Teemu Pulkkinen dominoi junioreissa – Ennätykset menossa uuteen uskoon

Jääkiekon nuorten SM-liigan pistepörssin kärjessä on nähty tällä kaudella vain yksi pelaaja – Espoon Bluesin Teemu Pulkkinen on ollut koko sarjan vakuuttavin pelaaja ja hallinnut alusta saakka yksinään koko sarjan pistepörssiä.

Bluesin A-juniorien Teemu Pulkkinen, 19, on lyönyt tällä kaudella tuhoisaa jälkeä nuorten SM-liigassa nakuttamalla 39 ottelussa tehot 31+38=69. Selvässä pörssijohdossa oleva hyökkääjä iskisi samalla pistetahdilla kaikkien aikojen kovimman pistelukeman nuorten SM-liigassa.

Aiempi ennätys on Leijonissakin arvokisapelejä pelanneella Ville Viitaluomalla, joka iski kaudella 2000-2001 HIFK:n A-nuorien riveissä 77 tehopistettä. Mikäli Pulkkisen pistetehtailu jatkuu samanlaisena kauden loppuun, on nuorukaisella kasassa runkosarjan päätteeksi 83 tehopistettä.

Teemu Pulkkinen on ollut tuttu nimi pöytäkirjoissa. (Blues / Duotone)

Teemu Pulkkinen on ollut tuttu nimi pöytäkirjoissa. (Blues / Duotone)

Suoritus olisi harvinaisen kova, mutta ennätyksen takaa löytyy selvää syy – Pulkkisen tasoiset lupaukset eivät yleensä pelaa koko kautta junioreissa, minkä vuoksi ottelumäärät jäävät paljon pienemmiksi. Pulkkisen tavoitteena on kuitenkin lähteä ensi kaudella Pohjois-Amerikkaan ja pyrkiä pelaamaan yliopistosarjaan, missä pelaajilla ei saa olla alla yhtäkään ammattilaispeliä allaan. Tämän vuoksi espoolaishyökkääjä on tahkonnut koko kauden juniorisarjaa

Mikäli Pulkkisen tahti jatkuu samana, nousee hän myös kaikkien aikojen nuorten SM-liigan pistepörssissä korkealle: viime kaudella nuorukainen johdatti Bluesin A-nuoret Suomen mestaruuteen ja iski runkosarjan 45 ottelussa tasan 45 tehopistettä, joten tällä tahdilla Pulkkinen kolkuttelisi top 10 -listan portteja kauden päätteeksi. Suorituksen tekisi erittäin kovaksi se fakta, että Pulkkinen olisi iskenyt tehonsa kahden kauden aikana, kun esimerkiksi kaikkien aikojen tehokkain pelaaja Karo Koivunen (177 tehopistettä) iski pistemääränsä viiden eri kauden aikana.

Espoolaiset jälleen paalupaikalla

Nuorten SM-liigaa on jäljellä enää vajaat kymmenen ottelua ja sarjan piikkipaikalla komeilee jälleen Espoon Blues, joka on vuosi toisensa jälkeen juniorisarjojen ehdotonta eliittiä. Bluesin A-juniorit ovat olleet viimeisen neljän kauden aikana peräti kolme kertaa finaaleissa. Tällä kaudella ihmeellisintä on se, että Bluesin joukkue on koko sarjan nuorin keski-iältään ja joukkueessa on pelannut peräti 16 alaikäistä kenttäpelaajaa kuluneella kaudella – Osa enemmän, osa vähemmän. Bluesin vahvin vastus on ollut tällä kaudella Tampereen Ilves, joka on samoissa pisteissä espoolaisten kanssa.

Nuorten SM-liigan sarjataulukko:

 1. Blues 85 pistettä
 2. Ilves 85 pistettä
 3. TPS 76 pistettä
 4. Kärpät 73 pistettä
 5. Ässät 72 pistettä
 6. Jokerit 71 pistettä
 7. HIFK 68 pistettä
 8. HPK 63 pistettä
 9. SaiPa 63 pistettä
 10. Tappara 59 pistettä
 11. Lukko 50 pistettä
 12. Pelicans 49 pistettä
 13. KalPa 49 pistettä
 14. Sport 43 pistettä
 15. JYP 37 pistettä
 16. Jokipojat 11 pistettä