Superpesisennakko: Runkosarja saa arvoisensa päätöksen

Tänään torstaina paketoidaan miesten Superpesiksen runkosarja kuuden ottelun voimin. Runkosarjan sijat 4-7. ovat täysin auki, joten edessä on huikea loppuhuipennus.

Keskikastissa tiukkaa

Kolmen kärki sarjassa on jo sinetöinyt paikkansa, kun runkosarjan tulee voittamaan Sotkamo, heitä seuraavat Vimpeli ja Joensuu. Raahe on kaksi pistettä Seinäjokea, Hyvinkäätä ja Koskenkorvaa edellä, mutta raahelaiset kohtaavat tänään vieraissa Vimpelin. Ennakkoon Seinäjoen, Hyvinkään ja Koskenkorvan tulisi voittaa heikommat vastustajansa, joten Raahe voi pahimmassa tapauksessa pudota vielä sijalle seitsemän. Tämä tietäisi Vimpelin kohtaamista pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Voi olla, että nämä joukkueet ovat loppupisteissä tasapisteissä, jolloin kolmen pisteen voitot ratkaisevat lopullisen sijoituksen. Tällä hetkellä vahvimmilla tässä taistossa on Seinäjoki (10. 3 pisteen voittoa), Hyvinkää ja Raahe (9. 3 pisteen voittoa), kun Kossulla on vain seitsemän 3 pisteen voittoa. Mielenkiintoista on nähdä millaisilla kokoonpanoilla paikkansa jo sementoineet joukkueet lähtevät illan kamppailuihin – moni joukkue tulee lepuuttamaan avainpelaajiaan.

Vimpeli-Raahe

Kohtaavatko ottelussa tulevat puolierävastustajat? Se selviää tänään Saarikentällä, Nelonen Prolta ja Ruutu.fi:stä. Vimpeli tulee todennäköisesti antamaan vastuuta pienemmällä rasituksella olleille kavereille. Lisäksi uskon, että kokoonpanossa nähdään nuoria lupauksia kuten Janne Heimonen ja Olli Heikkala. Vimpeli haluaa välttää Raahen puolivälierissä, joten todennäköistä on, että Raahe nappaa vähintään yhden jakson Saarikentältä. Raahe julkaisi viime viikolla Timo Kallion paluun keltanuttuun ja tämä tietää sitä, että Marko Pelkonen vapautui jokeriksi ja Kallio otti paikkansa ulkokentältä. Kallio tuo kaivattuja jalkoja Raahen sisäpeliin, mutta miten muutokset loppukaudesta vaikuttavat joukkueeseen henkisesti? Todennäköisesti tämä kuvio on ollut selvää joukkueen sisällä jo pitkään, joten ongelmia tuskin syntyy.

Raahe tulee viemään ottelun viimeistään supervuorossa lukemin 1-2 (4-2, 3-5, 0-1).

Hyvinkää-Kouvola

Hyvinkääläiset ovat ottaneet hienon loppukirin kotiotteluidensa turvin, ja viime ottelussa joukkue kävi ryöstämässä kolme pistettä Kiteeltä tuttujen ratkaisijoiden voimin. Kiteellä paluun lautasen ääreen tehnyt Juha Puhtimäki ratkaisi ottelun mailan varressa yhdessä Juha Korhosen kanssa. Uusittu jokerikolmikko palvelee Tahkon pelaamista, kun Junnu Rantatorikka lyö palloa väliin, entinen yleisurheilija Teemu Vuoristo etenee ja monipuolinen Teemu Nikkanen pystyy vahvoihin vaihtolyönteihin ja tarvittaessa myös kotiutustehtäviin. Kouvolalla ei ole ottelussa minkäänlaista panosta ja joukkue voi lähteä nauttimaan ottelusta täysin siemauksin. Syöttääkö Stefan Sburatura Koplalla? Mies teki viime ottelussa come backin Superin kentille kuuden vuoden tauon jäljiltä!

Kaikki paineet ovat Tahkolla, mutta uskon kokeneiden pelaajien pään kestävän, joten Tahko taistelee vielä viimeisestä kotietuun oikeuttavasta paikasta. Ottelu Tahkolle 2-0 (8-5, 6-4)

Ottelu suorana Koplaradiosta! Koplaradio on palvellut pesäpallofaneja loistavasti kauden ajan, joten pisteet pojille.

Juha Korhonen tulee voittamaan runkosarjan kärkilyöntitilaston. Kuva: Juha Levonen

Juha Korhonen tulee voittamaan runkosarjan kärkilyöntitilaston. Kuva: Juha Levonen

Seinäjoki-Kankaanpää

Kolmen pisteen voittolla Seinäjoki varmistaisi ainakin viidennen sijan ja näin ollen hyvät lähtökohdat tuleviin puolivälieriin. Kankaanpäällä on vielä mahdollisuus pudota Alajärven taakse, mutta tällöin Alajärven olisi lyötävä Sotkamo vieraissa. Todennäköisesti Seinäjoki vie ottelun selvästi Ilkka Areenalla. Suurin mielenkiinto kääntyy uuden lyöntiennätyksen tehneeseen Seinäjoen Jukka-Pekka Vainionpäähän, joka on täräyttänyt jo miehen kotiin 105 kertaa. Meneekö 110 lyötyä rikki? Hyvin mahdollista.

Ottelu Seinäjoelle 2-0 (8-2, 9-1).

