Steve Moses: ”Tärkeät kolme pistettä”

Jokereiden 3-4 -voittoon päättyneen ottelun ehdoton hahmo oli vieraiden Jokereiden yhdysvaltalaisvahvistus Steve Moses. Jokereiden neljästä maalista jokaisessa osallisena olleen pikakiiturin tehotilasto näytti loppusummerin soidessa saldoa 2+2.

-Iso voitto meille, tiesimme että tästä tulee vaikea vieraskiertue, kun pelataan Kazania ja Magnitogorskia vastaan vierasissa. Tiukka peli, he tulivat kovaa päälle koko illan. Tärkeät kolme pistettä ja tyytyväisiä ollaan voittoon, kommentoi Moses ottelun päätyttyä haastattelussa.

LOKOMO-ketju olli illan ehdoton hahmo, ja se jätti ajoittain varjoonsa jopa isäntien supertrio Danis Zaripov-Jan Kovar-Sergei Mozjakininkin. Ketjun sentteri Petr Koukal keräsi yhden syöttöpisteen ja Linus Omark iski Jokereiden avausmaalin Mosesin syötöstä.

– Meidän ketju pelasi tänään hyvin. Ensimmäinen erä oli meiltä paras, onnistuimme luomaan tukuttain maalintekotilaisuuksia ja itseluottamus kasvoi sitä mukaa. Limpa ja Kouki olivat tänään loistavia. Samaan aikaan myös heidän iso ketjunsa oli hyvä, he saivat luotua paikkoja ja olivat koko ajan vaarallisia, joten en halua ottaa heiltä mitään pois.

Mosesin illan kruunasi Jokereiden neljäs maali, joka jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi.

– Linus katkaisi hyvin Metallurgin hyökkäyksen siniviivalla ja Kouki taisi chipata kiekon minulle laitaan. Heidän puolustajansa tukkivat tilanteessa keskustan ja pakottivat minut hakemaan ratkaisua ulkopuolelta. Tieisn, että jos saan kiekon nostettua ylös, minulla on mahdollisuus tehdä maali.

KHL:n maalitilastoa johtava Moses on iskenyt nyt 38 otteluun 26 maalia ja 17 syöttöä. Mikäli meno jatkuu tällaisena, on selvää että KHL:n suurseurat NHL-seurojen lisäksi haluavat miehen riveihinsä. Siirto olisi Jokereiden kannalta harmi, mutta tällä hetkellä Moses pelaa sellaisella itseluottamuksella, että hänen on lähdettävä kokeilemaan rahkeitaan isompiin kaukaloihin.