Ottaako HPK omansa, yllättääkö Sampo?

Lentopallon Suomen Cupin Final Four -turnaus huipentuu Hämeenlinnan Elenia Areenalla sunnuntaina pelattaviin loppuotteluihin. Naisissa cupmestaruudesta ja ensi kauden europaikasta taistelee odotettu kaksikko LP Viesti – HPK. Miehissä cupmestari vaihtuu, kun kevään ensimmäisestä pokaalista pelaavat VaLePa Sastamala ja Sampo Volley.

Faneille.com kertoo loppuotteluiden ennakkoasetelmat ja arvioi loppuotteluiden taisteluparit sekä tulevat cupmestarit.

Naiset

LP Viesti – HPK

LP Viesti eteni vakuuttavasti sunnuntain loppuotteluun kaatamalla Oriveden Ponnistuksen puhtaasti 3-0. Lauantain välierän perusteella salolaisjoukkue on valmis puolustamaan vuodentakaista cupmestaruuttaan, vaikka HPK on vienyt kauden neljä keskinäistä kohtaamista eräsuhteella 12-0. Kotikentällään esiintynyt HPK joutui omassa välierässä yllättävän tiukoille vahvasti aloittaneen LP Kangasalan kanssa, mutta viides erä oli jo sitten kerholaisilta tutun rentoa rallattelua.

Aiemmin tällä kaudella: 0-3, 0-3, 0-3, 0-3

Taisteluparit: Nadezhda Gokhshtein – Michaela Madsen, Pauliina Vilponen – Piia Korhonen, Hillaelina Mäntylä – Eveliina Rautiainen

Arvio: Kuten lauantai osoitti, tulee HPK:n vahvuus esille tiukoissa paikoissa. Kauden aikaisemmissa kohtaamisissa sen kantti on pitänyt LP Viestiä paremmin varsinkin erien lopuissa. Salolaiset laittavat ihan tosissaan hanttiin, mutta Suomen Cupin pokaali jää Hämeenlinnaan – loppuottelu HPK:lle erin 3-1.

YLE Areena näyttää naisten loppuottelun suorana lähetyksenä alkaen klo 12.25, kooste TV2:lla klo 14.00.

HPK pelaa kotikentällään sunnuntaina Suomen Cupin voitosta.

Miehet

VaLePa Sastamala – Sampo Volley

Miesten molemmat välierät olivat erittäin tasaisia ja hyvätasoisia. VaLePan ja Hurrikaanin pelistä ei tunnetta puuttunut. Viidennen erän ratkaisupalloissa sastamalalaisten hermot pitivät paremmin, eikä Hurrikaanin hienoa taistelua palkita vieläkään pokaalilla. Myös Kokkolan Tiikerien ja Sampo Volleyn kamppailu finaalipaikasta oli odotetun tiukka. Sammon nousu viidennessä erässä kolmen pisteen takaa-ajoasemasta otteluvoittoon takasi sille Suomen Cupin finaalipaikan kolmen vuoden tauon jälkeen.

Aiemmin tällä kaudella: 2-3, 3-2

Taisteluparit: Olli Kunnari – Andrus Raadik, Upi Sivula – Eetu Häyrinen, Tommy Carmody – Aleksi Kaatrasalo

Arvio: Molempien joukkueiden perusseitsikot ovat pysyneet kauden aikana varsin samoina. VaLePa on materiaaliltaan hieman ulottuvampi ja hyökkäysvoimaisempi. Vaikka virolainen Andrus Raadik on pelannut hienon kauden, piilee Sammon vahvuus kurinalaisessa joukkuepelaamisessa. Lauantain perusteella VaLePa on loppuottelun hienoinen suosikki ja vie cupmestaruuden erin 3-1.

YLE Areena näyttää miesten loppuottelun suorana lähetyksenä alkaen klo 15.10, TV2:lla kooste klo 16.00.

Teksti: @HeikkiKiiskinen

Kuvat: CEV