Pikkuleijonien pelaajaesittelyt: Maalivahdit ja puolustajat

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat starttaa 26. päivä joulukuuta, joten nyt on hyvä aika tutustua Pikkuleijonien kisajoukkueeseen.

Maalivahdit:

Juuse Saros, HPK – 19.4.1995

HPK-veskari oli viime vuonna yksi suurimmista palasista Pikkuleijonien kultajuhlissa. Pelannut jälleen kerran hyvää peliä Liiga-jäillä ja aloittanee Suomen ykkösmaalivahtina. Kokemusta löytyy jo A-maajoukkueestakin.

Ville Husso, HIFK – 6.2.1995

Saroksen haastaja, joka saattaa hyvinkin napata roolia kisojen edetessä. Pelaa toista kauttaan HIFK:n ykkösmaalivahtina ja näyttänyt pitävän tasonsa illasta toiseen. Viime vuoden kisat eivät menneet henkilökohtaisesti suunnitelmien mukaan, joten näytönhaluja pitäsi löytyä.

Kaapo Kähkönen, TUTO – 16.8.1996

Kähkönen lähtee Kanadaan hakemaan kokemusta, sillä espoolaisveskari on joukkueen selvä kolmosvahti. Kähkönen on kuitenkin vuoden päästä lähellä Suomen ykkösmaalivahdin titteliä, joten kisareissu antaa nuorukaiselle varmasti paljon. Takana hyvä syksy Mestiksessä, missä Blues-kasvatti on kuulunut sarjan parhaimpien maalivahtien joukkoon.

Puolustajat:

Julius Honka, Dallas Stars – 3.12.1995

Leijonien selvä ykköspuolustaja, jolta odotetaan suurtekoja. Oli jo viime vuonna juhlimassa kultaa, mutta rooli jäi hyvin pieneksi. Nyt Hongalla on kuitenkin iso tontti Suomen takalinjoilta ja tältä taitavalta pakilta pitää nähdä paljon pisteitä, jotta Pikkuleijonien tie veisi mitalipeleihin.

Joonas Lyytinen, KalPa – 4.41995

Lyytinen edustaa Hongan tavoin offensiivista pakkikuntaa. Saa todennäköisesti roolin Suomen kakkosylivoimasta, sillä Lyytiseltä voidaan nähdä loistavia suorituksia hyökkäyspäässä. Nashville Predatorsin varaama kuopiolainen on pelannut hyvää kiekkoa Liiga-jäillä ja osoittanut pystyvänsä tuloksentekoon myös aikuisten parissa.

Atte Mäkinen, Tappara – 17.5.1995

Kivitalon kokoinen Mäkinen siivoa omaa maalia loistavasti ja hoitaa puolustusvelvoitteet mallikkaasti. Antaa hyvän ensimmäisen syötön ja taitaa peruspelaaminen loistavasti. Mäkisellä on iso rooli Suomen pakistossa, sillä kovuutta tarvitaan Pohjois-Amerikan pienissä kaukaloissa.

Aleksi Mäkelä, Ilves – 8.2.1995

Hoitaa samaa roolia kuin Mäkinenkin, mutta Mäkelältä löytyy hieman enemmän hyökkäystaitoa. Dallas Stars -varaus ei ole mikään taitoniekka, mutta kykenee hyvään monipuoliseen peliin ja on pelannut kohtalaisen hyvän syksyn Liigassa.

Alex Lintuniemi, Ottawa 67’s –  23.9.1995

Kanadan pääjunioriliigoihin kuuluvassa OHL:ssä pelaava Lintuniemi on melko tuntematon suuruus suomalaisille. Mies varattiin kesällä toisella kierroksella Los Angeles Kingsin organisaatioon, mikä tuli kaikille yllätyksenä. Isokokoisella Lintuniemellä on menossa toinen kausi Pohjois-Amerikassa, joten pienen kaukalon metkut ovat tutut. Monipuolinen puolustaja, joka on lahjakas myös kiekollisesti.

Mika Ilvonen, St. Cloud Huskies – 27.2.1995

Maineikkaassa Minnesotalaisyliopisto St. Cloudissa pelaava Ilvonen on Suomen joukkueen tuntemattomampia pelaajia. Pienikokoinen kiekollinen puolustaja niitti viime kaudella A-nuorten SM-liigassa tuhoisaa jälkeä voittaen koko sarjan pakkien pistepörssin. Ilvonen tuo ison määrän taitoa Pikkuleijonien takalinjoille ja kokemusta pienestä kaukalosta, minkä vuoksi espoolaisnuorukainen ohittikin muutaman nimen nokkimisjärjestyksessä leirien aikana.

Sami Niku, JYP – 10.10.1996

Puolustuksen kuopus saattaa olla vuoden päästä Pikkuleijonien ykköspakki, mutta näissäkin kisoissa voidaan odottaa tekoja. Niku on niin ikään kiekollisesti lahjakas ja parhaimmillaan hyökkäyspäässä, mutta viisaana pelaajana pystyy tekemään hyviä ratkaisuja myös omassa päässä. NHL-skoutit seuraavat silmä kovana tätä jyväskyläläistä, sillä Niku on ensi kesän NHL Draftin isoimpia suomalaispakkinimiä. Esiintynyt edukseen tällä kaudella Liigassa, mutta Mestiksessä miehen meno on ollut suorastaan loistavaa.

Katso nuorten Leijonien hyökkääjien esittelyt täältä ja alta löytyy myys muuta Pikku-Leijoniin liittyvää uutisointia!