TOP 5: NHL-viikon suomalaiset – nuorukaiset fantastisessa vireessä

Vauhdita NHL-vetojasi Unibetin 100 % ensitalletusbonuksella – avaa tili nyt!

Nuoret suomalaiset pelaajat ovat olleet läpi kauden hurjassa iskussa NHL:ssä. Viime viikolla nähtiin kuitenkin jopa poikkeuksellisen hienoja suorituksia suomalaisten osalta. Tässä niistä parhaimmat.

5. Patrik Laine, Winnipeg Jets

Patrik Laine palasi tähdistötapahtumasta arkeen vauhdikkaasti. Nuorukainen teki heti kauden 23 maalinsa viimeisteltyään Winnipegin toisen osuman St. Louisin verkkoon, kun Jets kuittasi pisteet maalein 5-3. Pistetehtailu jatkui Dallasissa, kun Laine auttoi kahdella syötöllään Winnipegin voittoon lukemin 4-3. Kahdeksaan otteluun venynyt pisteputki tuli kuitenkin päätökseen lauantaina, kun Colorado päätti yhdeksän ottelun tappioputkensa Winnipegin kustannuksenlla lukemin 2-5. Pelaamissaan 43 ottelussa Laine on saalistanut tehot 23+20, millä irtoaa tällä hetkellä toinen sija tulokkaiden pistepörssissä heti Mitchell Marnerin jälkeen.

4. Mikko Rantanen, Colorado Avalanche

Coloradon kausi on ollut surkuhupaisa ja joukkue majailee ylivoimaisella jumbosijalla, kun 49 ottelusta on irronnut vain 30 pistettä. Yksi kauden harvoista valonpilkuista on ollut Mikko Rantanen, joka majailee joukkueen sisäisen pistepörssin neljäntenä tehoin 8+13. Colorado teki viime viikon kolmessa ottelussa vain kuusi maalia, joista viisi tuli lauantaina Winnipegiä vastaan. Rantanen sai jälleen mainiosti vastuuta ja onnistui kerryttämään pistepussiaan kolmessa ottelussa tehoin 1+1 viimeisteltyään joukkueensa ainokaisen Anaheimin verkkoon ja syötettyään Coloradon toisen maalin Winnipegiä vastaan.

3. Teuvo Teräväinen, Carolina Hurricanes

Carolinan viime viikko oli loistava, sillä joukkue nappasi täyden pistepotin kukistettuaan Philadelphian, Edmontonin sekä New York Islandersin. Myös Hurricanesin suomalaiset olivat tuttuun tapaan mainiossa iskussa. Carolina teki viikolla 12 maalia ja Teuvo Teräväinen oli mukana neljässä näistä, kun nuorukainen pääsi tehopisteille jokaisessa ottelussa. Viikon kolme ottelua lihottivat suomalaisen pistepussia tehoin 1+3. Teräväinen on nakuttanut 50 ottelussa nyt tehot 11+17 ja viime kaudella syntynyt piste-ennätys on enää seitsemän pisteen päässä. Suomalaisten pistepörssissä Teräväinen on seitsemännellä sijalla, kun taas Carolinan sisäisessä pörssissä irtoaa neljäs tila.

2. Sebastian Aho, Carolina Hurricanes

Sebastian Aho jatkoi sensaatiomaista tulokaskauttaan, kun hyökkääjä takoi Philadelphian verkkoon hattutempun ja kruunasi iltansa vielä syöttämällä joukkueensa viidennen osuman. Aho jatkoi maalitehtailua heti seuraavassa ottelussa Edmontonia vastaan viimeisteltyään voittomaalin päätöserän alussa. Aholla on nyt kasassa 16 täysosumaa, millä irtoaa jaettu toinen sija suomalaisten maalipörssissä. Koko NHL:n maalipörssin kärkeen on kuitenkin vielä hieman matkaa, kun Sidney Crosbylla on kasassa jo 30 maalia. Aho on saalistanut pelaamissaan 51 ottelussa tehot 16+15, millä heruu kolmas sija Carolinan sisäisessä pistepörssissä.

1. Mikael Granlund, Minnesota Wild

Mikael Granlund on aivan käsittämättömän kovassa lennossa tällä hetkellä. Suomalainen pääsi pisteille kaikissa kolmessa ottelussaan viime viikolla ja pisteputki venyi jo 12 ottelun mittaiseksi. Granlundin viikko huipentui lauantaina Vancouveriin, kun laituri takoi tehot 3+1. Pisteputkensa aikana suomalainen on nakuttanut pisteet 5+12 ja yhteensä 51 ottelussa tehoja on kertynyt 15+33, millä irtoaa kärkisija niin Minnesotan kuin suomalaistenkin pistepörssissä. Huiman pisteputken myötä Granlund on noussut raketin lailla pistepörssissä ja tällä hetkellä hän on koko NHL:n pistepörssissä sijalla 13 tasapistein Aleksandr Ovetškinin kanssa. Uransa parasta kiekkoa pelaava 24-vuotias Granlund on jo rikkonut viime kaudella syntyneen piste-ennätyksen (82 ottelua 13+31).

Katso kauden NHL-matsit ViaPlaysta, siellä missä ikinä oletkin

Kansikuva: All Over Press