Lentopallon Mestarien liigan keskiviikko täynnä huippuotteluita

Eilen Mestarien liigassa pelattiin kaksi ottelua, joista seuraavalle kierrokselle etenivät Dinamo Moscow ja Berlin Recycling Volleys. Ensimmäinen ottelu Moskovassa oli ennakoidun kaltainen ja päättyi kotijoukkueen hyväksi 3-0. Toinen kamppailu Berliinissä sen sijaan tarjosi todella erikoisen lentopallonäytelmän.

Moskovan valot liian kirkkaita Turkin vieraille

Dinamo Moscowin ja Arkas Izmirin välisessä ottelussa kotijoukkue oli odotetun vahva, eikä antanut vieraille juurikaan toivoa jatkopaikan suhteen. Jotain moskovalaisten kylmäpäisyydestä kertoo kolmannen erän loppu, jossa Izmirillä oli mahdollisuus katkaista erä tilanteessa 22-24. Rutinoituneet moskovalaiset kuitenkin hivuttautuivat väkisin rinnalle ja ohi, erän päättyessä pitkän taistelun jälkeen lukemiin 33-31.

Berliinin muuri murtui kolmannessa erässä

Illan myöhäisottelussa nähtiin todellinen sensaatio! Ottelun selkeäksi ennakkosuosikiksi povatun kotijoukkueen Berlinin peli oli aivan sekaisin ottelun alkupuoliskolla, ja Istanbul vei kaksi ensimmäistä erää nimiinsä selvin lukemin 21-25 ja 18-25. Toisen erän lopussa näytti siltä, että Berliinin muuri olisi vieläkin pystyssä, sillä 15-15 tilanteen jälkeen, berliiniläisten hyökkäyksellä näytti olevan ylitsepääsemättömiä vaikeuksia ohittaa Istanbulin torjunta.

Mestarien liigan peleissä ei ole Suomessa käytössä olevaa pitkää taukoa, mutta jotain toisen ja kolmannen erän välissä tapahtui. Ikään kuin Berlinin käsijarru olisi lopulta irronnut ja pelin suunta kääntyi täysin. Istanbulin vastaanotto heikkeni kahden erän jälkeen huomattavasti ja hyökkäysvirheiden määrä kasvoi. Berliiniläiset suorastaan dominoivat kolmea seuraavaa erää. Erälukemat olivat: 25-13, 25-15 ja 16-14. Ensimmäisen ottelun päätyttyä 3-2 Istanbulin hyväksi, nähtiin varsinaisen ottelun päälle jatkoon pääsyn ratkaissut kultainen erä. Se päättyi lukemiin 15-11. Näin berliiniläiset pääsivät juhlimaan vaikeuksien sävyttämän, reilut kaksi ja puoli tuntia kestäneen ottelun voittoa ja jatkoon pääsyä.

Maailman tähdet tuikkivat keskiviikkona

Keskiviikkona Mestarien liigassa pelataan kolme ottelua. Kaikissa otteluissa on mahdollista nähdä maailman parhaita lentopalloilijoita ja tasokasta lentopalloa. Otteluista kierroksen ehdottomasti mielenkiintoisin kamppailu on puolalaisen Zaksa Kedzierzyn-Kozlen ja venäläisen Belogorie Belgorodin välinen kohtaaminen. Belgorod voitti ensimmäisen ottelun jopa hieman yllättäen, vaikka kyseessä olikin heidän kotiottelunsa. Zaksa on joukkueista lähtökohtaisesti vahvempi, ja heillä on nyt kotikentällään mahdollisuus kääntää ottelupari edukseen.

Keskiviikon otteluparien asetelmat

Knack Roeselare – Zenit Kazan

Ensimmäisessä ottelussa Roeselare kykeni tarjoamaan Kazanille tiukan vastuksen, vaikka heiltä puuttuivat joukkueen ykköstähti hakkuri Hendrik Tuernlickx sekä libero Stijn Dejonckheere. Heitä paikkasivat hyvin paremmin yleispelaajina tunnetut Piotr Orczyk hakkurina ja Gertjan Claes liberona.

Kazan pelasi parhaalla kokoonpanollaan ja lopputulos oli sen mukainen. Kazania pidetään tällä hetkellä maailman parhaana lentopallojoukkueena, jolla ei ole juurikaan heikkouksia. Erityisesti sen hyökkäys- ja syöttöpeli ovat muihin joukkueisiin verrattuna murhaavan tehokkaalla tasolla. Hyökkääjäkolmikko Wilfredo LeonMaksim MihailovMatt Anderson on varmasti yksi historian kovimmista kautta aikojen. Erityisesti täytyy mainita Leonin kuutosalueen pipe-hyökkäys, joka on tällä hetkellä sellainen hevosen potku ettei vastaavaa ole ennen nähty.

