Beach volleyn superkesä täydessä vauhdissa

Puolitoista vuotta kestänyt taistelu beach volleyn olympiapaikoista saa arvoisensa päätöksen. Olympiaranking sulkeutuu 13. kesäkuuta, jota ennen jaetaan vielä pisteitä kesäkuun alun EM-kisoista sekä yhdestä FIVB: turnauksesta.

Kolme reittiä Rioon

Olympiarankingin perusteella Rioon kelpuutetaan sekä naisissa että miehissä 17 parasta paria, mukaan lukien isäntämaa Brasilia sekä viime vuoden maailmanmestarit, molemmat niin ikään Brasiliasta. Riikka Lehtosen ja Taru Lahden rankingsijoitus on tällä hetkellä 20:s.

Loput seitsemän paikkaa jaetaan maanosien omissa olympiakarsinnoissa eli Continental Cupissa. Euroopan turnaus pelataan juhannusviikolla Norjassa. Viimeisistä kahdesta paikasta taistelevat maanosien kakkoset ja kolmoset 6.-10. heinäkuuta Sotshissa järjestettävässä maailmankarsinnassa.

antalya2016fivb39_pieni

Riikka Lehtonen ja Taru Lahti sijoittuivat toiseksi Antalyan FIVB:n turnauksessa.

Taso riittää olympiakisoihin

Riikka Lehtonen ja Taru Lahti on siis vahvasti mukana olympiapaikan tavoittelussa. Nousujohteinen alkukausi on osoittanut, että pelin tason riittää Rioon. Suora kisapaikka toki vaatii nappisuorituksen sekä Sveitsin EM-kisoista että Hampurissa pelattavasta FIVB:n Major -turnauksesta.

Todennäköisempi paikka suomalaiskaksikolle Rion kisalipun lunastamiseen on Continental Cup, sillä siellä eivät ole mukana jo Rioon selviytyneet parit. EM-kisoissa Lehtosella ja Lahdella on saumat mitaliin, onnistuessaan jopa kirkkaimpaan.

U20FIN

Miro Määttänen ja Santeri Siren metsästävät uransa ensimmäistä arvokisamitalia elokuussa Kreikassa järjestettävissä alle 22-vuotiaiden EM-kisoissa. Keskellä Eddy Quinones.

Nuorten esiinmarssi

Suomalaismenestys beach volleyssa ei ole pelkästään Riikka Lehtosen ja Taru Lahden varassa. Essi Hasu ja Anniina Parkkinen pelaavat jo toisena vuonna peräkkäin aikuisten EM-kisoissa. Lisäksi Ida Sinisalolla ja Niina Ahtiaisella sekä Santeri Sirenillä ja Miro Määttäsellä on takanaan jo useamman vuoden menestyksekäs putki nuorten arvokisoissa.

Myös kotimaassa tapahtuu. SM-kiertuetta pelataan finaaliturnauksen lisäksi neljällä paikkakunnalla: Sastamalassa, Kouvolassa, Jyväskylässä ja Helsingissä. Näiden lisäksi elokuussa Suomessa järjestetään ainakin kaksi kovan luokan kansainvälistä tapahtumaa.

KisakallionRavintola

Kisakallion Urheiluopisto on vahvasti mukana beach volleyn kehittämisessä.

Beach volley -kesän kohokohdat

• 1.-5.6. EM-kisat Biel/Bienne, Sveitsi
• 13.6. Olympiaranking sulkeutuu
• 23.-26.6. Continental Cup Stavanger, Norja
• 6.-10.7. World Cup Sotshi, Venäjä
• 4.-7.8. NEVZA Kuopio (ei vahvistettu)
• 5.-21.8. olympiakisat Rio de Janeiro, Brasilia
• 12.-14.8. SM-finaalit, Kouvola
• 19.-21.8. kv. kutsuturnaus, Hernesaari
• 24.-28.8. CEV Satellite -turnaus, Kisakallio

Laola1.tv näyttää Sveitsin EM-kisojen kaikki pelit suoraina nettilähetyksinä.

Lisätietoja lajista ja tapahtumista: www.beachvolley.fi

@HeikkiKiiskinen

Kuvat: FIVB / CEV