Raportti: Iso, paha Magnitogorsk

Jokerit hävisi KHL:n hallitsevalle mestarille Metallurg Magnitogorskille tiistaina maalein 1-4. Vieraiden tehokaksikko Danis Zaripov (0+4) ja Jan Kovar (2+1) olivat pelipäällä, ja maalivahti Vasili Koshechkin keräsi 26 torjuntaa.

Virkamiesmäinen suoritus Jokereilta

Ottelu oli juuri niin hankala, kuin ennakkoon saattoi olettaa. Jokerit vaikutti läpi ottelun hengettömältä ja ponnettomalta, ja terävyys ratkaisupaikoissa puuttui. Henkinen valmistautumisen vaikeus oli tiedossa, kun alla oli kauden kovin voitto Dinamo Moskovasta sunnuntaina.

Magniska vei ensimmäisen erän

Katsomossa oli huokauksissa pidättelemistä ensimmäisen erän 10 minuutin aikana, kun kumpikaan joukkue ei saanut rakennettua kontrolloituja hyökkäyksiä. Ottelun ensimminen maalikin tuli hieman halvasti, kun Jokerit menetti kiekon omalla alueellaan. Magnitogorskin jokaisessa maalissa mukana ollut Zaripov kaivoi kiekon laidasta, toimitti sen viivaan Chris Leelle, jonka rannelaukaus yllätti pahasti maskissa olleen Henrik Karlssonin.

Metallurgin tosta maalia edelsi tuomarin virhe, kun Karlssonin räpylässä ollut kiekko iskettiin takaisin peliin. Vihellystä ei tullut, ja jatkotilanteesta Zaripov osoitti maagista pelisilmäänsä löytäen Viktor Antipinin pelin painottomalta puolelta. Suoraan syötöstä ammuttu kiekko meni Henken varusteiden kautta maaliin.

Kaiken kaikkiaan Jokereilla oli omat paikkansa erässä, mutta huolimattomuus ja Koshechkinin vahva vire olivat liikaa.

LOKOMO sai kiintiömaalinsa

Toisessa erässä ottelu eteni edelleen Magnitogorskin hallinnassa, huolimatta vieraiden  kolmesta kaksiminuuttisesta.

Kun Jokerit tuskaili huonon ylivoimapelinsä kanssa, näytti Kovar mikä ero on mestarin ja oppipojan välillä. Maalintakaa nousu p-pisteelle, nopea laukaus etuyläkulmaan ja nyrkki pystyyn maalin merkiksi.

Linus Omark iski Jokereiden illan ainokaisen ajassa 31.44. Steve Moses karvasi vahvasti hyökkäysalueella, ja vapautti hyvin tilanteen haistaneen Omarkin maalintekoon. Tarkka lämäri yläkulmaan jätti Koshechkinin voimattomaksi.

Kovarin illan toinen ratkaisi ottelun

Eipä ollut Jokereilla tänään palaakaan. Paikkoja oli, mutta maalinteko ei maistunut. Jokereiden joukkueella oli hetkittäin vain Koshechkin maila ohitettavanana, mutta kun ei mene niin ei mene.

Kovar puolestaan nautti pelaamisesta, ja iski illan toisensa ajassa 46.57. Maali oli lähes identtinen miehen ensimmäisen maalin kanssa. Oikeastaan ainoa ero oli, että Kovarin toisessa maalissa joukkueet pelasivat tasaviisikoin.

Mestarikandidaatti numero yksi

Metallurg oli pelottavan vahva tiistaisessa runkosarjaottelussa. Vaikka joukkue nukahti muutaman kerran puolustuspäässään, maalivahtipeli oli loistavaa. Hyökkäyspäässä joukkue käytti tehokkaaasti maalipaikkansa hyväkseen.

Katsomossa spekuloitiin, että Mangiska on KHL:n Los Angeles Kings, eikä vertaus ole täysin tuulesta temmattu. Molempien joukkueiden runkopelaajat ovat olleet yhdessä monta vuotta, joukkueet ovat hyvin valmennettuja ja maalivahdit sarjansa parhaimmistoa.

Kenttäpelaajissa on sopiva sekoitus taitoa, nopeutta ja voimaa. En ole varmaan ainoa, joka huomasi tänään kentällä luistelleiden joukkueiden fyysisen kokoeron. Jokereiden Ossi Väänänen ei erottunut kokonsa puolesta vertailussa Magniskan rivipelaajista, mikä kertoo omaa kieltään tilanteesta.

Niin vakuuttava Magniska oli, että nostan sen tällä hetkellä mestarisuosikiksi numero yksi. Toinen vahva haastaja idässä on Ak Bars Kazan, lännessä TsSKAlla, Dinamo Moskovalla ja SKA:lla lienee sanansa sanottavana. Joka tapauksessa uskon että liigan henkinen finaali käydään itäisen konferenssin loppuottelusarjassa.

Vedonlyönti

Osuimme päivän molemmat tipsit, kun Dinamo Moskova odotetusti ylikävi Ufasta maalein 6-0, ja Helsingissä jäätiin alle 5.5 maaliin.

(Päivitetty 5.111. klo 12.51, Johan Harju ei pelannut ottelussa, toisin kuin tekstissä aiemmin kirjoitettiin)