LP Viesti suosikki mestariksi, pronssista kova vääntö

Lentopallon naisten Mestaruusliigan mitalipelit alkavat tänään ensimmäisellä pronssiottelulla. Välierien yllätyksen tarjosi LP Kangasala, joka jätti otteluvoitoin 4-0 Hämeenlinnan Pallokerhon taistelemaan pronssimitaleista. Myös hallitseva mestarijoukkue LP Viesti marssi finaaleihin häviämättä otteluakaan rovaniemeläiselle Woman Volleylle.

Faneille.com arvioi naisten Mestaruusliigan mitaliotteluparit ja niiden avainpelaajat. Suluissa joukkueen sijoitus runkosarjassa.

Loppuottelu: LP Viesti (1) – LP Kangasala (4)

LP Viesti hakee jo seitsemättä peräkkäistä Suomen mestaruutta. Runkosarjan ja pudotuspelien perusteella LP Kangasala tuskin pystyy tätä juurikaan jarruttamaan. Salolaisjoukkue on hävinnyt tällä kaudella kotimaan kentillä vain yhden ottelun – senkin ilman päävalmentajaansa heti Moskovan europelireissun jälkeen. LP Viesti operoi varsin laadukkaalla, mutta myös suhteellisen kapealla materiaalilla. Sen vahvuuksia ovat tehokas ja nopeatempoinen keskihyökkäys sekä ulottuva torjunta. Lisäksi passari Viktoriia Tuchasvili on kautta aikojen taitavin pelintekijä naisten pääsarjatasolla. Valmentaja Kari Raatikainen osaa käsitellä joukkuettaan ja saa siitä tärkeillä hetkillä kaikki tehot irti.

Haastaja LP Kangasalan mahdollisuus piilee vastustajan vastaanoton murtamisessa – salolaisjoukkue hoitelee nimittäin vastaanoton normaalitilanteessa vain kahdella pelaajalla. LP Viestin Anu Ennok on joutunut kauden aikana melkoiseen pommitukseen, mutta on kestänyt sen hämmästyttävän hyvin. Kahtena edelliskautena Suomen cupin pokaalin salolaisten nenän edestä vienyt LP Kangasala on parantanut peliään kevättä kohti mentäessä ja oli välierissä jo suorastaan loistava. Tasaisen joukkueen ehdoton tähti on vuodenvaihteessa Kangasalle tullut amerikkalainen Chantale Riddle. Vasenkätinen hakkuri on ollut vastustajille paha pideltävä koko kevätkauden ajan.

Kauden aikaisemmat keskinäiset ottelut: 3-1, 3-0

Avainpelaajat: Anu Ennok, LP Viesti – Chantale Riddle, LP Kangasala

Arvio: LP Viesti Suomen mestariksi otteluvoiton 4-1

Pronssiottelu: HPK (2) – Woman Volley (5)

Vuodesta 1998 yhtäjaksoisesti mitaliotteluissa esiintynyt Hämeenlinnan Pallokerho koki suuren pettymyksen välierissä. Michaela Madsenin ja Anna Borichevan loukkaantumiset vaikuttivat varmasti jonkin verran lopputulokseen, eikä 2000-luvun alun kestomenestyjä päässyt näin havittelemaan Saloon jämähtänyttä naisten lentopallovaltikkaa. HPK laittoi vielä päävalmentajankin vaihtoon aivan kauden loppuhetkillä. Tällä saattaa toki olla myös positiivinen vaikutus joukkueeseen.

Woman Volleyn Mestaruusliigataival on ollut koko ajan nousujohteinen. Vastaanoton toimiessa rovaniemeläisiltä löytyy vahva keskihyökkäys sekä liigan nopein laitatempo. Nuoret yleispelaajat Nelli Rantanen ja Jessica Kosonen ovat kantaneet hienosti vastuuta niin vastaanotossa kuin hyökkäyksessäkin. Pronssimitalit olisivat palkinto urheiluakatemian pohjalle rakennetulle ammattimaiselle tekemiselle. WoVon organisaatio kestää vertailun myös usean miesten pääsarjajoukkueen kanssa.

Kauden aikaisemmat keskinäiset ottelut: 3-0, 1-3, 3-2, 3-0

Avainpelaajat: Lexi Erwin, HPK – Amber Kaufman, Woman Volley

Arvio: Woman Volley pronssille otteluvoitoin 2-1

MTV3 ja MTV Sport -kanavat televisioivat kaikki Mestaruusliigan loppuottelut suorina lähetyksinä:

• Ke 25.3. klo 18.15 MTV Sport 1, LP Viesti – LP Kangasala
• La 28.3. klo 12.55 MTV3, LP Kangasala – LP Viesti
• Su 29.3. klo 16.45 MTV Sport 1, LP Kangasala – LP Viesti
• To 2.4. klo 18.15 MTV Sport 1, LP Viesti – LP Kangasala

Kuva: Mestaruusliiga