Sami Vatanen tekemässä paluuta – mahdollisuudet nousta pakkipörssin kärkiryhmään

Anaheim Ducksille on kantautunut hyviä uutisia, sillä ankat ovat saamassa tähtipuolustajansa takaisin kokoonpanoon.

Suomalaispelaaja Sami Vatasen loukkaantumisesta on kulunut suunnilleen kuukausi ja hänen sairaslomaksi arvioitiin tuolloin 4-6 viikkoa. Ducksin onneksi Vatanen pääsee jo ehkäpä tulevana viikonloppuna kaukaloon ja suomalainen pääsee jatkamaan hienoa kauttaan NHL:ssä. Vatanen on viimeistellyt tällä kaudella 57 ottelussa tehot 12+22=34, millä hän on joukkueensa tehokkain puolustaja. Vatanen on myös loukkaantumisestaan huolimatta korkealla NHL-puolustajien pistepörssissä, sillä JYP-kasvatti on sijalla 22. Eikä matkaa pakkipistepörssin top 10 -ryhmään ole kuin kuusi pistettä.

Vatasen todellinen läpimurtokausi voi jatkua tulevana lauantaina Minnesota Wildia vastaan, mutta todennäköisin vaihtoehto on sunnuntainen ottelu Nashville Predatorsia vastaan. Vatasen lisäksi paluun on tekemässä Ducksin avainhyökkääjiin kuuluva Matt Beleskey.

Loistava ajoitus

Suomalaispakin paluu on osumassa hyvään saumaan, sillä Ducksin peli ei ole kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla viime aikoina. Joukkue on kolmen ottelun tappioputkessa – viimeisimpänä Ducksilta haki pisteet Calgary Flames viime yönä, kun Ducks esitti surkeita otteita niin puolustus- kuin hyökkäysalueellakin. Kukaan ei ole pystynyt paikkaamaan Vatasen jättämää aukkoa, joten miehen paluu auttaa kalifornialaisia huomattavasti.

Myös joukkueen päävalmentaja Bruce Boudreua osoitti huolensa Flames-ottelun jälkeen NHL.com -sivustolle.

– Kaikki ajattelevat, että olemme kärkipäässä, mutta meillä on vain kymmenen pistettä eroa villi kortti -paikkaan ja olemme pelanneet enemmän otteluita kuin muut, joten meidän saatava pelimme raiteille heti, kommentoi Boudreau.

Anaheim on tällä hetkellä konferenssinsa jaetulla toisella sijalla ja divisoonansa ykkösenä. Joukkue yltänee heikoista otteistaan huolimatta pudotuspeleihin, mutta joukkueen playoff-taival katkeaa tällaisilla esityksille hyvin nopeaa.