Torstaina helteinen välisarja jatkuu

Superpesiksen kiihkeä ottelurumba jatkuu. Torstaina pelataan jälleen viisi ottelua, joissa peräti neljässä haetaan revanssihenkeä tiistain otteluihin. Ainoa ”uusi” ottelupari nähdään Jyväskylässä, kun piristynyt Alajärven Ankkurit lähtee haastamaan isäntäjoukkue Kiriä.

Määttälä loukkaantuneena, loppuuko usko?

Jyväskylän Kiriä koetellaan vuosi toisensa jälkeen. Onko kyse huonosta tuurista vai huonosta valmentautumisesta? Miestä on sairastuvalla lähes yhtä paljon kuin Saksalla maaleja Brasiliaa vastaan välierässä, eikä pysyvyyttä saada rakennettua sisäpeliin. Ulkona homma toimii yllättävän hyvin vaihtuvuudesta huolimatta, mutta kun sisällä ei saada juoksuja, niin vaikea on pärjätä.

Helppoa ei tule olemaan tänäänkään. Juho Määttälä loukkaantui ikävästi edellisessä Koskenkorva-ottelussa, ja miehen merkitys sisäpelissä on liki korvaamaton. Kiriläiset osoittivat kuitenkin hienoa venymiskykyä, ja taistelivat itselleen pisteen Ilmajoelta toisen jakson esityksellään ja tuo piste saattaa nousta arvoon arvaamattomaan syksyä lähestyttäessä. Vieraat Alajärveltä ovat orastavassa voittoputkessa ja pääsevät miltei viikon tauon jälkeen haastaamaan jyväskyläläisiä. Ismo Ankkuri on löytänyt lyöntivirettään ja Aki Oravan siirto numerolle kaksi on ainakin hetkellisesti tuonut lisähappea sisäpeliin. Alajärven perusongelma on edelleen se, ettei sillä ole riittävästi nopeita jalkoja. Joukkue joutuu nojaamaan liiaksi kovien vaihtolyöntien käyttöön, mikä on äärimmäisen ikävä pelitapa. Tällöin vaaditaan lähes aina täydellistä onnistumista mailan varressa.

Illan ottelussa isossa roolissa tulee olemaan se, kumpi uskaltaa pelata aggressiivisempaa ulkopeliä. Hippoksen hidas alusta ei helteiselläkään kelillä muutu miksikään, pomppu ei nouse eikä pallo kulje. Läpilyöntejä Hippoksella on nähty vain todella harvoin tällä kaudella, joten se kumpi uskaltaa tukkia keskustaa ja sumputtaa pienet pois paremmin tänään, tulee ottelun voittamaan.

Itse en voi olla kallistumattaa Alajärven kertoimen puolelle. Ankkurit voittivat keväällä aiemman kohtaamisen Hippoksella puhtaasti 2-0 (1-2, 2-4), eivätkä voimasuhteet ole muuttuneet. Lisäksi Määttälän puuttuminen aiheuttaa jälleen muutoksia kokoonpanoon, kun Alajärvi pääsee lähtemään lähes samalla kokoonpanolla, kahden ottelun voittoputkessa. 4.2 suoralle ja 2.5 ML-voitolle saavat minut olosuhteet huomioon ottaen kallistumaan vieraiden puolelle.

Kummelipesistä Rännärillä?

Tiistaina nähtiin yksi alkukauden hassuimmista peleistä Sotkamossa, kun isäntäjoukkue Jymy näki 9-3 johtonsa kutistuvan 9-8-tilanteeseen ensimmäisellä jaksolla. Raahelaiset luottivat vahvuuksiinsa, rakensivat tilannetta ja löivät palloa merkistä väliin. Hienosta noususta ei kuitenkaan jäänyt mitään käteen, sillä Jymy vei ottelun ja kolme sarjapistettä jaksoin 2-0.

Olosuhteet Rännärillä ovat tänään hyvin samanlaiset. Kenttä on aavistuksen verran hitaampi, mutta pomppu kyllä nousee. Tilannetta siis tullaan näkemään reilusti, ja riippuen kotiuttajien vireestä juoksuja voidaan jälleen nähdä reilunlaisesti.

Rännärillä tuskin tullaan näkemään aivan yhtä paljon läpilyöntejä, joten 20 juoksua tuskin menee rikki. Vierasjoukkue on selkeä ennakkosuosikki tähänkin otteluun, mutta kotijoukkueella on mahdollisuutensa. Ja kuten vierasjoukkueen Kosti Rautiainen totesi, pesäpallo on todella herkkä laji, jossa yksittäisellä lyöntisuorituksella voi ratkaista jaksoja ja otteluita. Siksi altavastaajillakin on aina hyvät mahdollisuudet voittoihin, etenkin kotikentillään. Oma veikkaukseni tästä ottelusta on voittajan hakeminen Supervuoroparin kautta, jolloin marginaalit ovat todella pieniä. En löisi tästä ottelusta vetoa, sen verran ympäripyöreä siitä kuitenkin tulee.

