Naisilla kova vääntö mestaruuspokaalista

Mestaruusliigan finaalisarja LP Viestin ja Hämeenlinnan Pallokerhon välillä pyörähtää käyntiin keskiviikkona Salossa. Suomen mestaruudesta taistelee runkosarjan ylivoimainen kärkikaksikko – molemmat joukkueet selvittivät myös puolivälierä- ja välierävaiheet ilman tappioita.

Koko 2000-luvun alku on ollut suomalaisessa naislentopallossa varsin kaksijakoinen. Ensin valtikka oli vuoteen 2008 saakka tiukasti Hämeenlinnassa. Tämän jälkeen kotimaista naislentopalloa on hallinnut salolainen LP Viesti, joka tavoittelee nyt jo kahdeksatta peräkkäistä mestaruuttaan.

Hämeenlinnassa on pelattu yhtäjaksoisesti mitaleista keväästä 1998 lähtien. Salossa vastaava putki on 11 kauden mittainen. Odotettavissa on siis unelmafinaali kahden viime vuosien kestomenestyjän välillä.

Faneille.com arvioi finaalisarjan ennakkoasetelmat ja joukkueiden avainpelaajat. Suluissa joukkueen sijoitus runkosarjassa.

LP Viesti (1)

Salolaisjoukkue selvitti runkosarjan tyylikkäästi, vaikka kauden aikana passarin tehtäviä on hoidellut peräti kolme eri pelaajaa. Myös päävalmentaja vaihtui kesken kauden, kun Kari Raatikainen jätti tehtävänsä Tomi Lemminkäiselle. LP Viesti on erittäin ulottuva ja hyökkäysvoimainen joukkue. Liberopelaaminen ja ykköstempon hyökkäys ovat sarjan eliittiä. Vastaanoton toimiessa on LP Viestiä vaikea pysäyttää.

Avainpelaajat: Pauliina Vilponen ja Lena Lymareva
SM-mitalit: 7+4+1

LPViesti_LML

LP Viesti tavoittelee jo kahdeksatta peräkkäistä Suomen mestaruutta (kuva: Mestaruusliiga)

HPK (2)

Hämeenlinnassa odotetaan jo vesi kielellä pokaalin paluuta uuteen kotiin. Elenia Areenalla ei nimittäin ole juhlittu mestaruutta kertaakaan. Tällä kaudella Hämeenlinnan Pallokerho on onnistunut erinomaisesti ulkomaalaispelaajien hankinnassa. Yhdysvaltalaiset Keao Burdine ja Lindsay Stalzer kantavat suurta roolia niin vastaanotossa kuin hyökkäyksessäkin. Mestaruuden voittamiseksi HPK:n on otettava riskejä syöttöpelissä.

Avainpelaajat: Katja Kylmäaho ja Piia Korhonen
SM-mitalit: 8+3+5

HPK_CEV

Kokeneella Keao Burdinella (7) on iso rooli HPK:ssa (kuva: CEV)

LP Viesti – HPK

Aiemmin tällä kaudella: 3-1, 3-2, 3-1
Arvio: Finaalisarjasta on tulossa tasainen ja tasokas, jossa yleispelaajien vastaanotolla on suuri merkitys. Kotietu ratkaisee ja LP Viesti ottaa mestaruuden otteluvoitoin 3-2.

Tarkempi otteluohjelma, liveseuranta ja tilastot löytyvät täältä.

YLE Areena näyttää kaikki loppuottelut suorana lähetyksenä. Kolmas finaalipeli on katsottavissa sunnuntaina 10. huhtikuuta alkaen kello 12.00 myös TV2:lta.

Kansikuva: Molempien joukkueiden liberot Roosa Koskelo (LP Viesti) ja Saana Koljonen (HPK) valitiin juuri naisten maajoukkueryhmään.

@HeikkiKiiskinen