Paljastus: Tässä on MM-kisojen tähdistö – mahtuuko suomalaisia mukaan?

Faneille.com rankkasi jääkiekon MM-kisojen tähdistökentällisen alkulohkopelien perusteella. Samalla huomio kääntyy myös jatkopeleihin, sillä odotamme näiltä herroilta isoa roolia maidensa menestysjanon sammuttamisessa. Kisojen virallinen tähdistö julkistetaan vasta pelien ratkettua, mutta me kurkistimme kristallipalloon ja tässä on tulos.

Maalivahti:

Pekka Rinne, Suomi: Suomen tärkein pelaaja on löytynyt jälleen maalinsuulta, sillä Rinteen unelmaotteet johdattivat Leijonat B-lohkon kakkoseksi. Piti maalinsa peräti kolme peliä putkeen puhtaana eikä päästänyt kuudessa pelaamassaan ottelussa kuin kahdeksan maalia. Päästettyjen maalien keskiarvo 1.30 ja torjuprosentti 94.10. Ehdottomasti kisojen paras maalivahti, jolta Suomi tarvitsee huippuotteita heti Tsekkiä vastaan. Jos Leijonat jatkavat mitalipeleihin, on Rinne selkeä valinta kisojen parhaaksi maalivahdiksi.

Puolustajat:

Oliver Ekman-Larsson, Ruotsi: Monipuolinen puolustaja, joka on ollut Ruosille kaikki kaikessa. Loistaa kentän jokaisella osa-alueella eikä Ekman-Larssonilta löydy heikkouksia. Hän pistepörssin jaetulla kärkisijalla 11 tehopisteellään ja mies johtaa pakkien pistepörssiä ylivoimaisesti. OEL on vakavasti otettava viivapeloite myös pudotuspeleissä ja miehen otteiden pysyessä samalla tasolla, tulee Ruotsi kamppailemaan jopa maailmanmestaruudesta.

Aaron Ekblad, Kanada: 19-vuotias kanukkipakki on pelannut piste per peli -tahtia ja ollut Kanadan parhaimmistoa myös omassa päässä. Selkeästi vaahteralehtipaitojen näkyvin ja monipuolisin puolustaja, joka kantaa vastuunsa myös pelottavassa ylivoimassa. Kanadan tähtijoukkueessa on helppo sulautua massaan, mutta tämä mies tullaan huomaamaan myös jatkopeleissä.

Hyökkääjät:

Matt Duchene, Kanada: Väkkärämäinen taituri on ihastuttanut otteillaan Kanadan paidassa. Vasta 24-vuotias Matt on noussut jopa hieman puskista vaahteralehtien suurimmaksi tähdeksi. Herra pitää pistepörssin jaettua kärkisijaa hallussaan alkusarjan jälkeen 4+7 tehoillaan. Jason Spezza-Duchene-Nathan MacKinnon-kenttä taistelee koko kisojen parhaimman ketjun tittelistä yhdessä Venäjän Pietari-osaston kanssa.

Filip Forsberg, Ruotsi: Taiturimainen ruotsalaislaituri on koko kisojen vaarallisin hyökkääjä alkusarjan perusteella. Mies jäi alkusarjassa ilman maalia ainoastaan avausottelussa Tsekkiä sekä myöhemmin Saksaa vastaan. Tehot 8+1 kertovat miehestä kaiken oleellisen. Jos Ruotsin haluaa näistä karkeloista tiputtaa, on ensiksi keksittävä keinot tämän miehen pimentämiseen, muuten noutaja iskee varoittamatta.

Alexander Barkov, Suomi: Sasha on Leijonille Pekka Rinteen ohella kaikki kaikessa. Kun Suomi polkee jatkoon kisaisäntä Tsekin kustannuksella, on Leijonien ykkösnyrkki otsikoissa. Nuorukaisen kentällä on ollut kisoissa jopa eniten paikkoja rankaista vastustajaa, mutta se ei ole vielä realisoitunut teholukemiksi. Kun kisat kovenee, tämä poika polkee ja tuloskin seuraa lopulta työntekijää.

Päivän betsipoiminnat

USA – Sveitsi : Kotijoukkueen maalit

 • Merkki: yli 2.5
 • Kerroin: 1.60
 • USA on selkeä ennakkosuosikki ja tulee taatusti iskemään Sveitsin verkkoon kolme maalia. Jenkit on pienestä notkahduksestaan huolimatta erittäin vaarallinen joukkue eikä anna Sveitsille mahdollisuutta voittoon.

Kanada – Valko-Venäjä : Matt Duchenen pisteet yhteensä

 • Merkki: yli 1.5
 • Kerroin: 2.70
 • Kanada on liian kova pala Valko-Venäjälle, joka tuskin pystyy pitämään lukemia edes tasaisina. Kanukit latoo taas useamman maalin ja kapellismestarina toimii Duchene.

Ruotsi – Venäjä : Oliver Ekman-Larssonin  pisteet yhteensä

 • Merkki: yli 0.5
 • Kerroin: 1.72
 • Huipputasainen ottelu, jossa nähdään kaksi erinomaista hyökkäävä joukkuetta. Tämän vuoksi myös maaleja syntyy, ja Ruotsin maaleja on alustamassa OEL.

Suomi-Tshekki lopullinen voittaja

 • Merkki. 1
 • Kerroin: 1.81
 • Tämäkin herkkupala tulee olemaan huikeaa taistoa, jossa nähdään huipputasaista peliä. Suomen kokemus, kurinalaisuus ja kärsivällisyys ratkaisevat voiton härmäläisille viimeistään pilkuilla, missä Donskoi, Jokinen ja Rinne ovat omaa luokkaansa.
Kokonaiskerroin: 13.45
Kohteiden sekä kertoimien lähteenä on käytetty Betsson.com-sivustoa.