Six Nations Rugby käynnissä, kannattaa tsekata Irlanti-Wales 8.2.2014

Ranskan ja Englannin avausmatsi päättyi tiukkaan  26-24 Ranskan voittoon (All over press)

Ranskan ja Englannin avausmatsi päättyi tiukkaan 26-24 Ranskan voittoon (All over press)

Six Nations on vuosittain pelattava Rugbyturnaus, joka pelattiin ensimmäisen kerran vuonna 1883 ja siinä kisaavat kuusi Euroopan maata: Englanti, Ranska, Irlanti, Italia, Skotlanti ja Wales. Turnauksen voittajaa pidetään ”euroopan mestarina”, koska nuo edellämainitut kuusi maata ovat maailman tasollakin kovimmasta päästä.

Turnaus alkoi viime viikonloppuna ja siinä pelataan kerran jokaista joukkuetta vastaan näiden kotikentillä, jolloin vieras- ja kotietu vaihtelee siis turnausten välein. Six nations on äärimmäisen tiukka ja hyvälaatuinen rugbytapahtuma, jossa pääsee helposti lajiin mukaan, kun pääsee näkemään Euroopan parhaat kätevästi viikonloppuja matseja tuijotellen.

Ennakkosuosikki tänä on Wales, joka voittikin ekan matsinsa Italiaa vastaan. Myös Ranska ja Irlanti aloittivat voitolla. Ensi viikonloppuna katsotaan kolme matsia kun Irlanti kohtaa Walesin, Skotit taistelevat Englantia vastaan ja Ranska saa vastaansa Italian – jokainen matseista pelataan siis kotijoukkueen omalla kentällä, ei missään yhteisessä turnauskaupungissa. Tämä tekee kotiotteluista oikeasti merkityksellisiä ja yleisö onkin mukana ihan eri tavalla kuin muissa kansainvälisissä turnauksissa.

Walesin ja Irlannin matsissa kannattaa seurata taisteluparia Jonathan Davies vs. Brian O’Driscoll, jossa edeltämainittu Walesin tähti on juuri palannut treenaamaan loukkaantumisen jälkeen ja tulee varmasti tekemään tuhoja kun nämä kaksi sentteriä kohtaavat.

Turnaus jatkuu aina maaliskuun puoliväliin asti ja matseja voi katsoa mm. Aussie Bareissa, jos ei kotiin asti lähetys saavu.