhdysvaltain U18-maajoukkueen kapteeni ja ykköskentän luottomies. Farabee antoi ketjukaveriensa temmeltää hyökkäyspäässä, kun hän itse hoiti kahden suunnan pelin ja osallistui myös tehopisteiden tekemiseen. Farabee on äärimmäisen luotettava joukkuepelaaja, jota on helppo luonnehtia monikäyttöiseksi pelaajaksi. Hänet voi heittää huoletta niin neloskenttään kuin ykköskenttäänkin tai alivoimalle kuin myös ylivoimalle. Jenkkilaiturista tuskin tulee yhdenkään NHL-joukkueen ykköstykkiä, mutta hänestä voi tulla tärkeä johtopelaaja. Huonoimmassakin tapauksessa Farabeesta tulee kelvollinen alempien kenttien työmyyrä, mutta potentiaali on korkeammalla.

12. New York Islanders – Joseph Veleno, Kanada

Nopean sentterin kausi oli menestys, ja varsinkin loppukausi sujui upeasti, kun Veleno siirtyi QMJHL:ssä Drummondvillen joukkueeseen. Veleno pelasi uudessa seurassaan 33 ottelua ja takoi pöytään 48 tehopistettä. Se on kova suoritus vuonna 2000 syntyneeltä pelaajalta. Veleno on modernin huippukiekkoilijan alku, jolla jalat käy kiivaasti ja kiekko pysyy mukana. Veleno pystyy luomaan paikkoja niin ketjukavereilleen kuin itselleenkin. Kaiken lisäksi hänen jalkansa käyvät myös puolustukseen päin, joten Veleno on myös erinomainen kahden suunnan pelaaja. Veleno on perikanadalainen taistelija, joka ei tunne sanaa luovuttaminen. Se takaa sen, että Veleno varataan 15 parhaan joukossa, eikä top 10 -sakkiin mahtuminenkaan ole poissuljettu vaihtoehto.

11. New York Islanders – Ty Smith, Kanada

Kanadalaispuolustaja Smith oli viime kaudella WHL:n parhaimpia hyökkääviä puolustajia, kun hän iski 60 ottelussa upeat 73 tehopistettä, jolla hän oli koko sarjan toiseksi tehokkain puolustaja. Taakse jäi muun muassa viime kaudella ykköskierroksella varattu Henri Jokiharju. Smith on ainoastaan 178-senttinen puolustaja, mutta hänen kiekollinen taitotaso sekä luistelutekniikka hivelevät silmiä. Tämän päivän NHL:ssä pieni koko ei tuota niin suurta ongelmaa, joten Smith saa varmasti varauksen ykköskierroksella. Hänen potentiaalinsa on valtava, joten varaus tulee todennäköisesti 15 ensimmäisen vuoron joukossa.

Kansikuva: Getty Images