Joensuussa odotettavissa ukkosmyrsky

Ei, nyt ei puhuta säästä. Vaikka Kiteellä on sarjan parhaimpia, ellei jopa paras ulkopeli, ei sillä ole toista mitat täyttävää lukkaria varalla. Toni Laakson tekeminen on ollut vahvaa läpi kauden, mutta edellisessä pelissä jalkavamma pakotti kaverin vaihtoon. En usko, että Kitee lähtee riskeeraamaan pidempiaikaista loukkaantumista, vaan lautasen äärellä nähdään mahdollisesti Saku Kapanen. Jukka Latvala syötti tiistaina toisella jaksolla, mutta niin kilttiä syöttöä tuli, ettei sellaisen kanssa voi otteluita voittaa.

Joensuu etsii edelleen tasaisuutta otteisiinsa, ja suurin este sen tiellä on ollut jatkuvasti muuttunut kärki. Tuomas Jussilan ollessa loukkaantuneena ja Lauri Kivisen ollessa puolikuntoinen, puuttuu Mailalta ennen kautta numeroille kaksi ja kolme kaavaillut pelaajat. Tämä ei voi olla vaikuttamatta peliin, ja mikäli kaksikkoa ei saada pelikentille ennen pudotuspelien alkua, saattaa mitalijahti tyssätä yllättävänkin nopeasti. Illan ottelussa Kivinen nähdään numerolla kaksi, mutta toivon todella ettei hänen kohdallaan oteta turhaa riskiä.

Tänään on Mehtimäellä lyöntikeli, ja se tukee enemmän isäntäjoukkueen mörssäreitä. Odotan nähtävän enemmän juoksuja kuin tiistaisessa kohtaamisessa, ja näyttää vahvasti siltä että Joensuun Maila tulee olemaan tänään vahva kuin ukkonen. Kotivoitto jaksoin 2-0.

Seinäjoki – Kankaanpää

Kierroksen ennakolta selvin peli. Jussit osaavat käyttää hyödykseen hidasta kotikenttäänsä. Vierasjoukkueiden on vaikea purkaa Sami Kivimäen luomaa, todella aggressiivisesta vaihtotilanne- ja takatilannepelaamista. Tasoero on muutenkin selkeä, joten mikään muu kuin suora kotivoitto olisi todellinen yllätys.

Vimpeli – Koskenkorva

Janne Heimonen tekee paluun lautasen ääreen ja Hannu Huuskonen huilaa. Heimonen itse asiassa sopii mielestäni paremmin Vimpelin pelitapaan, sillä hän on onnistunut sotkemaan monen joukkueen lyöntipeliä nopealla rytmillään. Pelinjohtaja Järvisellä on edessään kovia ratkaisuja, kun Huuskonen kuntoutuu vihdoin täyteen pelikuntoon. Koskenkorva on pelannut pirteästi ja majailee sarjataulukossa sijalla neljä. Yksikin piste Vimpelistä olisi hieno suoritus, mutta jotenkin tuntuu, ettei ilmajokelaaset tänään tyydy nöyristelemään. Tomi Niskasen joukkue pelaa hurmioitunutta pesistä tällä hetkellä, ja kahden huippukuntoisen lyöjäjokerin peluutus pitää vastustajien ulkokentät varpaillaan. Mielenkiintoista on nähdä, kumpi mörssäreistä, Mikko Mahlamäki vai Jere Dahlström on tänään ”ykköskotiuttaja”.

Tämäkin peli on niin ympäripyöreä, että jos jotain löisin niin lähtisin tavoittelemaan Janne Kainulaisen inspiroimana X2 vaihtoehtoa. Koskenkorva saattaa hyvinkin nipistää itselleen vähintään sen yhden jakson, etenkin kun kotijoukkueen lukkariruletti pyörii kiihtyvää vauhtia.

Vedonlyönti

Joensuu 1.7
Alajärvi ML 2.5
Seinäjoki – Kankaanpää alle/yli 14.5 1.88. 

Viimeksi palasimme voitollisen vedonlyönnin pariin osumalla 4/5, joten se valoi uskoa tälle päivälle. Kohteisiin pääset käsiksi tästä.

Jos sinulla ei ole vielä NordicBetin tiliä, niin avaa se tästä ja nappaa samalla maistuvat tervetuliaisbonukset mukaasi. Avaa ilmainen pelitili ja tee ensitalletus, niin NordicBet iskee tilillesi 200% bonuksen jopa 200€ saakka.

Kuva: SuperJymy Oy