Naisten puolivälierissä kaksi ylitse muiden

Lentopallon naisten Mestaruusliigan puolivälierät käynnistyvät keskiviikkona. Sunnuntaina suoritetuissa valinnoissa runkosarjan sijoitukset eivät paljoa painaneet, kun kärkijoukkueet valitsivat vastustajan sijaan lyhyemmät pelimatkat.

Viime kevään mestari HPK sekä hallitseva cupmestari LP Viesti näyttivät tasonsa runkosarjassa. Nämä kaksi joukkuetta ovatkin selkeitä suosikkeja omissa puolivälierissään, mutta kahdesta muusta paikasta käydään mielenkiintoiset ja tasaiset ottelusarjat.

Faneille.com arvio puolivälierien otteluparit, joukkueiden taisteluparit sekä välieriin menijät. Sulkuihin on merkitty joukkueen sijoitus runkosarjassa. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa, välierät ja loppuottelut pelataan paras seitsemästä -systeemillä.

HPK (1) – LP-Vampula (7)

Hallitseva Suomen mestari pelasi runkosarjan voittoon tyylillä. Ainoastaan kaksi hävittyä ottelua kauden aikana osoittaa, että HPK haluaa kultaputkelle jatkoa. Ainoa kysymysmerkki lienee kesken kauden Etelä-Koreaan lähteneen Hillary Hurleyn tilalle puolalaisen Kinga Kasprzakin pelikunto. Viiden viikon aikana otteluita voi kertyä jopa 19. LP-Vampula voi kyllä kiusata HPK:ta, mikäli senegalilaistähti Binetou Sow’ta ei saada kuriin.

 • Taistelupari: Piia Korhonen – Binetou Sow
 • Aiemmin tällä kaudella: 3-0, 3-2, 3-0
 • Arvio: HPK välieriin otteluvoitoin 3-0

LP Viesti (2) – LP Kangasala (6)

Tammikuinen Suomen Cupin voitto oli LP Viestille henkisesti tärkeä juttu – varsinkin, jos salolaiset etenevät loppuotteluihin HPK:ta vastaan. Viestillä on sarjan paras passari (Viktoriia Tuchasvili) sekä libero (Hillaelina Mäntylä), joiden kautta hyökkäystä on helppo rakentaa. Myös keskipelaaminen on ollut vahvaa koko kauden ajan. Kangasalan tulivoimasta vastaa ulkomaalaiskaksikko Dayana Segovia – Yevgeniya Nyukhalova.

 • Taistelupari: Viktoriia Tuchasvili – Jovana Gogic
 • Aiemmin tällä kaudella: 3-0, 3-0, 3-1
 • Arvio: LP Viesti välieriin otteluvoitoin 3-0

Oriveden Ponnistus (3) – LiigaPloki (5)

Tätä kaksikkoa voidaan jo tässä vaiheessa kautta pitää kauden yllättäjinä. Molemmat joukkueet ovat pelanneet tasaisen sesongin, jopa nousujohteisen sellaisen. OrPon terhakka hakkuri Malina Terrell paukuttaa sarjan kovimmat hyppysyötöt, joihin LiigaPlokin ”virkasisar” Tamara Kmezic pyrkii vastaamaan korkealta lähtevillä hyökkäyksillään. Valitettavasti vain toiselle on tarjolla paikka mitalipeleihin.

 • Taistelupari: Malina Terrell – Tamara Kmezic
 • Aiemmin tällä kaudella: 2-3, 1-3, 3-0
 • Arvio: OrPo välieriin otteluvoitoin 3-2

Pölkky Kuusamo (4) – WoVo Rovaniemi (8)

Pohjoisen omassa puolivälierässä on paljon pelissä. Keskinäiset pelit ovat menneet käytännössä tasan, joskin Pölkky on hävinnyt runkosarjassa vain kaksi kotiottelua. Saako Pölkky kauden tärkeimmällä hetkellä pelirytmistä kiinni? Kuusamolaisilla on nimittäin takanaan peräti viisi peräkkäistä tappiota. WoVolla kuntopuntari sen sijaan näyttää vahvasti ylöspäin. Ensimmäinen peli näyttää ottelusarjan suunnan – WoVon on otettava riskejä ainakin syöttöviivan takana.

 • Taistelupari: Olena Prokopenko – Kristiine Miilen
 • Aiemmin tällä kaudella: 3-2, 0-3, 3-0
 • Arvio: Pölkky välieriin otteluvoitoin 3-2

YLE näyttää pudotus- ja mitalipelejä kanavillaan suorina netti- ja tv-lähetyksinä. Tarkempi otteluohjelma löytyy Mestaruusliigan nettisivuilta.

Teksti: @HeikkiKiiskinen

Kuvat: CEV