Venäjän tähtisikermä hakee voitonavaimia Jokereiden pukukopista

Karjala-turnaus jatkuu tänään ja Suomi kohtaa rakkaan itänaapurinsa Venäjän, joka näytti heti Helsinkiin saavuttuaan diivamaisia elkeitä.

Venäjän pojat eivät nimittäin olleet tyytyväisiä heille tarjottuihin olosuhteisiin, mistä joukkue nosti metelin. Pukukoppi ei tyydyttänyt, joten Jokereiden pukukoppi luovutettiin venäläisten käyttöön. Löytyvätkö voitonavaimet kenties sieltä? Ainakin Ruotsissa ne olivat vielä hukassa, sillä joukkue koki voittomaalikilpailussa 5-4-tappion torstaina.

Suomen ja Venäjän väliset kamppailut ovat aina kovia: loppuunmyyty Hartwall-areena täyttyy lukuisista venäläisistä ja tunnelma on taattu. Kun kyseessä on vieläpä lauantai-ilta, ovat venäläiset ja suomalaiset parhaimmillaan.

Venäjän nippu on jälleen äärimmäisen kova ja joukkueesta löytyy lukuisia tähtipelaajia, kuten suomalaisten suurinhokki Alexander Radulov. Kovimpana nimenä vieraitten kokoonpanossa häärii kuitenkin Ilya Kovalchuk. Venäjä tuikkii KHL-kokemusta, mutta nyt on hyvä ottaa esiin vanha mantra: kestääkö paine kattilassa?

Leijonien on parannettava

Leijonien torstainen peli ei ollut parhaimmasta päästä, vaikka Suomi nappasikin voiton. Uusi päävalmentaja Kari Jalonen peluuttaa tuttua Leijona-kiekkoa, kuten edeltäjänsäkin. Suomi esitti kurinalaista peliä Tshekkiä vastaan, mikä riitti voittoon, mutta kiekolliset kauneudet olivat vielä jätetty takataskuun.

Totuuden nimissä samanlaisella pelillä Leijonilla on tänään pitkä ilta edessään. Venäjän joukkue on kuin eri planeetalta verrattuna Tshekkiin. Tshekki-nippu koostuu Tshekin pääsarjapelaajista ja joukkueen alakerta on täynnä 90-luvulla syntyneitä märkäkorvia. Venäjä on kaikille osa-alueilla Tshekkiä edellä ja Suomen on pystyttävä tänään parhaimpaansa, mikäli kotiturnauksen voitto kiinnostaa.

Suomen yksi toimivimmista kolmikoista oli torstaina Oskar Osala-Ilari Filppula-Olli Palola. Ketju on roolitettu täydellisesti, sillä Osala luo tilaa, Filppula luo maalintekotilanteet ja Palola kiittää kivenkovana snaipperina. Heiltä voidaan tänäänkin odotella vastaavia suorituksia kuin torstaina.

Suomen kokoonpanossa nähdään odotetusti muutoksia, sillä joukkueeseen nimettiin ennen turnausta 27 pelaajaa. Tänään maalille astuu Atte Engren, kun Juha Metsola saa avata luukkua. Suomen neloskenttä meni myös kokonaan vaihtoon ja tilalle astuu uusia yrittäjiä, kuten ex-HIFK-kaksikko Lennart Petrell-Petteri Wirtanen, jotka istuvat kansainvälisissä peleissä paremmin kuin hyvin nelosketjuun. Leijonissa nähdään jälleen uusi debytantti, kun Ässien Esa Lindell, 20, saa tulikasteensa A-maajoukkueessa.

Tsekkaa myös Leijonien ykkösen röyhijän Oskar Osalan kuulumiset tästä.

Leijonien kokoonpano Venäjää vastaan:

Antti Pihlström – Jarkko Immonen – Janne Pesonen
Ville Koistinen – Juuso Hietanen

Teemu Hartikainen – Juha-Pekka Hytönen – Tuomas Kiiskinen
Kristian Näkyvä – Atte Ohtamaa

Oskar Osala – Ilari Filppula – Olli Palola
Tuukka Mäntylä – Mikko Kousa

Lennart Petrell – Petteri Wirtanen – Harri Pesonen
Esa Lindell – Tommi Kivistö

Atte Engren

Varalla: Juha Metsola

Vedonlyönti RUS-FIN: 2.10 – 4.00 – 2.90 (NordicBet)

Ottelu on melko hankala veikata, mutta NordicBetin kerroin tarjonnasta pistää muutama kohde silmään. Venäjän yli 2,5 maalia kertoimella 1.90 vaikuttaa todennäköiseltä, kun tarkastelee itänaapuriemme kokoonpanoa. Kaikki on toki herrojen päivästä kiinni. Erikoisvedoista Olli Palolan maalista saa rahansa takaisin 3.50 -kertaisesta ja se on hyvin, kun ajatellaan miten herran kenttä toimi jo ensimmäisessä ottelussa ja ottaen myös huomioon miehen saama erikoistilanneaika ylivoimalla. Tsekkaa koko kohdetarjonta matsiin tästä.

Muista myös tarrata NordicBetin panos takaisin tarjoukseen. Saat rahasi takaisin erikoisvedoista: First period winner, Last team to score & Exact Score aina 50€ asti jos Suomi voittaa Venäjän. Tsekkaa kaikki panos takaisin tarjoukset tästä. Uusille asiakkaille on tarjolla vieläkin enemmän huikeita tarjouksia. Tsekkaa kaikki uuden asiakkaan bonukset tästä. Nyt kannattaa hypätä NordicBetin kelkkaan.

Kiekko tippuu jäähän Helsingissä kello 16:00 ja voit seurata ottelua MTV Sport -kanavilla tai Katsomossa.