Naisten välierissä haastajat vastaan suosikit

Mestaruusliigan puolivälierät olivat kaksijakoiset. Hallitseva mestari LP Viesti ja Hämeenlinnan Pallokerho selvittivät tiensä välieriin suoraan kolmella voitolla. Kahdesta muusta paikasta sen sijaan väännettiin täydet viisi ottelua.

Pirkanmaalaisjoukkueet LP Kangasala ja Oriveden Ponnistus lähettivät kotietunsa turvin pohjoiset porukat WoVo Rovaniemen ja Pölkky Kuusamon kesälomille, tai pikemminkin keväthangille hiihtelemään. Näin runkosarjan neljä parasta joukkuetta ratkaisevat ansaitusti mitalien kohtalot.

Jos hallitsi LP Viesti runkosarjaa mielin määrin, yhtä selvä kakkonen oli HPK. Hämeenlinnassa on viime vuosina pelattu ”vain” pronssimitaleista, joten nyt kaupungissa odotellaan kuumeisesti jo unelmafinaalia Viestiä vastaan.

Faneille.com arvioi lauantaina alkavien välierien otteluparit, joukkueiden avainpelaajat sekä loppuotteluihin menijät. Voit myös itse äänestää omia suosikkejasi. Suluissa joukkueen sijoitus runkosarjassa.

HPK_CEV

HPK:n Keao Burdine (7) on ollut kovassa vireessä. (Kuva: CEV / Veli-Matti A. Pitkänen)

LP Viesti (1) – Oriveden Ponnistus (4)

Salolaisjoukkue pääsi helpolla puolivälierissä LP-Vampulaa vastaan ja on levänneenä valmis nappaamaan kahdeksannen peräkkäisen finaalipaikkansa. OrPon mahdollisuudet ovat riskisyötössä, jolla se voi sotkea Viestin vastaanottoa ja sitä kautta salolaisten vahvaa hyökkäyspeliä. LP Viestin pelaajamateriaali on ylivoimainen runkosarjassa aika ajoin ailahtelevasti pelanneeseen OrPoon verrattuna.

Avainpelaajat: Jenni Hiltunen, LP Viesti – Mercy Moim, OrPo
Aiemmin tällä kaudella: 3-1, 3-0, 2-3
SM-mitalit: LP Viesti 7+4+1 – OrPo: 1+6+5
Arvio: LP Viesti finaaliin otteluvoitoin 3-1

HPK (2) – LP Kangasala (3)

Myös Hämeenlinnan Pallokerho selvitti helposti LiigaPlokin ja hakee kolmen vuoden tauon jälkeen historiansa yhdettätoista loppuottelupaikkaa. Kovia satsauksia tällekin kaudelle tehnyt HPK on hienoinen suosikki toiseksi finalistiksi, vaikka se jäi Suomen cupissa välierien ulkopuolelle. Molemmissa joukkueissa hakkuripelillä on suuri merkitys.

Avainpelaajat: Piia Korhonen, HPK – Shelby Dalton, LP Kangasala
Aiemmin tällä kaudella: 3-0, 0-3, 3-0
SM-mitalit: HPK: 8+3+5 – LP Kangasala: 0+2+1
Arvio: HPK finaaliin otteluvoitoin 3-2

Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa. Tarkempi otteluohjelma ja liveseuranta löytyvät täältä.

YLE TV2 ja Areena näyttävät toisen välieräottelun OrPo – LP Viesti suorana lähetyksenä sunnuntaina 27. maaliskuuta alkaen kello 15.26.

@HeikkiKiiskinen

Kuvat: CEV