TOP 5: kaukalon teräsmiehet

Viaplay LogoKaikki NHL-ottelut ja kohokohdat suorana Viaplayn kanavilta, myös jälkilähetyksinä.

Loukkaantumiset ovat osa urheilua ja viisaan toteamuksen mukaan urheilija ei tervettä päivää näe. NHL-kaukaloissa mitataan jos jonkinlaista tilastoa ja näistä yksi on perättäisten otteluiden pelaaminen. Tässä viisi kaukalon teräsmiestä.

5. Craig McTavish

MacTavish oli NHL-kaukaloiden viimeinen pelaaja, joka ei käyttänyt kypärää. Kypärän käyttö tuli pakolliseksi kaudelle 1979-80, mutta se koski vain tulokkaita. Nykyisin sen käyttö on pakollista. Kypärättömyys ei estänyt MacTavishia pelaamasta todella ehjää ja pitkää uraa, joka käsitti 1093 ottelua. MacTavishin pisin otteluputki oli 518 matsia ja tällä hän on kaikkien aikojen tilastossa sijalla 21. Otteluputki päättyi alaselän rasitusvammaan tammikuussa 1993 ja tuolloin MacTavish oli tilaston kakkosena. Hänen uransa päättyi huhtikuussa 1997.

4. Mark Recchi

Taitava kanadalaislaituri pelasi hurjat 1652 ottelua NHL:ssä ja takoi niissä 1552 pistettä. Urallaan hän edusti Pittsburgh Penguinsia, Philadelphia Flyersia, Montreal Canadiensia, Carolina Hurricanesia, Boston Bruinsia, Atlanta Trashersia ja Tampa Bay Lightningia. Uransa aikana Recchi voitti kolme Stanley Cupia ja hänet valittiin jääkiekon Hall of Fameen viime kaudella. Recchin pisin otteluputki päättyi 570 otteluun, kun hän sairastui keuhkokuumeeseen ja lepo oli välttämätöntä.

3. Jay Bouwmeester

Romuluinen kanadalaispuolustaja jatkaa edelleen uraansa ja on tähän päivään mennessä pelannut 1154 ottelua, seitsemänä viime kautena St. Louis Bluesin riveissä. Fyysisen peruspuolustajan maineen omaava Bouwmeester on jakanut uransa aikana 1146 taklausta ja blokannut 1508 laukausta, joten yli kymmenen vuoden putki ilman loukkaantumista on pienoinen ihme. Bouwmeesterin 737 ottelun teräsmiesputki alkoi maaliskuussa 2004 ja päättyi marraskuussa 2014 alavartalovammaan. Sen uskotaan tulleen jäässä olevasta syvästä viillosta.

2. Steve Larmer

Larmer aloitti uransa Chicago Blackhawksissa 1980-luvun alussa ja pelasi siellä peräti 13 kauden ajan, tosin vain muutaman NHL-ottelun kahdella ensimmäisellä kaudella. Viimeisen 11 Chicago-vuoden aikana Larmerilta ei jäänyt yhtään ottelua väliin Blackhawksin paidassa ja hänen otteluputkensa on hurjat 884 ottelua. Putki voisi olla vieläkin pitempi, mutta sopimusriita Blackhawksin kanssa katkaisi perättäisten otteluiden sarjan. New York Rangers värväsi Larmerin riveihinsä hänen uransa kahdelle viimeiselle kaudelleen. Larmer kiitti luottamuksesta, voittaen Rangersin paidassa uransa ensimmäisen Stanley Cupin, ollen mestaruuskaudella yksi Rangersien tehokkaimmista playoff-pelaajista tehoilla 9+7=16.

1. Doug Jarvis

Vuonna 1955 syntynyt Jarvis aloitti NHL-uransa Montreal Canadiensin riveissä kaudella 1975-76 ja voitti Stanley Cupin kaikilla neljällä ensimmäisellä kaudellaan. Sentterin tonttia pelannut Jarvis teki urallaan tehot 139+264=403 ja kirjautti plus/miinus -tilastoon lukemaksi +125. Jarvis tunnettiin erityisesti tunnollisena puolustavana sentterinä ja hän voitti myös NHL:n parhaan puolustavan hyökkääjän palkinnon, Frank J. Selke Trophyn kaudella 1983-84. Jarvisin poikkeuksellinen 964 ottelun katkeamaton putki on toisellakin tavalla harvinainen, sillä hän pelasi 14 kauden NHL-uransa ilman ainuttakaan loukkaantumista. Jarvisin otteluputkea pidetään lyömättömänä ennätyksenä.

Lähde: nhl.com

Kansikuva: Christian Petersen/Getty Images