NHL:n All-Star-viikonloppu 26.1 – 27.1. – mukana neljä suomalaista

Viaplay Logohttps://viaplay.fi/sarjat/jaakiekko/nhl

Tämän vuoden perinteinen All-Star-viikonloppu pelataan San Jose Sharksin kotihallissa. Sharksilta on mukana kolme pelaajaa: Brent Burns, Erik Karlsson ja Joe Pavelski. Burnsin mukaan pelaaminen tähdistöottelussa on aina erityinen tapahtuma, mutta kotiyleisön edessä pelaaminen tekee siitä unohtumattoman kokemuksen. NHL:n norris-voittajat Burns ja Karlsson ovat kokeneita kävijöitä All-Star-viikonlopussa, sillä molemmat ovat mukana peräti kuudetta kertaa.

Kaudesta 2016-2017 lähtien tähdistöottelut on pelattu kolme vastaan kolme -periaatteella, jossa joukkueita on yhteensä neljä. Joukkueet on jaettu Atlantin, Metropolitanin, Tyynenmeren ja Keskisen divisiooniin. Yhden ottelun peliaikana on 2×10 minuuttia ja otteluita pelataan yhteensä neljä.

Tapahtumassa pelataan myös ns. nuorten tähtien ottelu, jossa nuoremman sukupolven kaarti esittelee taitojaan ennen varsinaisia tähdistöotteluita. Erilaiset taitokilpailut kuuluvat myös ohjelmaan ja niissä mitellään esimerkiksi tarkimman laukojan, nopeimman luistelijan ja kovimman laukojan tittelistä.

Legendaarinen Gordie Howe on osallistunut All-Star-tapahtumaan peräti 23 kertaa. Muita legendoja ovat mm. Mario Lemieux ja Wayne Gretzky, jotka ovat  molemmat voittaneet All-Star-ottelun parhaan pelaajan palkinnon kolme kertaa. Suomalaisista Teemu Selänne on ollut tapahtumassa mukana 11 kertaa ja Jari Kurrilla on kymmenen ottelua vyöllään. Selänne teki vuoden 1998 All-Star-ottelussa ensimmäisenä eurooppalaisena jääkiekkoilijana hattutempun ja hänet valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Nykyisistä suomalaispelaajista Nashville Predatorsin Pekka Rinne osallistuu kolmanteen tähdistöotteluun ja Colorado Avalanchessa parasta NHL-kauttaan pelaava Mikko Rantanen on odotetusti mukana. Sebastian Aho on Carolina Hurricanesin parhaana pistemiehenä selvä valinta, mutta varsinainen yllättäjä löytyy Dallas Starsin takalinjoilta. Tulokaskauttaan pelaava virtuoosimainen luistelija Miro Heiskanen sai kutsun kivikovien pakkien seuraan.

Ottelut pelataan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 03.00 alkaen.

Kansikuva: Christian Petersen/Getty Images