Petrell ei vielä ole kisapassiaan löytänyt – myös hanskat kateissa

Suomi kohtasi Barona Areenalla Saksan perjantai-iltana. Ottelu oli toinen samalla viikolla pelatuista Saksa-otteluista. Ensimmäinen peli päättyi Lahdessa 4-0 Leijonille ja toinen peli olikin sitten selkeämpi ja taululla komeilivat numerot 6-1. Viikko meni mallikkaasti Kari Jalosen valmentamalla Leijona-ryhmällä.

Leijonien vahvuudessa pelasi myös jykevä taklauskone Lennart Petrell, joka päätti tämän kauden Ruotsin Luulajassa. Petrell oli istutettu tutun miehen vierelle, sillä jo HIFK:ssa pelatessa Petteri Wirtanen oli helsinkiläishyökkääjän sentterinä. Penkin takana olevalle Kari Jalosellekin mies on tuttu ja kuuluu hänen luottopelaajiin. Tästä syystä kaikkensa antavan miehen kisapassi saatetaan leimata tänä keväänä.

– En mä sitä passia ainakaan ole vielä nähnyt. Mä kysyinkin Peralta (Petteri Wirtanen), että tuleeko se niiden Leijonahanskojen mukana. Se kielsi kuitenkin, että hanskat eivät tule kisapassin kanssa. Ne kuulemma saa huollolta pyytämällä, Petrell vitsaili.

Petrell taisteli Saksaa vastaan tutun miehen rinnalla (All Over Press)

Petrell taisteli Saksaa vastaan tutun miehen rinnalla (All Over Press)

Torstaina ja perjantaina Petrell pelasi nelosketjussa Wirtasen ja Harri Pesosen kanssa. Jalonen yrittää selkeästi hakea vanhaa kemiaa varsinkin entisen HIFK-tutkaparin peliin, mutta myös Pesonen on jo tuttu mies. Eilen perjantaina Wirtasen kenttä onnistui saamaan yhden maalin ja Petrell sai syöttöpisteen.

– Peran kanssa ollaan pelattu paljon ja eilen ehkä vähän näkyi se, että on ollut molemmilla taukoa peleistä. Pessi on siinä edellisestä turnauksesta tuttuna myös. Mun mielestä varsinkin kahdessa viimeisessä erässä hyvä draivi päälle ja tehtiin maali sekä luotiin maalipaikkoja. Eikä tuossa mun mielestä mitään ongelmia omiinkaan päin ollut, niin ihan ok suoritus, Petrell kertoi.

Onnistumisina oli maali, mutta miinuspuolelle voidaan laittaa Petteri Wirtasen kaksi hieman typerähköä jäähyä, joita ei Venäjää vastaan voi ensi viikolla ottaa. Tähän otteluun Wirtasen jäähyt tosin toivat pientä piristysruisketta, vaikka Saksa ei saanutkaan pyöritystä aikaiseksi alun rynnistyksen jälkeen.

Ruotsin ja CHL:n mestaruus tähtäimessä

Lennart Petrell siirtyi kesällä 2011 Pohjois-Amerikkaan Edmonton Oilersiin. Ensimmäisellä kaudella työsulku toi miehen takaisin punaisiin, mutta pelien taas jatkuessa rapakon takana suuntasi hän sinne takaisin. Pari kautta HIFK-kasvatti siellä aikaansa vietti, kunnes palasi viime kauden aikana takaisin Eurooppaan ja Sveitsiin. Tämä kausi meni Luulajassa ja huhut miehen ympärillä ovat velloneet kovina, että mies saattaisi palata takaisin Helsinkiin.

Lennart Petrell jatkaa Ruotsissa Luulajan paidassa myös tulevalla kaudella (All Over Press)

Lennart Petrell jatkaa Ruotsissa Luulajan paidassa myös tulevalla kaudella (All Over Press)

– Mulla on sopimusta jäljellä vielä ensi kausi Luulajan kanssa. Kesän jälkeen lähdetään takaisin pohjoiseen ja hoidetaan siellä Ruotsin sekä CHL:n mestaruus. Sitten katsomaan mitä sen jälkeen tehdään, Petrell vahvisti.

Huhut miehen ympärillä voidaan siis lopettaa, eikä häntä tulla ainakaan vielä vuoteen näkemään Suomen jäillä – ainakaan suomalaisen seuran paidassa. Tällä hetkellä mies keskittyy Leijoniin ja hakee paikkaansa Tshekeissä pelattavissa MM-kisoista. Ensimmäinen leiriviikko on hänellä nyt takana ja on aika levätä hetken verran.

– Tässä mennään päivä ja viikko kerrallaan. Nyt on vähän huilia ja palautellaan, oli aika rankka viikko kun oli kaksi peliä putkeen ja alkuviikko mentiin treeneissä aika kovaa. Nyt pari päivää huilia ja sitten kohti ensi viikkoa, Petrell päättää.

Suomen joukkue kokoontuu uudelleen tiistaina, jolloin tämän viikon ryhmästä osa putoaa pois. Vielä ei ole odotettavissa NHL-pelaajia tiistaiksi mukaan, mutta niitä jo valmennusjohto tähyilee. Leijonat kohtaa Venäjän kaksoismaaottelussa ensi viikolla. Ensin torstaina Tampereella Hakametsän 50-vuotisjuhlaottelussa ja lauantaina Hartwall Arenalla.

Jos kiinnostaa lähteä mukaamme katsomaan Stanley Cupin finaalia tai Leijonia mm-kisoihin Tsekkeihin, niin kannattaa osallistua käynnissä olevaan kisaamme.