Löytyykö LP Viestille haastajia?

Viime viikonloppuna käynnistynyt naisten Mestaruusliiga tarjoaa kauden mittaan herkullisia asetelmia ja mielenkiintoisia taistelupareja. LP Viesti on hallinnut viime vuosina naisten kotimaisia lentopallomarkkinoita mielin määrin. Nyt moni muukin joukkue haluaisi nimensä mestaruuspokaaliin.

Seitsemän peräkkäistä mestaruutta ja repullinen muita mitaleita ei ole sattumaa. Menestys on tullut pitkäjänteisen ja ammattimaisen työn tuloksena, jossa suuri merkitys on ollut organisaatiolla, valmennuksella sekä onnistuneilla pelaajahankinnoilla.

Mitalipeleihin tunkua

Alkaneella kaudella jokainen joukkue haluaa voittaa LP Viestin ja todistaa kuuluvansa liigan kärkikastiin. Viime vuosina yksittäisissä otteluissa tähän on pystytty, mutta pitempiin tappioputkia salolaisjoukkue ei joutunut kokemaan. Kausi Mestarien liigassa kasvatti entisestään eroa muihin joukkueisiin.

Yksi LP Viestin pelillinen menestyksen avain on ollut ylivoimainen hyökkäysmateriaali, josta uransa lopettanut passari Viktoriia Tuchasvili sai aina kovat tehot irti. Ukrainalaisen jättämiä pelikenkiä ei ole helppo täyttää.

Mitalipeleihin on keväällä varmasti tunkua. Hämeenlinnan Pallokerho haluaa palauttaa valtikan takaisin sinne, missä se oli ennen Viestin mestaruusputkea. Mikäli rahalla saisi menestystä, kevään finaaleissa pelaisikin juuri tämä parivaljakko. Näin yksinkertaista urheilu ei kuitenkaan ole.

LiigaPlokiWoVo_LML

Jessica Kosonen (6) saa paljon vastuuta WoVo Rovaniemen joukkueessa.

Puhaltaako puhuri Pirkanmaalta vai pohjoisesta?

Kaksikon vahvimmat haastajat tulevat Pirkanmaalta ja pohjoisesta. LP Kangasala ja Oriveden Ponnistus ovat saaneet viime vuosina kovia kirittäjiä pohjoisesta. WoVo Rovaniemen ja Pölkky Kuusamon nousujohteinen tekeminen on huomattu ja molemmat lähtevät parantamaan viime kauden sijoituksiaan.

Useat joukkueet ovat täydentäneet rostereitaan ulkomaalaispelaajilla vielä kauden kynnyksellä, joten vahvistusten taso selviää vasta myöhemmin talven aikana. Perinteisesti ulkomaalaispelaajat tulevat Suomeen joka Pohjois-Amerikasta tai Itä-Euroopan maista.

Kotimainen naislentopallon viihdearvo on hyvällä tasolla. Pelaajat ovat urheilullisia ja otteluissa nähdään pitkiä palloralleja. Mestaruusliigan yhtenä tehtävänä onkin tuottaa kansainvälisen tason pelaajia ja auttaa näin tulevaisuudessa myös maajoukkuetta menestymään.

Polkky_LML

Pölkky Kuusamo jäi viime kaudella niukasti ulos mitalipeleistä.

Naisten Mestaruusliigassa pelataan kolminkertainen runkosarja, jonka jälkeen kahdeksan parasta joukkuetta jatkaa puolivälieriin. Suomen cupin finaaliturnaus pelataan helmikuun alussa.

YLE näyttää lentopallon Mestaruusliigasta yhteensä seitsemän runkosarjan ottelua. Lisäksi sekä naisten että miesten kaikki loppuottelut televisioidaan suorina lähetyksinä. Ensimmäinen TV-peli on lauantaina 3. lokakuuta kello 16.30, jolloin Rantaperkiön Isku kohtaa Pyynikillä Vammalan Lentopallon.

@Heikki Kiiskinen

Kuvat: Mestaruusliiga