Lentopallossa todellinen Supertammikuu

Lentopallon Mestaruusliigan syyskausi tarjosi pari makeaa yllätystä. Ennakkosuosikkeina runkosarjaan lähteneet VaLePa Sastamala ja Hurrikaani-Loimaa pitivät pintansa, mutta Vantaa Ducksin kuusi voittoa heti alkukaudesta oli kova juttu. Naisten liigan yllätysjoukkueena voidaan pitää viime kevään finaalikaksikon HPK – LP Viesti takana kolmantena olevaa Pölkky Kuusamoa.

Italialaisherkkua CEV Cupissa

Tammikuu tarjoaa katsojille todellista lentopalloherkkua, sillä seitsemän suomalaisjoukkuetta taistelee Europelien jatkopaikoista. Nimekkäin vierailija Suomessa on 5. tammikuuta CEV Cupissa Hurrikaania vastaan pelaava Diatec Trentino, joka on kovatasoisessa Italian Serie A:ssa toisena.

VaLePan vastustaja pääsystä 16 parhaan joukkoon on Tanskan maajoukkuemiehiä vilisevä Gentofte Volley. Näiden otteluparien voittajat kohtaavat seuraavalla kierroksella pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon.

Kitkerästi Mestarien liigan lohkovaiheen ulkopuolelle jäänyt Kokkolan Tiikerit jatkaa pelejään niin ikään CEV Cupissa ja kohtaa tshekkiläisen Karlovarskon. Raision Loimun eurotaival sen sijaan päättyi kahteen 2-3 -tappioon makedonialaiselle Budvanska Rivijera Budvalle.

VaLePa Sastamala selvitti helposti CEV Cupin ensmmäisellä kierroksella serbialaisen Nisin.

HPK ja LP Salo vastakkain

Naisten CEV Cupissa nähdään viime kevään SM-finaalien uusinta, kun ottelukaavio heitti vastakkain rakkaat kilpakumppanit HPK:n ja LP Salon. Voittajalle on luvassa paikka 16 parhaan joukkoon ja vastustaja otteluparista Pomì Casalmaggiore (Italia) – Maccabi XT Haifa (Israel). Naisten Challenge Cupissa sinivalkoisia värejä puolustavat Oriveden Ponnistus ja LP Kangasala.

Supertammikuu päättyi viimeisenä viikonloppuna Hämeenlinnan Elenia Areenalla järjestettävään Suomen Cupin Final Four -turnaukseen. Välieräparit ovat miehissä Sampo Volley – Kokkolan Tiikerit ja VaLePa Sastamala – Hurrikaani-Loimaa sekä naisissa LP Viesti – Oriveden Ponnistus ja HPK – LP Kangasala.

Europelien lisäksi tammikuussa pelataan viikoittain sekä miesten että naisten Mestaruusliigaa.

LP Salo esiintyi toissa kaudella Mestarien liigassa.

Tammikuun lentopallotärpit

  • ke 4.1. klo 18.30 VaLePa – Gentofte Volley DEN (CEV Cup)
  • to 5.1. klo 18.30 Hurrikaani – Diatec Trentino ITA (CEV Cup)
  • ke 11.1. klo 18.30 LP Kangasala – Randaberg IL NOR (Challenge Cup)
  • to 12.1. klo 19.00 LP Salo – HPK (CEV Cup)
  • ti 17.1. klo 18.30 Tiikerit – CEZ Karlovarsko CZE (CEV Cup)
  • ke 25.1. klo 19.00 HPK – LP Salo (CEV Cup)
  • la-su 28.-29.1. Suomen Cupin Final Four -turnaus Hämeenlinna

Laola1.tv näyttää suomalaisjoukkueiden CEV Cupin kotiottelut sekä paljon muita europelejä suorina nettilähetyksinä.

Europelien ottelukaaviot löytyvät CEV:n sivuilta.

Teksti: @HeikkiKiiskinen

Kuvat: CEV