Lentopallon Mestaruusliiga kahden kauppa?

Lauantaina pyörähtää käyntiin kotimaan lentopallon Mestaruusliiga. Suurimpina suosikkeina kauteen lähtevät jälleen hallitseva mestari Vammalan Lentopallo ja viime vuoden toinen finaalijoukkue Kokkolan Tiikerit. Tiikereiden valmentaja Tommi Tiilikainen kertoo kokkolalaisilla olevan ainakin mielenkiintoinen joukkue kasassa.

– Olemme varmasti mielenkiintoisin joukkue mielestäni ja kokkolalaisten mielestä. Pidämme koko kauden yllä sitä mielenkiintoa kentällä ja pidämme buumin päällä. Tuomme uusia asioita pelillisiin asioihin, Tiilikainen sanoo.

Tiikereille kelpaa Liigassa ja cupissa vain mestaruus. Valmentaja Tiilikainen kertoo, millaisella ryhmällä tavoitteita lähdetään saavuttamaan.

– Meillä on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Kaikkia yhdistää halu jokapäiväiseen tekemiseen. Meillä on ryhmä, jossa hyvä olla ja tehdä päivittäin duunia. Se on tärkeää. Haluamme mennä seurana eteenpäin. Kauden teema on poika kotiin ja cupin puolustaminen, Tiilikainen julistaa.

Hallitsevan mestarin VaLePan 127 torjuntaa viime kaudella tehnyt keskitorjuja Matthew Pollock pitää lähtökohtia kauteen tasaisina juuri kokkolalaisten kanssa.

– Teemme kovasti töitä, jotta olisimme ykkösiä. Tiikerit tulee olemaan kova vastus, sillä heillä on hyvä joukkue. Jay Petty ja Steven Kehoe ovat ystäviäni sieltä ja tiedän joukkueen olevan korkealla tänäkin vuonna.

– Meillä on hyvin torjuva joukkue. minä itse ja Eduard Venski olemme liigan parhaita torjujia ja sen ympärille on pelimme hyvä rakentaa. Odotan innolla Tiikerien pelaamista ja heidän aloituksensa näkemistä. Heihin verrattaessa tulee olemaan tasaista, Pollock sanoo.

Pollockin mielestä mitaleja ei tässä vaiheessa vielä kannata jakaa, sillä haastajia löytyy myös takaa.

– Hurrikaanilla on hyvä joukkue ja siellä pelaa paljon tuttuja pelaajia. Etenkin heidän hyökkäyksensä on vahva. Uskon, että takaa tulee monta joukkuetta, jotka voivat haastaa meidät, koska liiga tuntuu kovemmalta tänä vuonna. Joukkueissa on paljon maajoukkuepelaajia ja se on hyvä asia.

Hallitseva mestari ei voi kauteen lähteä kuitenkaan paineettomassa tilassa.

– Meillä on varmasti paineita, koska kaikki haluavat voittaa juuri meidät hallitsevat mestarit joka pelissä. Se on kivaa, sillä silloin itsekin pitää antaa aina parhaansa, Pollock kertoo.