Vetomiehet: Voittajafiilis ja KHL-kauden huipennus

Vetomiehet on kirjava joukko vedonlyönnistä kiinnostuneita henkilöitä, jotka pyrkivät tekemään harrastemaista vedonlyöntiä voitollisesti. Välillä lirvahtaa myös asiakeskustelun puolelle. Lisää jauhantaa ja vetoseurannan löydät Vetomiesten Twitter-tililtä. 

Erittäin aurinkoista ja pullantuoksuista maanantaita ja alkanutta viikkoa kaikille lukijoillemme! Mikäpä parempi tapa aloittaa uusi viikko kuin viides peräkkäinen osuma vetotilillä! Viime yönä ennakoimme New York Islandersin selkeää voittoa NHL:n surkeimmasta joukkueesta Colorado Avalanchesta ja 5–1-lukemat riittivät tuomaan osuman.

Otetaan lyhyt katsaus alkaneeseen vetovuoteen. Olemme lyöneet 24 vetoa tammikuun 12. päivästä lähtien, osumia on 14 ja hutivetoja kymmenen. Palautusprosentissa näkyy lyötyjen vetojen vähyys ja siksi lukema on niinkin korkea kuin 113,07. Panostettujen yksiköiden suhteen saldo on plussalla 5,88 verran. Huomaathan, ettei lukemille kannata vielä antaa minkäänlaista painoarvoa. Jotta voidaan vetää jonkinnäköistä johtopäätöstä, tarvitaan satoja ja satoja vetoja ennen kuin näemme, ovatko pelivalintamme pitkässä juoksussa voittavia vai ei.

KHL:ssä ratkaisun hetket lähellä

KHL:ssä saadaan runkosarja pakettiin alkavalla viikolla. Viimeinen kierros pelataan lauantaina 18.2. ja Jokerit päättää urakkansa jo torstaina. Idässä pudotuspelipaikat ovat levällään kuin meidän elämämme sunnuntaiaamuisin, sillä vasta neljä joukkuetta on varmistanut jatkopaikkansa.

Lännessä kahdesta jäljellä olevasta paikasta kamppailevat HK Vitjaz (93 pistettä), Jokerit (91 pistettä) ja HK Sotši (88 pistettä). Paras tilanne näistä kolmesta on Vitjazilla, jolla on jäljellä vielä kolme kotipeliä ja vastukset ovat idän Kunlun, Admiral ja Amur.

Takaa-ajoasemassa olevalla Sotšilla ohjelma on äärimmäisen vaikea. Edessä ovat vaikeat vierasottelut runkosarjan voitosta kamppailevia Pietarin SKA:ta sekä Moskovan TsSKA:a vastaan ja näistä peleistä on Sotšille vaikea pisteitä luvata. Viimeisellä kierroksella Sotši kohtaa vieraissa Sevestal Tšerepovetsin.

Jokereiden jatkopaikka ei ole omissa käsissä

Jokereiden jatkopaikka ei ole valitettavasti omissa käsissä. Mikäli Jokerit ja Sotši päätyisivät tasapisteisiin, ratkaisee järjestyksen varsinaisella peliajalla voitettujen otteluiden määrä, jossa olympiakaupungin joukkue on edellä yhden voiton verran. Mikäli Jokerit siis voittaisi ensin tiistaina Neftehimikin ja torstaina Ak Barsin, mutta Sotši nappaisi puhtaat voitot niin SKA:sta, TsSKA:sta kuin Severstalistakin, Sotši olisi lännen kahdeksas pudotuspelijoukkue ja Jokereiden kausi päättyisi torstain Ak Bars -otteluun.

Myönnettäköön, että me emme odota Sotšille kuin maksimissaan kahta pistettä Moskovasta ja Pietarista, joten voittamalla joko Neftehimikin tai Ak Barsin puhtaasti voitaisiin narrien pudotuspelipaikkaa pitää kohtalaisen varmana.

Viikko auki KHL-kiekolla

Lokomotiv ja Admiral Vladivostok avaavat KHL:n viimeisen viikon maajoukkuetauon jälkeen Jaroslavlissa. Tilanne on tiivistetysti seuraava: Lokomotiv pelaa kotiedusta lännessä, Admiral pudotuspelipaikasta idässä.

Kotijoukkueen yleensä varsin tiivis paketti on ollut yllättävän haavoittuva kauden ratkaisuhetkillä. Viidessä edellisessä ottelussa maaleja on tehtailtu keskimäärin 6,4 ottelua kohden ja mikä omituisinta, Lokomotivin verkkoon on isketty jokaisessa viidessä ottelussa vähintään kaksi maalia (keskiarvo 3,2).

Admiral kävi nappaamassa ennen maajoukkuetaukoa valtavan ison 3–1-vierasvoiton Omskista ja edellisestä kuudesta ottelusta alla on neljä voittoa, joskaan vastustajat eivät aivan kärkipäätä ole edustaneet.

Lähtökohtaisesti pidämme Lokomotivia selkeänä ennakkosuosikkina, mutta vieraiden valtavan suuri motivaatio tasoittaa puntteja jonkin verran. Vieraiden Vladimir Tkachevin ja Oskars Bartuliksen loukkaantumiset ovat merkittäviä poissaoloja, mutta Admiral näytti sinnikkyytensä Omskia vastaan.

Vaikka Lokomotiv on ollut kovempi kotonaan kuin vieraissa, odotamme ottelusta yllättävänkin tasaista taistoa. Onko pelivire kummallakaan parhaimmillaan pitkähkön tauon jälkeen, onko isäntien fokus jo pudotuspeleissä? Nämä ovat meitä mietityttäviä kysymyksiä.

However, Unibet tarjoaa molempien joukkueiden vähintään kahdelle maalille todellista namukerrointa 2.38, mitä emme voi ohittaa. Ottelun molemminpuolinen panos voi laskea maalien odotusarvoa, mutta samaan aikaan kummankaan joukkueen puolustustekeminen ei isossa kuvassa ole vakuuttanut viimeisten viikkojen aikana.

Maanantain pelivalinta

KHL: Lokomotiv – Admiral, klo 18.00
Molemmat joukkueet tekevät vähintään kaksi maalia @ 2.38, 2u (linkki vie suoraan Unibetin KHL-kertoimiin)

Kuva: KHL Photo Agency / All Over Press