Tahko pakkovoiton edessä

Sotkamon Jymy osoitti ensimmäisessä puolivälieräottelussa Hyvinkään Tahkoa vastaan jälleen kerran luonteensa. Taululle lukemat 2-0 (4-1, 11,4) ei jätä paljoa jossiteltavaa. Toisessa osaottelussa Pihkalassa Tahko on pakkovoiton edessä, sillä Hiukasta se ei lauantaina voittoa ota.

Tuttu juttu

Mitä pidemmäksi syksy etenee, sitä todennäköisempää on, että Jymyn rosterista löytyy uusia ratkaisijoita. Näin kävi myös ensimmäisessä ottelussa, kun toisella jaksolla nuoret kurkot Markus Tuikka ja Joni Tervo paukauttivat elämänsä ensimmäiset kunniajuoksunsa miesten Superpesiksessä. Jotenkin tämä ei jaksa edes yllättää itseäni, koska näin tämä menee joka vuosi. Sotkamon pelistä sen verran, että kärki ei toiminut välttämättä vielä aivan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta niin kuin odotettua, Härmä Hartikainen on herännyt.

Hyvinkäällä ei ollut käytännössä mitään palaa ensimmäisessä ottelussa ja on vaikea nähdä, että se pystyisi Pihkalassa voittoa nappaamaan. Mahdollisuus siihen toki on, mutta paljon pitää pelissä muuttua. Ensimmäisen ottelun ensimmäinen jakso ratkesi käytännössä siihen, että Hyvinkään takakentällä oli kaksi miestä, joista kumpikaan ei jaksanut heittää yli polttolinjan. Toinen jakso taas ratkesi Jymyn toisessa sisävuorossa, kun Sotkamon 2-1 johdossa se sai palottoman ajolähdön. Tahko yritti tehdä viimeisellä lyönnillä kahta paloa, mutta aikaiseksi saatiin vain palo ykköspesältä, kun kotipesään juoksi 30 metriä 3,57 sekuntiin pinkova Niilo Piiponniemi. Hyvä yritys, mutta tämän tilanteen jälkeen alkoi Jymyn noin 40 minuuttia kestävä sisävuoro, jossa sotkamolaiset ratkaisivat koko ottelun.

Sisäpelissä Tahkon nälkäisin pelaaja oli kärkenä viilettänyt Kimmo Carlson, joka meni kentälle todella röyhkeästi. Kova harjoitelu on tuottanut tulosta ja juoksu kotipesästä ykköselle kulkee kuin salama. Juha Korhonen oli sisäpelissä jälleen vahva lyöden miehen kotiin kolmesti (100%). Ulkopelissä tulee kuitenkin joukkueen rajat vastaan. Takakentän voisi vaihtaa kokonaan Juha Puhtimäkeen ja Ville Harjuun – Puhtimäki pelasikin toisen jakson takana yhdessä Pasi Kokkosen kanssa. Kokeneelta Kokkoselta tuntuu olevan pelihuumori, jossain aivan muualla missä sen pitäisi välierissä olla. Purroa ei kiinnostanut edes yrittää hakea Tervon läpilyöntiä ja sisäpelissä hän äkkäili omille pelaajille, vaikka oma peli oli surkealla tasolla.

Arvio:

Tahkon pelinjohtaja Sami Sirviö on vaikean paikan edessä, varsinkin ulkopelin suhteen. Ketä ulos ensinnäkään voi ja kannattaa laittaa, ja miten torjua suuren ja mahtavan Sotkamon sisäpeli. Itse en tähän keksi mitään lääkettä, joten veikataan Jymyn 0-2 voittoa. Tahko hakee tänään varmasti entistä enemmän läpilyöntejä vaihtotilanteissa, mutta harvemmin se onnistuu Sotkamon ulkokenttää vastaan.

Ottelu suorana Nelonen Prolta, Ruutu.fi:stä ja Radio Kajauksen nettiradiosta.

Kuva: SuperJymy Oy