Joensuu-Kitee

Paikallisottelussa ei ole enää kyse edes kunniasta, koska Joensuu marssittaa kokoonpanoonsa neljä omaa junioriaan. Lisäksi Eino Järvelä tekee paluun kokoonpanoon. Poissa kokoonpanosta ovat lukkari Mika Väisänen, polttajat Mikko Kemppainen ja Tuomas Jussila, lisäksi katsomossa istuvat Sami Joukainen ja Ville Ikonen. Lukkarina JoMalla syöttelee juuri 16–vuotta täyttänyt toisen polven Superpesipelaaja Samu-Kalle Varonen. Myös loistavasti tällä kaudella miesten Suomensarjassa pelannut vasurilta sivaltava Teemu Juntunen tekee ensi esiintymisensä miesten korkeimmalla sarjatasolla. Kiteen nettisivuilta ei ennakkoa löydy, mutta todennäköisesti hekin säästelevät avainmiehiään, koska heikko loppukausi tietää sitä, että joukkue sijoittuu runkosarjassa sijalle 8. ja näin ollen kohtaavat puolivälierissä Sotkamon. Latvalat ja Laakso tuskin pukevat tänään punaista nuttua ylleen. Joten aika heikkotasoinen ottelu on luvassa ja ymmärtäähän tämän. Ainoa jännitettävä asia ottelussa on se, pystyykö Juha Niemi saamaan virkaveli J-P Vainionpään kiinni lyödyissä. Kahdella kunnarilla Niemi rikkoisi yhden kauden kunnariennätyksen miesten Superpesiksessä.

Vaikea lähteä veikkaamaan ottelun voittajaa, mutta jospa Kitee veisi ottelun supervuorossa 1-2 (5-3, 4-5, 2-3).

Jyväskylä-Koskenkorva          

Surkean kauden pelannut Kiri tulee sijoittumaan sarjassa viimeiseksi ja säästelee edelleen tähtipelaajiaan. Kausi alkoi Kirin kannalta loistavasti, kun se haki vieravoiton juuri Koskenkorvasta. Sen jälkeen onkin menty yhteen suuntaan ja se ei ole ylöspäin. Kiri esittelee ottelussa yhden lupaavan juniorinsa, kun 16-vuotias Iiro Hyvönen tekee ensi esiintymisensä Superissa. Hyvönen on pienikokoinen ja vikkeläkinttuinen poika, joka on pelannut tällä kaudella Kirin C-, B- ja A-junioreissa. Miesten peleistä on kokemusta viiden ottelun verran, kun Hyvönen on tahkonnut tällä kaudella miesten Suomisarjaa Kirin kakkosjoukkueessa. Kossu tarvitsee ottelusta kipeästi voiton, koska se on tällä hetkellä jäämässä sijalle seitsemän vähäisten 3 pisteen voittojen takia. 3 pisteen voitto ja tämän jälkeen kädet ristiin, jotta joku ylempänä oleva joukkue kompuroisi.

Kossu vie ottelun paremman materiaalinsa ja voitontahtonsa ansiosta 0-2 (1-8, 0-6).

Sotkamo-Alajärvi

Sotkamo on voittanut runkosarjan peräkkäin vuodesta 2011, eikä putki mene katki tänäkään vuonna. 3 pisteen voitolla Sotkamo tekisi piste-ennätyksensä vuodesta 2011 tähän päivään verrattaen, olkoonkin että tänä vuonna ollaan pelattu neljä ottelua enemmän. Haluan antaa Sotkamon hienosta runkosarjanvoitosta ison pelikaanin sulan Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhosen Vuokatti-lippikseen. Viime kaudesta Aki Oravalla heikentynyt ryhmä on pelannut loistavasti läpi runkosarjan, ja tästä suuri kunnia kuuluu tulokaspelinjohtaja Doksa Korhoselle. Todennäköisesti Sotkamo huilauttaa kovalle rasitukselle joutuneita kärkipään pelaajiaan ja nähtäväksi jää, mikä on Jymyn päivän kokoonpano. Alajärvi yrittää vielä sinnitellä kotietua Kankaanpäätä vastaan pelattavia playoutteja silmällä pitäen. Tämä vaatisi vähintään kahden pisteen voittoa ja KaMan nollaa pistettä Seinäjoelta. Vaikeaa tämä tulee olemaan, vaikka Sotkamo pelaisi junnupitoisella porukalla.

Ottelu Sotkamolle rutiinibölläytyksellä 2-0 (5-2, 4-1).

Huom! Ankkureilla on hirveät kotisivut. Tehkää niille jotain ja nopeasti!

Vedonlyönti

Nyt olisi aihio tehdä rahaa. Raahen ja Kiteen suorat ja ML-voitot lapulle ja nämä toisi kivan tilin yhdeltä kierrokselta. ML kertoimet puuttuvat vielä Nordicbetin listoilta, joten päivitellään kertoimia päivän mittaan, jos ne sinne ikinä ilmestyvät. Joensuussa lukkareina toimivat todennäköisesti molemmilla nuoremman kaartin pelimannet, joten Mehtimäellä on lyöntikeli = over. Samoin Hyvinkää raiskaa Kouvolaa Pihkalassa = over.

Vimpeli-Raahe 2 4,00

Raahe ML ?

Joensuu-Kitee 2 2,80

Kitee ML ?

Joensuu-Kitee over ?

Hyvinkää-Kouvola over?

Kuvat: Juha Levonen