Lentopallon EM-joukkue yhtä miestä vaille valmis

Lokakuussa Italiassa ja Bulgariassa järjestettäviin lentopallon EM-kisoihin matkaava Suomen joukkue pelaa viikonloppuna Salossa kaksi harjoitusmaaottelua viime syksyn MM-kolmosta Saksaa vastaan. Tuleva parin viikon jakso on tärkeä näytön paikka viimeisille kisakoneeseen haluaville.

Neljästä yleispelaajan paikasta kamppailee viisi miestä. Heistä Olli Kunnari, Antti Siltala ja Urpo Sivula lienevät jo joukkueessa, joten käytännössä viimeinen kisoihin lähtijä on joko Eemeli Kouki tai Niklas Seppänen. Kouki on mukana kokoonpanossa Saksa-peleissä, Seppänen antaa vastaavasti näyttönsä viikon kuluttua Belgian isännöimissä maaotteluissa. Matti Hietasen osalta tämän syksyn maajoukkueleiritys on ohi.

KoukiSeppanen_FIVB

Niklas Seppänen (6) ja Eemeli Kouki (7)

Kesän suurimmat takaiskut ovat keskipelaaja Matti Oivasen ja passari Mikko Eskon vetäytymiset maajoukkueesta. Hurrikaani-Loimaan riveissä jatkava Oivanen on kuntouttanut selkäänsä Mestaruusliigakautta ajatellen. Mikko Esko puolestaan ripusti Suomi-paidan naulaan ja siirtyi Turkista kasvattajaseuraansa Vammalan Lentopalloon.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuon fokus on kuitenkin niissä pelaajissa, jotka on leireilleet tiiviisti Kuortaneella elokuun loppupuolelta saakka. Edessä on muutenkin tiukka talvi, sillä Mestaruusliiga pyörähtää käyntiin jo syyskuun lopussa ja olympiakarsintaturnaus pelataan Saksassa heti vuodenvaihteen jälkeen. Mahdolliset jatkokarsinat pelataan Japanissa heti kotoisen sarjakauden jälkeen.

TuomasSammelvuo3

Tuomas Sammelvuo

Suomella on jännitettävää myös parhaillaan Japanissa pelattavassa World Cupissa, vaikka ei itse olekaan siellä mukana. Turnauksen kaksi parasta maata selviytyvät Japanista suoraan olympialaisiin. Euroopan maiden (Venäjä, Puola tai Italia) menestyminen Japanissa helpottaisi hieman Suomen urakkaa ensi vuoden puolella.

Ennen lokakuun 9. päivä alkavia EM-kisoja Suomi kohtaa Saksan lisäksi vielä Belgian kahdesti vieraissa sekä Seinäjoella kivikovan Iranin mestarijoukkue Paykan VC:n. Lopullinen 14 pelaajan EM-joukkue on selvillä kisoja edeltävällä viikolla.

Suomen 15 pelaajan EM-leiriryhmä

  • Passarit: Eemi Tervaportti, Ville Juntura
  • Liberot: Lauri Kerminen, Pasi Hyvärinen
  • Yleispelaajat: Antti Siltala, Urpo Sivula, Olli Kunnari, Eemeli Kouki, Niklas Seppänen
  • Hakkurit: Lelu Ojansivu, Mikko Oivanen
  • Keskipelaajat: Jukka Lehtonen, Konstantin Shumov, Tommi Siirilä, Sauli Sinkkonen
  • Päävalmentaja: Tuomas Sammelvuo

YLE Areena näyttää Suomi – Saksa -maaottelut suorina lähetyksinä perjantaina kello 18.25 ja lauantaina kello 15.55.

@HeikkiKiiskinen

Kuvat: FIVB