Taas yksi ruotsalainen pilasi suomalaisten ilon: ”Nyt haluamme laittaa sarjan pakettiin”

Kuten niin montaa kertaa aiemminkin, se oli ruotsalainen, joka iski ison loven suomalaisten toiveisiin pitkästä kiekkokeväästä. Moskovan TsSKA:n Simon Hjalmarsson, 26, iski tiistaina sekä TsSKA:n ensimmäisen että toisen maalin ja johdatti joukkueensa 0-3-voittoon. Tiistain voiton myötä TsSKA siirtyi sarjassa 3-1-johtoon.

– Meidän tavoitteemme tänne tullessa oli voittaa yksi näistä kahdesta ottelusta ja onnistuimme siinä. Nyt haluamme laittaa sarjan pakettiin niin pian kuin mahdollista, kertoo Hjalmarsson.

Ruotsalaishyökkääjä tuntuu viihtyvän Jokereita vastaan. Toisen ruotsalaisen, Henrik Karlssonin, selän taakse on mennyt neljä kiekkoa viimeisen kolmen pelin aikana.

– Olen pelannut joskus aiemminkin häntä vastaan ja itse asiassa myös hänen kanssaan maajoukkueessa, mutta en voi sanoa tietäväni hänen heikkouksiaan. Hän on isokokoinen joten yritän vain ampua kiekkoa mahdollisimman ylös, valottaa hyökkääjä.

Se on toiminut hienosti.

Tiistain ottelussa Hjalmarsson iski avausmaalin ylivoimalla, kun hän pääsi nokikkain Jokerivahdin kanssa. Tarkka laukaus etuyläkulmaan jätti Karlssonin voimattomaksi. Toisen maalin ruotsalainen iski verkon perukoille puolittaisen torjunnan jälkeen.-

Kaikki neljä matsia ovat olleet kovia. Jokereita vastaan on vaikea pelata. Tänään olimme kuitenkin aavistuksen verran parempia kuin maanantaina. Samalla emme ottaneet niin montaa jäähyä ja teimme itse tulosta ylivoimalla.

TsSKA teki tiistaina kaikki kolme maaliaan ylivoimalla.

Jokerit tuli ottelun alkuun kovaa ja onnistui luomaan maalipaikkoja. Olisiko ottelu voinut mennä jotenkin toisin?

JOS Aaltonen olisi tästä laittanut sisään... (AOP)

JOS Aaltonen olisi tästä laittanut sisään… (AOP)

Ehkä. Jos Jere Sallisen laukaus ottelun alussa olisi mennyt maaliin tolpan sijasta tai jos Juhamatti Aaltonen olisi tehnyt maalin läpiajostaan kuuden ja puolen minuutin kohdalla.

TsSKA oli kuitenkin loppuen lopuksi askeleen edellä Jokereita Ilmalan illassa. Kotijoukkueella ei ollut samaa energiaa kuin maanantaina ja kysymys onkin, polttiko kotijoukkue energiansa loppuun jo maanantaina.

Nelosketjulla ei ollut samaa ryminää eikä Tommi Huhtalan, Eetu Pöystin ja Jere Sallisen ketju onnistunut yrityksestä huolimatta saamaan aikaan maanantaina nähdyn kaltaista pyörremyrskyä. Jopa täyden hallin kotiyleisökin tuntui aavistuksen verran laimealta.

Sarjassa pimennossa ollut LOKOMO-ketju loi tiistaina parhaat paikat, mutta tulos jäi uupumaan.

Dmitri Kvartalnovin valmentama TsSKA oli vaihtanut tiistain otteluun peräti viisi pelaajaa kokoonpanoonsa. Joukkueen materiaali tähtipelaaja Alexander Radulovin takana on äärimmäisen laaja, ja se voi ratkaista sarjan Jokereita vastaan ja jopa Gagarin Cupin mestaruuden pitkässä juoksussa moskovalaisten eduksi.

– Radulov on joukkueemme johtaja, niin jäällä kuin sen ulkopuolella. Hän elää voittamisesta, luonnehtii Hjalmarsson Radulovia.

TsSKA:lla on ensimmäinen paikka katkaista sarja torstaina Moskovassa. Jos sarja menee poikki, konferenssin finaalissa vastassa on mitä todennäköisimmin Pietarin SKA. Silloin kohtaavat sarjan kaksi suurinta tähteä, Radulov ja Ilja Kovaltšuk.

– Se on odottamisen arvoinen kohtaaminen, päättää Hjalmarsson.

TsSKA Moskova-Jokerit torstaina klo 18.30.