Tampa Bay tarvitsee sankaritarinoita

Tampa Bay Lightning menettää kapteeninsa Steven Stamkosin sairastuvalle yli kuukaudeksi. Lisäksi luottopuolustaja Anton Strålmanin ottelut ovat tältä kaudelta todennäköisesti pelattu. Nyt on tilausta rivimiesten esiinnousulle.

Tällä hetkellä Atlantin divisioonan toisella sijalla oleva Tampa Bay Lightning joutuu merkittävästi siipirikkoisena kevään pudotuspeleihin. Jos joukkue sinne selviytyy.

Joukkueella on jäljellä neljä ottelua ja piste-eroa ensimmäiselle putoajan paikalle on viisi pistettä. Eli toisin sanoen muutaman voiton pitäisi riittää.

Kapteeni Steven Stamkos joutuu leikkaukseen, kun hänellä havaittiin veritulppa solisluun tienoilta. Arvioitu toipumisaika on 1-3 kuukautta, joten pudotuspelien alku jää varmuudella välistä. Pudotuspelien alku jää väliin myös ruotsalaispuolustaja Anton Strålmanilta, joka on kahdella edellisellä kaudella ollut isossa roolissa, kun hänen joukkueensa on marssinut aina Stanley Cup -finaaleihin asti.

Valtteri Filppula on palannut tositoimiin, mutta hänestä ei ole suoraan korvaamaan Stamkosin tonttia. Victor Hedman ei ehdi kahteen paikkaan samaan aikaan. Stamkos pitää korvata ylivoimalla, Strålman alivoimalla.

Viime kaudella ilmiliekeissä ollut Tyler Johnsonin kenttä laidoillaan Ondrej Palat ja Nikita Kucherov ovat klassisessa toisen kauden pyörteessä. Heidät otetaan tarkemmin, joten yllätysmomentti pienenee. Pienen koon vuoksi duunia pitää painaa todella paljon maalipaikkojen eteen.

Nyt ollaan oikeasti taas niin lähellä venymiskykyä kuin viime pudotuspeleissä. Johnson pelasi käsi murtuneena, joten hän ei voinut ottaa aloituksia. Kuuma kentällinen pidettiin koossa niin, että Stamkos kävi aloittamassa ja hyppäsi takaisin vaihtopenkille. Nyt ainakin tuuraajaa pitää vaihtaa.

Jonathan Drouinin nimi nousi esiin, kun kaavaillaan Stamkosin tilalle nostettavaa hyökkääjää. Siinä sitä olisi sankaritarinaa, kun Drouin kaiken tämän jälkeen johdattaisi joukkueensa pitkälle pudotuspeleissä. Urheilussa kaikki on mahdollista.

Runkosarjan loppuhetkien ja Stanley Cup -pudotuspelien sykkeeseen pääset mukaan Viaplay-palvelussa.

Kansikuva: Getty Images