Jokereille voitto, Harjun kenttä vireessä

Jokerit otti hallitun 3-1 voiton Dinamo Minskistä keskiviikkoiltana Hartwall Arenalla. Jokereiden maalilla Henrik Karlsson jatkoi hyviä otteitaan ja hyökkäyspäässä Jere Sallinen, Johan Harju ja Eetu Pöysti yllättivät energisyydellään.

Peli Jokereiden hallussa

Ottelu oli kokonaisuudessaan Jokereiden hallussa, eikä Minsk saanut oikeastaan missään vaiheessa luotua todellisia maalintekopaikkoja 5 vs. 5 -pelissä. Vierailija tuli odotetun kovaa ottelun alussa, mutta kun prässiä ei viety missään vaiheessa loppuun asti, jäivät yritykset kahden miehen näennäiseksi paineistukseksi. Jokereiden puolustuksella oli helppo työ avata peliä nopeilla pystysyötöillä, mistä pisteet kotiläksynsä edellisistä Minsk-otteluista tehneelle valmennusjohdolle.

Pöysti avasi maalihanat

Ensimmäisen erän jäädessä hyvistä maalipaikoista huolimatta maalittomaksi, saatiin avausmaalia odottaa toisen erän toiselle peliminuutille. Eetu Pöysti nousi vaarattoman näköisesti siniviivan yli tilanteessa, jossa Minskin puolustus oli hyvin ryhmittynyt pelin alle. Pöystin vetolaukaus yllätti liian helpon näköisesti Minskin tuoreen maalivahtiavun Danny Taylorin.

Jokerit pääsi yrittämään illan ainoalla ylivoimallaan lisäjohtoa toisen erän puolivälissä, mutta hyvin tiiviinä pysynyt Minsk-paketti selvitti tilanteen, eikä Jokerit onnistunut luomaan hyviä paikkoja.

Osan yleisöstä poistuessa erätauon viettoon näpäytti illan tehotrio Sallinen-Harju-Pöysti (SAHAPÖ?) vastustajaa toistamiseen. Minskin karvauksen epäonnistuttua täydellisesti Ryan Gunderson väläytti pelisilmäänsä ja löysi keskialueelta vauhtiin päässeen Harjun, jonka jättösyötöstä Sallinen napautti vasta kauden toisen maalinsa napakalla rannarilla. Tilanteessa Taylor jäi tilanteen hyvin loppuu asti pelanneen Harjun maskiin.

Linglet pilasi Karlssonin nollan

Topi Jaakolan lisättyä Jokereiden johtoa jo kolmeen nollaan ajassa 44.28, alkoi homma olla taputeltu. Vähäjäähyisenä pysyneessä ottelussa nähtiin kuitenkin vielä yksi maali, kun Linus Omarkin istuessa Jokereiden illan toisella kaksiminuuttisella Charles Linglet rikkoi Karlssonin nollapelin. Pahassa maskissa olleelle ruotsalaiskassarille ei juurikaan jäänyt mahdollisuuksia pysäyttää yläkulmaan suuntautunutta kiekkoa.

Ottelun lopussa Minsk yritti kavennusta vielä ilman maalivahtia, mutta minuutin mittainen 6 vs. 5 -tilanne ei tuottanut tulosta, ja näin tärkeät kolme pistettä jäivät Helsinkiin.

Pöysti tyytyväinen otteluun

Ottelun avausmaalin tekijä, duracell-pupu ja rankkariakin kokeilemaan päässyt Eetu Pöysti oli tyytyväinen joukkueensa ja oman ketjunsa peliin.

– Hyvä peli oli, hyvä energia oli tauolta palaamisen jälkeen. Pääasia oli että se energia saatiin näkymään ja otettiin kolme pistettä. Tosi kiva oli pelata Harjun ja Sallisen Jeren kanssa. Pelataan aika simppeliä peliä, vähän tiedettiin ettei vaadita mitään maagisia temppuja. Sitä kautta saatiin luotua niitä maalipaikkojakin, kommentoi Pöysti.

Hyvin kemian löytänyttä ja valmentaja Erkka Westerlundin kehutkin saanutta ketjua nähtäisiin varmasti mielellään yhdessä myös sunnuntain Slovan Bratislava -matsissa. Pelaako ketju yhdessä myös silloin?

– Sen nyt näkee. Tosi kovia pelaajia oli tuolla katsomossa istumassa (mm. Kurtis McLean, Semir Ben-Amor), se on ihan päivä kerrallaan mentävä. Sä oot yhtä hyvä ku sun viimenen peli, sillä mennään. Joka päivä pitää painaa sata lasissa ja katsoo sitten, mihin se kauden aikana riittää.