Omark odottaa innolla loppuunmyytyä TsSKA-peliä

Jokereiden kauden 47. peli näkee päivänvalon sunnuntaina klo 16.30 alkaen Hartwall Arenalla. Vastaan asettuu kovin mahdollinen vastus, viikko sitten Jokerit jatkoajan jälkeen maalein 4-3 kaatanut sarjakärki Moskovan TsSKA.

Loppuunmyyty Hartwall Arena

Jokerit ilmoitti lauantaina sosiaalisessa mediassaan TsSKA-ottelun olevan loppuun myyty.  Jokereiden 27-vuotias ruotsalaislaituri Linus Omark myöntää, että täysi halli tuo mukanaan erityisfiiliksen.

– Totta kai täysi halli tuo mukanaan ekstralatausta. Kun pelaat kaudessa kymmeniä ja kymmeniä otteluita, nämä jäävät mieleen ja tuovat plaf off -ottelun tuntua runkosarjaan. Vielä kun vastassa on iso joukkue, niin varmasti jokainen pelaaja on täynnä virtaa!

Jokerit levänneenä koitokseen

Edellisen ottelunsa tiistaina pelannut Jokerit lähtee hyvistä lähtökohdista sunnuntain koitokseen. Loukkaantuneiden listoilla olleet Riku Hahl, Oskari Korpikari ja Daine Todd ovat kaikki toipuneet pelikuntoon, ja alla on neljän päivän tauko otteluista.

Hektisen kauden aikana ei paljon muuta ehdi tehdä kuin pelata ja levätä, joten pienempikin tauko otteluista on aina iso asia. Samaa mieltä on myös Omark.

– Sinun on pakko levätä. Kun pelataan joka toinen päivä, neljän päivän tauko otteluista tekee hyvää. Siinä ehtii jopa vähän harjoitella joukkueen pelillisiäkin asioita levon lisäksi, huomauttaa LOKOMO-ketjun jäsen.

TsSKA ei kaadu poissaoloihin

Viime viikolla Jokereita vastaan TsSKA:lta oli poissa kovia nimiä. Kapteeni Denis Denisov, Jevgeni Artjuhin, Nikolai Prohorkin ja kansan suosikki Alexander Radulov olivat kaikki syystä tai toisesta sivussa kokoonpanosta. Ainakin osaa näistä pelaajista lepuutettiin tietoisesti SKA-ottelua varten, vaikka TsSKAn valmentaja Dmitri Kvartalnov ei sitä suoraan myöntänytkään.

Mainituista neljästä pelaajasta kaikkien muiden, paitsi vielä lauantaina loukkaantuneiden pelaajien listalla olleen Radulovin, pelaaminen sunnuntaina on tietojemme mukaan varmaa. Muuttaako näiden miesten pelaaminen tai pelaamattomuus Jokereiden pelitapaa?

– Tietysti kyseessä on neljä todella hyvää pelaajaa, mutta TsSKA pelasi työteliäästi ja hyvin myös ilman heitä. Se on kova joukkue, joten meidän täytyy olla valmiina kaikkeen, pohtii Omark.

Pepsi-Alexanderinakin tunnettu, KHL:n pisterpössiä johtava Radulov pelasi SKA:ta vastaan tiistaina, mutta oli huilivuorossa taas torstaina. Tämä viittaa siihen, että jotain pientä vaivaa miehellä on, eikä hänen kuntoaan haluta riskeerata näin lähellä pudotuspelejä.

Mahdollisuus pistevoittoon

Pudotuspelit häämöttävät 14 ottelun päässä ja TsSKA on yksi niistä joukkueista, joka todennäköisesti tulee Jokereille vastaan mikäli finaaleihin saakka mennään. Omark naurahtaa, kun kysyn häneltä  pudotuspeliasetelmien hakemisesta

– Onhan tässä vielä 14 ottelua jäljellä, ja siellä on paljon kovia joukkueita vastassa. Huomenna pelataan TsSKAa vastaan, pidetään hauskaa ja nautitaan täydelle hallille pelaamisesta. Totta kai, olisihan se kiva ottaa pistevoitto TsSKA:sta nappaamalla kolmen pisteen voitto.

Minkälaista peliä odotat?

– Viime viikolla he tulivat todella kovaa päälle koko pelin ajan, ja luulen että he muuttamat peliään hieman passiivisempaan suuntaan vieraskaukalossa. Meillä on suunnitelmat molempien pelityylien varalle. Toivottavasti löydämme keinon voittaa, päättää Omark.

Ottelu alkaa klo 16.30, ja on katsottavissa Viasat HockeyFinland -kanavalla ja Viaplay-palvelussa. 

Kuva: Pekka Rautiainen