Nollapelin pelannut Helenius: ”Pikku-Jiiltä maailmanluokan blokkaus” (video)

Jokereiden 0-2 -voittoon päättyneessä ottelussa nollapelin pelannut Riku Helenius oli tyytyväinen mies taistelun tauottua. 26 torjuntaa ja ei yhtään päästettyä maalia tarkoittavat sitä, että Jokereiden nollaputki on jo 180 minuuttia ja 37 sekuntia. Edellisen kerran kiekko on isketty Jokerimaaliin Medvescak Zagrebin toimesta tammikuun 28. päivä.

Jokereiden taistelutahdon ilmentymä oli tänään Jere Sallinen, joka loukkasi jalkansa heittäydyttyään Ufa-puolustajan tulisen laukauksen eteen kolmannen erän puolivälissä.

– Maailmanluokan blokki ”Pikku-Jiiltä”, siihen meidän asenne tänään kulminoitui, hehkutti Helenius.

Uhrautuva puolustuspelaaminen voiton takeena

Jokerit nollasi Ufan Heleniuksen hyvän vireen, 22 kertaa kiekon eteen ehtineiden Jokeripelaajien ja myös hyvän tuurin ansiosta. Ufa laukoi kiekon tolppaan tai ylärimaan peräti neljä kertaa ottelun tuoksinnassa.

Hermostuneesti ottelun aloittanut Helke selvisi ensimmäisestä erästä takaiskuitta, vaikka isännät loivat paikkoja ja saivat kiekon kerran Heleniuksen ohi tolppaankin.

Hyvin taistellut Jokerit joutui koetukselle toisen erän alussa. Isännät pääsivät pelaamaan kaksi minuuttia putkeen kahden miehen ylivoimalla Jokereiden otettua kolme perättäistä kaksiminuuttista lyhen ajan sisään.

– Kokonaisuudessaan pelattiin hyvin 5 vs. 3 -alivoima, eihän siinä ollut kuin ne muutamat paikat. Jos miettii oman joukkueen kannalta, niin kyllähän siinä pitäisi enemmän paikkoja pystyä luomaan, kommentoi Helenius toisen erän kriittisiä hetkiä.

Seuraavaksi Jokereiden taival jatkuu Omskiin, jossa vastaan asettuu Raimo Summasen valmentama Avangard. Saa nähdä, onnistuuko Omsk katkaisemaan viiden ottelun tappioputkeaan tulikuuman Jokeripuolustuksen pihdeissä.