Päivän MM-poiminta: Valko-Venäjä tekemässä yllätystä

Poimimme tänään esiin Valko-Venäjän, joka on napannut kolmesta ottelustaan seitsemän pistettä ja pitää paikkaa B-lohkon kolmannella sijalla. Tänään Valko-Venäjä haastaa lohkokärki USA:n.

Valko-Venäjä oli ennakkoon yksi niistä joukkueista, joiden ennakoitiin haastavan kärkimaita ja taistelevan viimeisestä pudotuspelipaikasta ja joukkue vastannut huutoon: Valko-Venäjä on pelannut kolme ensimmäistä otteluaan mallikkaasti ja jättänyt jo Suomen ja Slovakian taakseen. Joukkueella on kuitenkin edessään vielä ottelut kaikkia kärkimaita vastaan, joten esimerkiksi Suomi menee todennäköisesti vielä valkovenäläisten ohi.

Slovakia on tällä hetkellä kuitenkin hankalammassa tilanteessa ja nämä kaksi joukkuetta saattavat ratkoa viimeisen pudotuspelipaikan keskenään. Slovakia voitti Valko-Venäjän jatkoajalla, mutta slaavit menivät häviämään eilen Norjalle, mikä saattaa lopulta koitua ratkaisevaksi tekijäksi.

Slovakialla on sama  tilanne edessään kuin Valko-Venäjälläkin: vastaan asettuvat vielä kaikki isot kiekkomaat. Homman nimi onkin, pystyykö kumpikaan joukkueista nappaamana pisteitä Suomelta, Jenkeiltä tai Venäjältä? Valko-Venäjällä on vielä vastassaan Norja, joka joukkueen täytyy hoitaa mieliäkseen jatkopeleihin.

Tänään on Valko-Venäjän ensimmäinen mahdollisuus napata isolta maalta pisteitä, kun joukkue haastaa Yhdysvallat. Valko-Venäjän maalisuhde on kolmen ottelun jälkeen 10-5, mikä kertookin joukkueen kunnosta – vaikkei koko totuutta – sillä he ovat kohdanneet Slovenian, Slovakian ja Tanskan. Joukkue on kuitenkin esittänyt hyviä otteita eikä Jenkit karkaa tänään selvään voittoon.

Valko-Venäjän joukkue koostuu KHL-pelaajista, joten ryhmä on tasokas ja se pystyy laittaa Yhdyvallat koville. Joukkueessa on myös loistavia kärkiyksilöitä, jotka eivät kalpene Jenkkien rinnalla: KHL:ssä hyvää jälkeä tehneet Andrei ja Sergei Kostitsyn sekä Alexei Kalyuzhny ovat huipputaitavia pelaajia ja kykenevät jokaista maata vastaan pääsemään tehoille.

Lisäksi maan puolustus on pelannut tunnollisesti eikä Valko-Venäjän kenttäpäädyssä ole ollut vastustajilla mukavaa. Kaiken lukkona on häärinyt maalivahti Kevin Lalande, joka on ollut odotetun hyvä ja hän antaakin joukkueellansa mahdollisuuden taistella pisteistä isoja maita vastaan.

Yhdysvallat ottaa varmasti hallinnan alusta lähtien, mutta selvää peliä on turha odotella, sillä Valko-Venäjä tietää jatkopelimahdollisuutensa ja he pelaavat jo omia pudotuspelejään.

Päivän betsipoiminnat

Eilen nappasimme 3/4 ja kokonaissaldomme MM-kisoista on nyt 9/12. Hyvä betsilentomme jatkuu tänään ja iskemme kaikki neljä osumaa tupiin.

USA – Valko-Venäjä : Maalien lukumäärä

 • Merkki: alle 5.5
 • Kerroin: 1.89
 • Ottelusta on tulossa tasainen kamppailu ja maalijuhlat voidaan unohtaa. Jenkit iskee kolme tai neljä maalia, ja Valko-Venäjä saattaa laittaa yhden tai kaksi osumaa. Vieraiden tähdistä kannattaa huomioida Kostitsynin veljekset, jotka kumpainenkin saa yli 0.5 tehopisteestä yli 2.00 kertoimen. Jos joku vieraista tehoilee, niin juurikin nämä paljon peliaikaa saavat veijarit.

Tšekki – Ranska : Jan Kovarin pisteet yhteensä

 • Merkki: yli 1.5
 • Kerroin: 3.00
 • Kovar on vireessä ja hän yksi Tshekin hyökkäyksen kapellimestareista. Upealla pelisilmällä operoiva Kovar nakuttanee parikin pistettä Ranskaa vastaan. Mies saa paljon vastuuta myös taitavassa ylivoimassa, mikä toimi varsinkin Latviaa vastaan, kun Kovar nakutti tehot 1+2.

Ruotsi – Saksa : Ylivoimamaaleja yhteensä

 • Merkki: yli 1.5
 • Kerroin: 2.00
 • Saksa tykkää istua boksissa ja Ruotsilla on iso määrä taitoa joukkueessaan. Olisi ihme, jos ottelussa ei nähtäisi edes kahta ylivoimaosumaa. Saksa otti Sveitsiä vastaan kuusi 2 minuutin jäähyä ja Ruotsin ylivoiman laatu on tiedossa à la Filip Forsberg ja kumppanit.

Suomi-Slovenia +3.5

 • Merkki: 1
 • Kerroin 2.16
 • Suomi puolustaa upeasta ja luo paljon maalintekopaikkoja. Slovenia saattaa jäädä tänään nollille ja Suomi ronkkii tahdolla ja voimalla Slovenian nurin. Suomella ei ole samaa pelkoa kuin esimerkiksi Venäjällä, jolla tähtipelaajat surffailevat pieniä maita vastaan. Suomi on latautunut täysillä ja ei anna armoa Slovenialle. Joko olisi myös Donskoin vuoro osua? Miehellä  on ollut todella hyviä paikkoja, joten ketsuppipullo aukeaa jossain kohtaa jos sama meno jatkuu. Donskoin maalista saa myös maistuvan 3.00 kertoimen, mutta tällä kertaa uskomme enemmän joukkueeseen kuin lähdemme luottamaan yksinäisiin ”hevosiin”.

Kohteiden ja kertoimien lähteenä on käytetty Betsson.com -sivustoa.

Eiliset osumat:

 • Ruotsi – Kanada : Oliver Ekman-Larssonin pisteet yhteensä yli 0.5 kerroin 1.75
 • Sveitsi-Latvia : Alle 4,5 maalia kerroin 1.90
 • Venäjä-Tanska: ylivoimamaaleja yhteensä yli 1.5 kerroin 2.13