Loppuiko Kivilehdon maajoukkueura maailmanmestaruuteen?

Suomi juhli sunnuntaina historiansa kolmatta salibandyn maailmanmestaruutta. Edellisestä mestaruudesta oli ehtinyt kulua jo kuusi vuotta. Siihen aikaan mahtuu kahdet MM-kisat, joista molemmista tuliaisina oli hopeamitalit. Joukossa oli edelleen muutamia, jotka olivat mukana jo 2010 sekä ensimmäisessä vuoden 2008 mestaruudessa. Yksi heistä oli Juha Kivilehto.

– Fiilis on fantastinen. Saatiin sellainen lopputulos, mitä lähdettiin hakemaan, Kivilehto totesi tyynenrauhallisesti.

Kivilehto ei ole kisajoukkueen vanhin, mutta kuuluu silti kokeneimpaan kaartiin. Hän on ollut maajoukkuetoiminnassa mukana jo pitkän tovin. Seuraavaksi MM-kisat pelataan Prahassa joulukuussa 2018. Nähdäänkö Juha Kivilehto myös Prahan MM-kisoissa?

– Varmasti nähdään, mutta missä roolissa, niin se on sitten toinen kysymys, Kivilehto vastasi.

Juha Kivilehto maailmanmestarina lentokentällä (Kuva: Juhani Järvenpää)

Kultamitali kaulassa on helppo katsoa hieman taaksepäin. Edelliset kisat Göteborgissa joulukuussa 2014 päättyi Suomen kannalta katkeraan, maalin tappioon. Ruotsi oli tuolloin ottelussa parempi, mutta Suomella oli omat mahdollisuutensa nousta voittajaksi silloinkin.

– Se kaksi vuotta tuntui aika pitkältä, mikä oli sen Göteborgin tappion jälkeen. Onneksi osattiin laittaa fokus oikeisiin asioihin ja saatiin lopulta se tulos, mikä haluttiin, Kivilehto mietti.

Mies on nähnyt monta erilaista joukkuetta vuosien varrella. Myös maailmanmestaruusjoukkueita on ollut kolme. Kovin mielellään hän ei lähde vertaamaan joukkueita keskenään.

– Vaikea niitä on lähteä vertaamaan. Jokainen niistä on omanlaisensa ja uniikki. Joukkueena tämä on varmaan sellainen, että tässä on ollut niin paljon erilaisia ihmisiä, mitä maailmasta löytyy.

– Sitten taas urheilun hieno puoli on se, että me olemme saaneet siitä tehtyä joukkueen, vaikka ihmiset ovat niin erilaisia, Kivilehto paalutti.

Kivilehto saa vielä muutaman päivän vetää henkeä ennen kuin seuraavan kerran joutuu taas askiin menemään. Miehen joukkue FC Helsingborg pelaa seuraavan kerran Ruotsin Superliigassa sunnuntaina, jolloin toisena oleva Växjö IBK tulee vieraaksi.