Modenalla mahdollisuus lyödä viimeinen naula puolalaisten arkkuun Mestarien liigan torstai-illassa

Miesten Mestarien liigan toisen kierroksen viimeinen ottelu pelataan tänään. Ottelussa vastakkain ovat italialainen kotijoukkue Azimut Modena ja puolalainen Asseco Resovia Rzeszow. Lähtöasetelma otteluun on herkullinen, sillä edellinen ottelu Puolassa oli viisieräinen trilleri. Myös tämän illan ottelusta voidaan odottaa tasaista ja jännittävää kamppailua.

Keskiviikon ottelukierroksella pelattiin kolme ottelua. Kaikissa otteluissa nähtiin laadukasta lentopalloviihdettä, mutta suurta draamaa ne eivät tarjonneet.

Venäläiset joukkueet jyräsivät jatkoon

Ensimmäisessä ottelussa vastakkain olivat Kazan ja Roeselare. Kazan hallitsi tapahtumia odotetun selvästi, ja eteni puhtaalla kotivoitollaan seuraavalle kierrokselle. Toisessa otteluparissa kohtasivat kotijoukkue Zaksa ja vierasjoukkue Belogorie. Tästä ottelusta ennustin tulevan puolalaisten näytös, mutta toisin kävi. Vieraat tarvitsivat jatkoon päästäkseen toisesta ottelusta kaksi erävoittoa. Tuo tavoite tuli täyteen, kun he saivat väännettyä kolmannen erän niukasti edukseen jatkopalloilla lukemin 26-24.

Jatkoon pääsyn avain oli hyvin pitkälti vastustajaa parempi syöttö- ja torjuntapeli. Ässiä syntyi neljässä erässä kymmenen kappaletta ja torjuntoja yhdeksän. Näillä osastoilla pääarkkitehteinä toimivat keskitorjuja Dimitri Muserskyi, sekä passarina tällä kertaa pelannut -95 syntynyt Roman Poroshin. Zaksan peli kaatui lopullisesti sen hakkuri Dawid Konarskin heikkoon suoritukseen, hänen hyökkäysprosenttinsa ollessa joukkueen heikoin 32%. Ottelu päättyi Belogorien voittoon eräluvuin 3-1, ja se eteni ansaitusti seuraavalle kierrokselle.

Belchatow täydensi puolalaisten synkän iltapuhteen

Myös illan viimeisessä ottelussa kotijoukkue Cucine Lube Civitanovalle riitti jatkoon pääsyyn kaksi erävoittoa vastustaja PGE Skra Belchatowista. Ensimmäisessä erässä jatkopaikasta näytti, että tulevan vielä tiukka taistelu. Belchatow johti erän loppuvaiheilla jo 23-19, ollen lähellä erävoittoa. Puolalaisten pää ei kuitenkaan kestänyt loppuun asti ja kotijoukkue ryösti erän lukemin 26-24. Katkeran erätappion jälkeen vieraat eivät enää toipuneet taisteluun toisen erän voitosta ja erä päättyi luvuin 25-16. Tähän ratkesi myös jatkoon menijä, jonka vuoksi joukkueet vaihtoivat seuraavin eriin kentälle ns. kakkosketjut. Ottelu päättyi lopulta Belchatowin voittoon erin 3-2, mutta jatkoon eteni odotetusti Civitanova.

Toisen ottelukierroksen mielenkiintoisin kohtaaminen

Asseco Resovia Rzeszow – Azimut Modena

Tämä parivaljakko tarjosi viime viikolla pelatun ensimmäisen ottelukierroksen tasaisimman ja samalla hienoimman lentopallonäytöksen. Modena lähti ottelusarjaan suosikin asemasta, mutta Rzeszow näytti kotiottelussaan, että he eivät myy nahkaansa helpolla. Eritoten joukkueiden yleispelaajien Rzeszovin Marko Ivovicin ja Modenan Earvin Ngapethin välillä nähtiin tiukka kamppailu kentän ykköspelaajan tittelistä.

Rzeszowia on Mestarien liigan aiemmissa peleissä vaivanneet joukkueen kanadalaishakkuri Gavin Schmittin heikot otteet. Ottelussa Modenaa vastaan hakkurin tontilla pelasi saksalainen Jochen Schöps, joka selviytyi roolistaan virkaveljeään paremmin.

Modenan heikkous tällä kaudella on ollut sen heikentynyt passariosasto. Viime kaudella joukkuetta edustanut maailman parhaisiin pelaajiin pelipaikallaan kuuluva Bruno palasi täksi kaudeksi kotimaahansa Brasiliaan, ja jätti suuret saappaat täytettäväksi. Näitä saappaita tällä kaudella on parhaiten täyttänyt Santiago Orduna, mutta hänellä on vielä matkaa edeltäjänsä tasolle. Ensimmäisen osa-ottelun passarina aloitti alkukauden Iranissa Lelu Ojansivun seurakaverina ollut Dragan Travica, joka kuitenkin joutui väistymään paikaltaan toisessa erässä.

Modena väänsi lopulta ensimmäisten osaottelun nimiinsä lukemin 2-3. Uskon Modenan hallitsevan toista kamppailua kotonaan selkeämmin. Heillä on kovemmat yksilöt, joista erityisesti maailman parhaisiin pelaajin lukeutuva Ngapeth tykkää ratkoa kovia pelejä huikella yksilösuorituksillaan. Modenalla on tässä ottelussa mahdollisuus pudottaa kolmas ja viimeinen puolalainen seurajoukkue ulos Mestarien liigasta.

Toisen ottelun tulosveikkaus 3-0. Jatkoon Modena.

Ottelu on nähtävissä laola1.tv -sivustolla klo 21.30 alkaen.

Kansikuva: Adam Nurkiewicz/Getty Images