Ensimmäinen ottelu päättyi eräluvuin 0-3. Myös toinen ottelu Kazanissa tulee suurella todennäköisyydellä päättymään selvästi kotijoukkueen hyväksi.

Toisen ottelun tulosveikkaus 3-0. Jatkoon Kazan.

Belogorie Belgorod – Zaksa Kedzierzyn-Kozle

Tässä otteluparissa Venäjän karhut kohtaavat Puolan tämän hetken ykkös seurajoukkueen. Belogorien aloituskuusikossa pelaa peräti kolme yli 35 ikävuotta ylittänyttä pelaajaa, mikä on tällä tasolla varsin erikoista. Vanhimmat pelaajista ovat pitkään Venäjän maajoukkuetta edustanut yleispelaaja Sergey Tetyukhin(42v) ja brasilialaispassari Marlon Yared(40v). Lisäksi toinen yleispelaaja Taras Khtey on 35-vuotias. Iäkkäistä pelaajista huolimatta joukkue kykenee pelaamaan peliä edelleen kovalla tasolla. Pitkissä otteluissa tämä seikka kuitenkin näkyy välillä selkeänä väsähtämisenä. Joukkueen ykköstykit ovat monsterikokoinen keskitorjuja Dimitri Muserskyi ja hakkuri Maksim Zhigalov.

Zaksa hallitsee tällä hetkellä Puolan pääsarjaa. Heidän joukkueestaan löytyy osaamista jokaiselle pelin osa-alueelle. Tärkeimpänä lenkkinä passari Benjamin Toniutti, jonka passipelin ansiosta joukkueen hyökkääjillä on usein helppo työ ladata pallo kohti lattiaa. Muita avainpelaajia joukkueessa ovat yleispelaaja Sam Deroo ja hakkuri Dawid Konarski. Lisäksi joukkueen keskitorjuja Mateusz Bieniek muodostaa hyvän taisteluparin Belogorien Muserskyia vastaan.

Ensimmäisen ottelun voitti Belogorie. Zaksa vei ensimmäisen erän nimiinsä lukemin 13-25, jonka jälkeen Belgorodilaiset heräsivät ja voittivat ottelun lopulta eräluvuin 3-1. Zaksa on ensimmäisen ottelun päätöslukemista huolimatta edelleen laadukkaampi ja fyysisesti jaksavampi joukkue. Veikkaan heidän hoitavan kotiottelunsa ja etenevän otteluparista lopulta jatkoon.

Toisen ottelun tulosveikkaus 3-1. Kultainen erä 15-12. Jatkoon Zaksa.

PGE Skra Belchatow – Cucine Lube Civitanova

Kahden kotimaassaan menestyneen lentopallojoukkueen kamppailu. Ensimmäisessä ottelussa Belchatov pyristeli ajoittain hyvin mukana, mutta lopulta Civitanovan rutiini ja tasaisuus pelin kaikilla osa-alueilla ratkaisivat ottelun heidän hyväkseen.

Belchatovia on tämän talven Mestarien liigapeleissä vaivannut toisen yleispelaajan puuttuminen. Joukkueella on riveissään kaksi Puolan maajoukkueen hakkuria Mariusz Wlazly ja Bartosz Kurek. Heistä Kurek on pelannut aiemmissa peleissä yleispelaajan tontilla, mikä ei ole hänelle luontevin pelipaikka vastaanottotehtävien takia. Kurek oli ensimmäisessä osaottelussa penkillä ja yleispelaajina pelasivat Nikolay Penchev ja Michal Winiarski. Penchev pelasi omalla tasollaan, mutta Winiarskilla oli heikko päivä tehotilaston ollessa -2.

Civitanova pelasi ottelussa omalla tasollaan ja heidän hyökkäysorkesterinsa hakkuri Tsvetan Sokolovin ja yleispelaaja Osmany Juantorenan johdolla oli selvästi vastustajaa parempi. Myös maailman parhaisiin passareihin kuuluva Micah Christenson pelasi jälleen hyvän passipelin.

Ottelu päättyi eräluvuin 1-3. Myös toinen ottelu tulee todennäköisesti kulminoitumaan ensimmäisen tapaan Belchatovin yleispelaajaongelmaan ja Civitanovan tehokkaampaan vastaanotto- ja hyökkäyspeliin. Tästä johtuen pidän italialaisten etenemistä seuraavalle kierrokselle hyvin todennäköisenä.

Toisen ottelun tulosveikkaus 3-0. Jatkoon Civitanova.

Ottelut ovat katsottavissa laola1.tv -sivustolla.

Kansikuva: Masashi Hara/Getty Images